Desire Nymark - Hero Header

Satuteemaan sopiva nimilista

Meillähän oli tarkoitus noudattaa selkeää linjaa lasten nimien kanssa. Belle sai nimensä Kaunotar ja hirviö sadun mukaan, mutta kuopukselle hakusessa oli B:llä alkava nimi, ja nimilistalle päätyi Benjamin, Bianca ja Beatrice. Heräämössä totesimme molemmat, että hän ei näytä yhtään Biancalta, eikä Beatriceltä. Päädyimme sitten jatkamaan satuteemaa, ja vaihtoehtoina oli Ronja, Madicken ja Alice. Näistä Alice (Liisa ihmemaassa) voitti. Jo siinä vaiheessa totesimme, että olemme pulassa mikäli meille tulee kolmas. Tästä syystä olemme jatkaneet nimilistaa jo Mytten syntymästä saakka, ja listalle ilmestyy aina tasaisin väliajoin muutama uusi nimi.

Prinsessat

Ariel

Astrid

Aurora

Anna

Bianca

Cinderella

Elsa

Vaiana

Tiana

Jasmine

Odette

Ronja

Prinssit

Caspian

Bernard

Erik

Phillip

Arthur

Oliver

Henry

Florian

Sebastian

Derek

Flynn

Robin

Christopher

Peter

Ennakkosuosikkina minulla on Caspian. Silloin meillä olisi A, B ja C. Valitettavasti meidän lähisukulainen on jo tämän nimen kantaja, ja Cinderella on mielestäni vähän liian räväkkä. Tyttöjen nimistä Odette ja Aurora ovat kärjessä, mutta listalle äsken lisätty Astrid on myös ihana! Poikien puolella taas ei oikein ole muita suosikkeja kuin tuo Caspian.

Minkä nimisä lapsia teillä on? Miettiikö kukaan muu edes nimien yhteensopivuutta tai teemaa? Meillä nämä nimiasiat ovat aina olleet vaikeita, ja ollaan tehty päätös vasta siinä vaiheessa, kun papereita pitää allekirjoittaa 😅

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Meidän lasten nimet ovat:
Caspian Alvar Elian
Caplan Eliel Anselmi
Valentin Väinö Alexander
Lionel Lucas Gabriel
Alva Isla Livia
Miana Lilja Lovisa
Josefin Elle Adelia

Avatar

Meillä, siis mä ja mun sisarukset on kaikki nimetty j-kirjaimella alkavilla nimillä, koska mun nimeksi valittiin Jenny, ja muut on sopeutettu siihen ja tälläinen lista meiltä löytyy: Jesse, Jami, Jenny, Joonas ja Jimi. 🙂
Kauniita nimiä teillä on listalla :3

Avatar

Lasten nimissä on 6-kirjainta. Tyttöjen nimissä 3 samaa kirjainta lopussa. Pojalle olisi helppo keksiä nimi jos vielä tulisi neljäs. Tytölle nimivaihtoehdot käy vähiin!

Avatar

Christofer

Avatar

Vi har en Robin ❤️. Det har varit intressant att följa med er ivf-resa. Håller tummarna för att nästa resa också får ett lyckligt slut! Vi är så många där ute som behöver hjälp 👶🏼. Ni är modiga som delar med er av er resa!

Avatar

Asterid ja Odette sekä Robin ja Oliver on ihania♥️

Meillä on hyvin perisuomalainen sukunimi, joten meille oli tärkeää että etunimet on myös perinteisiä, eikä kuitenkaan mitään muotinimiä.
Meillä on tyttö ja poika, mitään yhteistä kaavaa tai teemaa ei nimissä ole muuten kuin että molemmilla on 3 etunimeä, joista ensimmäinen on kutsumanimi, toinen on minun ja kolmas miehen suvussa kulkenut nimi.
Tyttären etunimi+sukunimi on tässä kohtaa kyllä osoittautunut jo haasteelliseksi, kun on kirjoustusasultaan niin pitkä ettei meinaa mahtua mihinkään virallisiin kaavakkeisiin😅

Avatar

Lexie och Dewin 💜💙 ville ha speciella namn som inte så många heter, Lexie hörde jag i en serie för länge sen och föll för det direkt. Dewin tyckte jag passade bra tillsammans med Lexie och det var också lite speciellt 🤭🤗

Avatar

Pakko sanoa että en ole koskaan ymmärtänyt miksi sisarusten nimissä pitää olla jokin yhteinen teema, tuo ABC on kyllä teema mistä en oo kuullukaan 😁 mutta toistaiseksi on vain yksi lapsi, voi olla että mieli vielä muuttuu ja tuskasena koitan keksiä esikoisen nimeen sopivaa teemaa sitte jos tulee lisää lapsia.. Olen kuullut, että jotkut antaa lapsille samalla kirjaimella alkavat nimet siksi, että vaatteita on helpompi kierrättää kun kaikilla on samat nimikirjaimet. Kuulemma kätevää 😁

Avatar

Prinssilistalle voisi lisätä kivan nimen eli Adam, joka on Kaunottaressa ja hirviössä prinssin nimi 🙂 jos on mahdollista nimetä hirviön/prinssin mukaan 😀 itse tykkäisin myös Filip-kirjoitusasusta Phillipin sijaan!

Avatar

Mutta eihän Bellen oikea nimi ala B:llä? Ja Alicen lempinimi on Mytte, joten en ihan tajua tuota ABC-teemaa…

Desire Nymark

Mytteä tullaan tuskin kutsumaan Mytteksi loppuelämän, vaan siirrytään Aliceen 😊 mutta eihän näitä nimiasioita ole pakko tajuakaan. Nimet kun eivät ole se maailman isoin asia, ja kuitenkin loppupeleissä vanhempien päättettävänä 😁

Avatar

Miksi stressaat nimiasiasta, kun ette lasta kuitenkaan sillä nimellä tule kutsumaan?

Desire Nymark

Eikai kukaan nyt vielä tässä vaiheessa stressaa nimestä, tuskin muutenkaan 😁

Avatar

Meillä ei vielä ole lapsia, mutta nimet on valittu jo aikaa sitten parilla vaihtoehdolla. Me miehen kanssa aletaan samalla kirjaimella, niin päätettiin sitten koko tuleva perhe alkaa samalla. Koska minulla on harvinainen nimi, en halua omille lapsilleni sellaisia nimiä joita on joka luokalla. Tietysti täytyy myös lasta katsoa sopiiko nimi kyseiseen luonteeseen.

Avatar

Meillä ei ole teemaa kuin kissojen nimissä (pitää olla T-kirjain ja mielellään 2 tavua), mutta toka ja kolmas nimi on molemmilla suvuista. Etunimissä tärkeintä, että tykätään niistä ja sopii lapselle. Ja näillä molemmilla myös nimi, joka toimii ulkomailla ainakin englannin kielisissä maissa varsin hyvin. En myöskään halua nimeä, joka ois suoraan jotain hävytöntä ulkomailla (esim. Fanny ei toimi Briteissä kovin hyvin…) Plussaa siitä, että ruotsin kielisen sukunimen kanssa ei voi olla täysin varma äidinkielestä pelkän nimen perusteella (ei niin, että ihmiset aina edes tajuaisi sukunimen olevan ruotsia ja lausuisi sen oikein…)

Avatar

Mieheni nimi alkaa J kirjaimella, joten halusin että lapsetkin olisi J kirjaimella. Esikoinen on poika ja päädyimme nimeen Joonas. Tärkein tekijä nimen valinnassa oli se että me ei saada nimestä mitään kummallisia mielleyhteyksiä ( Jere – Karalahti, Jare – Ceek… ym) tai tunneta samannimisiä ihmistä. Joonaksesta ainut mielikuva oli Disneyn Pienen merenneidon lokki, ja se ei häirinnyt 😁 Sitten saimme tytön ja nimen valinta oli vähän hankalampaa, olin itse ajatellut Juliannaa mutta lopulta hänestä tuli Juulia. Ja nimenomaan tupla uu:lla sillä se sopi paremmin suuhumme. Onhan Joonaksessakin tupla oo. Molemmilla on 3 nimeä, yksi isoisovanhempien mukaan ja yksi ihan meidän mielestä kiva. Listaamasi nimet ovat ihania! Ja prinsessa/prinssi teema on myös ihana, etenkin Aurora, Astrid ja Philip. Niin, ja on toki kätevää kun hiekkaleluihin ja pulkkaan voi vaan laittaa nimikirjaimet, toimii molemmilla lapsilla 😁

Avatar

On teemoja! Niin että miehen pää menee solmuun 😄 ensimmäiset nimet on pitkän nimen ”loppuosia” jotka loppuu e-kirjaimeen. Kolme meni täydellisesti, suluissa mistä nimestä lyhennetty; (ma)Tilde, (char)Lotte ja (ka)Trine, mutta 4. ei vaan löytynyt niin kivaa joten päätettiin että ihana nimi on tärkeämpi kuin sarja, joten hänestä tuli (ju/ceci)Lia. Keskellä 2 tavuinen perinteinen suomalainen nimi, kahdella ekalla oli suvusta, pienemmillä muuten vaan kivat, alku kirjaimet samat 1.&3. ja 2.&4. tyttö, kuten ensimmäisissä nimissä. Kolmas nimi on pidempi ”prinsessanimi” oikeilta kuninkaallisilta siis, vähän sattumalta jokaisella myös 1800-luvun lopussa Suomessa suosittu muu kuin ensimmäinen etunimi, 4. suomalaiseen suuhun istuvampi Josefina eikä Josephine kuten kuningassuvuissa on tapana, mutta muuten näin 😄

Avatar

Rakastan nimeä Fiona, ei ehkä ole Disney prinsessa, mutta prinsessa kuitenkin. Se oli nimilistalla ennen tytön syntymää, mutta halusinkin suomalaisen nimen monella vokaalissa, joten Fiona unohtui.

Oma suosikkini on Arthur pojista.. Itseäni ehkä enemmän ärsyttää, että kaikki prinssien nimet muistuttavat niin kovasti ruotsinkielisiä nimiä mutta ruotsihan on kuninkaallinen maa jossa kuninkaalliset nimet ovat suosittuja.

Avatar

Meillä kaksostytöt joille halusin Disney prinsessa nimet (prinsessanimetbovat kolmantena nimenä) … Aurora oli helppo mutta mikä toiselle prinsessalle ja lopulta hänestä tuli Merida… Eli meillä prinsessat Aurora ja Merida ja täytyy sanoa että luonteetkin osui aika yksyhteen esikuvien kanssa 😂 nyt vaan harmittaa tavallaan kun kolmelle aikaisemmalle lapselle (poikia) ei tullut annettua Disney nimiä 🙄

Avatar

Jasmine ja Aisha

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä