desire nymark - Banneri

Laajennusprojekti etenee, ja tällä hetkellä meillä on rakkennuslupa vetämässä. Porvoossa tässä pitäisi kestää noin 6 viikkoa, kunnes rakennuslupa on käsitelty, mutta emme tietenkään tiedä miten korona vaikuttaa asiaan. Tämä korona kun nyt vaikuttaa ihan kaikkeen tällä hetkellä. Helmikuussa menimme vähän paniikkiin, ja rupesimme säätämään pohjan kanssa oikein urakalla. Aluksi oli liian pieni, sitten liian iso ja lopuksi päädyimme ehdotus numero kolmeen, joka on niin sanottu välimuoto kahdesta edellämainituista.


Uudelle puolelle tulee kaksi makuuhuoneitta, työhuone, wc + kylpyhuone, arkieteinen sekä aula. Länsisiipi on kooltaan 132 m2, joten meidän talon lopullinen neliömäärä tulee olemaan 300 neliön paikkeilla, mikä tuntuu ihan sopivalta. Meidän lapsiluku on vähän auki vielä, mutta tällä laajennuksella saamme yhden makkarin lisää ja työhuoneesta voisimme saada kaksi makkaria lisää, mikäli nyt olisi tarve. Tosin siinä vaiheessa olisin taas ilman työhuonetta, ja joutuisimme siirtämään meidän rusettipajan autotalliin sekä tietysti lisävalot ja muu kuvausrekvisiitta, joka tällä hetkellä seisoo meidän vaatehuoneessa.

Vanhalle puolelle jää kaksi makkaria, ja uudelle puolelle tulee kaksi. Me siirrymme uudelle puolelle ja meidän makkariin tulee myös pieni väliseinä, jonka takana on vaatehuone. Mytte saa siirtyä meidän kanssa uudelle puolelle, missä hänellä on oma huone odottamassa häntä, kunhan luovumme perhepedistä. Meidän nykyinen työhuone sekä Mytten nykyinen huone pitenee kahdella metrillä, jonka ansiosta työhuone muuttuu ruokailuhuoneeksi. Mytten vanhan huoneen kohtalo on vielä vähän auki, mutta siihen saamme ainakin iskettyä reilusti säilytystilaa. Olemme myös pähkäilleet, että siitä huoneesta mahdollisesti voisi tulla leikkihuone. Aulasta tulee arkiolohuone, sillä ajatuksella että lapset voisivat olla aula-leikkihuone akselilla, samalla kun minä teen töitä työhuoneessa.

Ylimääräinen makkari mahdolliselle vauvalle

Meidän vanhasta makkarista tulee siis joko Andreaksen väliaikainen työhuone tai sitten lastenhuone, riippuen miten lapsettomuushoidot etenevät. Haluaisimme napata neliöt meidän nykyisestä vaatehuoneesta keittiöön, ja sillä tavalla saada lisää kaappitilaa keittiön puolelle, mutta tämä jää nähtäväksi. Se ei ainakaan ole tämän päivän projekti. Belle on eniten innoissaan uudesta kylppäristä, mihin tulee kylpyamme, minä taas työhuoneesta sekä kuraeteisestä. Tarkoituksena olisi siis saada säilytystilaa sekä lastenrattaille että lasten ulkovaatteille, mikä kuulostaa luksukselta! Kodari jää siis vanhalle puolelle, koska emme halua hoitaa pyykkirumbaa kuran ja ulkovaatteiden keskellä.

Rakennusluvan kanssa ei sinänsä pitäisi olla mitään ongelmia, joten keväällä olisi tarkoitus lähteä laajentamaan. Vähän tässä jo tuskaillaan materiaalivanlintojen kanssa, koska tämä open concept ratkaisu vanhan ja uuden puolen välillä tavallaan pakottaa meidät uusimaan koko torpan lattiamateriaalit. Sinänsä meidän laminaatti on jo niin kärsineen näköinen, että vaihto on muutenkin ajankohtainen. Kovasti tekisi mieli sijoittaa parkettiin, koska laminaatti tuntuu kylmältä ja kovalta, mutta samalla hirvittää iskeä kovasti rahaa kiinni lattiaan, kun lapset vielä ovat näin pieniä.

Pidetään nyt peukkuja, että rakennuslupa menisi läpi mahdollisimman nopeasti. Andi on jo hankkinut itsellensä bobcatin pohjatöitä varten. Miehet kuulema tekevät näin.

Kommentit (13)

Haluatko kertoa jonkinlaista tietoa laajennuksen tämän hetken budjetista/ mitä tulee maksamaan? Kysyn tätä ihan vain koska olemme itse miettineet laajennusta (pienempää tosin), mutta mietityttää miten paljon se tulisi maksamaan..
Onnea remppahelvettiin ja kaikkeen muuhunkin 🙂

Linoleumi on lämmin ja kaunis elämmä kestävä luonnonmateriaalilattia. Nyt 15v kokemus. Kannattaa googlata.

Jos parketin haluatte, niin katsokaa että on tarpeeksi paksua parkkettia jotta voi hioa. Omilla vanhemmilla oli parketti ja hioivat sen putkirempan yhteydessä kun nuorin lapsi 16v. Lattiasta tuli kuin uusi 20 vuoden käytön jälkeen hiomalla. Mutta faktahan on että parketissa näkyy elämisen jäljet nopeasti. Hiomisesta alkaa olla viitisen vuotta ja jälkiä näkyy jo.

Mutta todella hienolta näyttää suunnitelmat! Toivottavasti kaikki menee hyvin!

Mun täytyy tuohon parkettiin todeta, että meillä oli asunnossa vesivahinko, jonka seurauksena parketti meni vaihtoon. Elämä kahden lapsen ja uuden parketin kanssa on todella stressaavaa, kun siihen tuntuu tulevan pienestäkin valtavia lommoja. Ja meidän parketti oli vielä kalliimmasta päästä ja sille luvattiin hyvää iskunkestävyyttä :(.

Kuulostaa upealta😊 Onko teillä vielä koira, kun ei ole näkynyt kuvissa tai tekstissä enää?

Hui aika iso talo jo. Mikä lämmitys teillä on?

Kattolämmitys tällä vanhalla puolella 😬 onneks löytyy takka ja ilmalämpöpumppu, auttaa edes vähän 😅

Onko teillä minkä kokoinen tontti? 😊

0,97 ha 😄 on siis ollut 1ha mutta kaupunki lunasti 0,03. On vissiin tulossa pyöräilytie tms 🤷🏼‍♀️😄

Me laajennettiin pari vuotta sitten taloa ja samalla meni vaihtoon koko talon lattia. Tehtiin siten, että ensin muutettiin vanhalle puolelle ja otettiin pois käytöstä se pääty talosta mihin laajennus tuli, koska seinä piti purkaa liitos vaiheessa. Sitten kun laajennus oli valmis sisältä, niin muutettiin sille puolelle. Yhdessä illassa oli vanha lattia revitty pois ja tehty tasoitetyöt. Lattiaksi tuli vinyyli joka kestää pienten lasten alla eikä tule jälkiä. Kaksi vuorokautta asuttiin laajennuspuolella, kun lattia oli tehty ja listoitettu, niin siirsimme tavarat takaisin omille paikoilleen. Tsemppiä projektiin, monen mielestä oli hullua asua samassa talossa työmaan keskellä, mut meillä se oli 4kk kun laajennus oli asumiskunnossa ja hyvin sujui, kun motivoitui oikein. Lapset oli meillä tuolloin 8kk ja lähes 3v 😅

Laittakaa lattiaan vinyyli: erittäin kestävä ja lämmin jalalle. Laadukkaimmat vedenkestäviä ja toimivat julkisissa tiloissa. Hintaluokka suurinpiirtein parketin luokkaa eli huomattavasti kalliimpaa kuin kylmä laminaatti. Meille itselle uudiskohteeseen tulossa lapsiperheelle pergon vinyyli.

Mitään tarkkaa budjettia meillä ei vielä ole, mutta tavoitteena olisi pysyä alle 100k 😅 teemme kaikki työt itse, joten siinä säästämme mutta mutta… kallista lystiähän tämä on 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X