desire nymark - Banneri

Meidän matka pakastealkion siirtoon etenee! Saimme ajan suunnittelukäynnille 23.4. Eli reilu kuukausi tässä vielä menee, mutta ainakin prosessi nyt etenee. Kahden viikon päästä käyn ottamassa verikokeet, ja sitten vaan odotellaan tota suunnittelukäyntiä ja pääsemistä itse pakastealkion siirtoon. Itse veikkaan että pakastealkion siirto tehdään toukokuussa, mutta tämä nyt tietysti riippuu kuukautiskiertosta ja mille päivälle ovulaatio iskee.

Fiilis on oikeastaan ihan hyvä. Viime kerralla jännitti ja ahdisti, mutta nyt tällä kerralla mieli on rauhallisempi. Emme odota plussaa heti ekasta siirrosta, vaan varaudumme siihen että tässä kestää. Tiedämme myös että koronatilanne saattaa vaikuttaa siirtoihin, joten emme uskalla toivoa tai odottaa liikoja, koska tilanne nyt on mikä on. Onnistumisprosentti pakastetun alkion siirrossa on kuitenkin vaan 25-40%. Eli pakastetun ja sulatetun alkion siirroista noin joka kolmas johtaa raskauteen. Viimeksi teimme tuoresiirton joka oli tulokseton, pidimme välikierron ja pakastealkion siirto onnistui, joten meillä oli hyvä tuuri ja pääsimme aika helpolla.

On muuten jännä, miten lapsettomuus taas tekee kepposia pääkopalle. Nyt kun olemme menossa pakastealkion siirtoon, tuntuu taas että kaikki ovat raskaana. Oikeastihan asia ei ole näin, mutta tähän asiaan nyt vaan alitajuisesti kiinnittää enemmän huomiota nyt taas, kun asia on meille ajankohtainen. Nämä lapsettomuusasiat ovat meille tosi luonnollisia jo tässä vaiheessa, mutta kyllä minä silti aina välillä mietin miten helppoa elämä olisi, jos vaan ”voisimme ruveta yrittämään”.

Yrittminen ei todellakaan ole hauskin osuus

Yleensähän sanotaan, että ”yrittäminen on se hauskin osuus!”. Tässä siis viitataan seksiin. Meidän tapauksessa tämä on päin vastoin, yrittäminen on kaikista haastavin osuus. Tämä meidän yrittäminen alkoi puhelinsoitolla, ja etenee siitä verikokeilla ja sisätutkimuksilla. Lääkkeistä romantiikka on kaukana, varsinkin näistä piikitettävistä. Meille nyt onneksi pakastealkion siirto luultavasti tehdään ihan luonnollisessa kierrossa, kuten viimeksikin, mutta ei nuo toosaan työnnettävät tukilääkkeetkään ole elämäni hauskin kokemus.

Mutta tässä nyt siis taas ollaan, käynnistämässä hoitorumbaa ja menossa allekirjoittamaan hoitosuostumukset. Samoihin tiloihin emme kuitenkaan ole menossa, koska tässä välissä lisääntymislääketieteen yksikkö on kerennyt siirtymään uusiin tiloihin. Tämän uuden paikan nimi on Tilkan Viuhka. Eli tästä se lähtee!

Kommentit (9)

Tsemppiä! Meillä tärppäsi ensimmäisellä pakastealkiosiirrolla. Poika on nyt 3.5v 🙂

Mäkin usein mietin, että olisipa helppoa ruveta vain yrittämään. Tai niinhän me oikeastaan tehdäänkin – jo kolme vuotta tuloksetonta yrittämistä takana ja vikaa tai selitystä ei löydy. Välillä mietin, että olisi helpompaa jos olisi jo valmiiksi ollut joku diagnoosi, että oltaisiin voitu siirtyä suoraan IVF:n puolelle. Tiedän, että on todella väärin ajatella näin, mutta liian usein mietin, että olisi helpompaa jos olisi joku ”isompi” vika kuin tämä selittämätön. Sitten siihen ainakin saisi nopeammin apua. Mutta kyllä, olisi todella helppoa, jos voisi vain yrittää ja luottaa siihen, että tärppää normaalissa ajassa. Niin helppoa, etten voi edes kuvitella, miten onnellista se olisi. Ei näitä asioita varmasti voi edes käsittää, ellei ole itse kokenut.

Tsemppiä ja onnea! Toivottavasti natsaa nopeasti. 😊

Tsemppiä ja ihanaa. Voispa vielä itsekin 🙂

Jos kaipaa vertaistukea ja muiden kokemuksia lapsettomuushoidoista, ylellä näytettiin ”kun haikara lentää ohi”, joka löytyy edelleen areenasta. Siinä seurataan kolmen parin ja yhden naisen matkaa lapsettomuushoidoissa.

Onnea matkaan! Täällä hyvin sama ajatus tuosta lapsen yrityksen hauskuudesta. Meidän pieni tällä hetkellä rv28 masu-asukki ei nimittäin todellakaan ole mikään romanttisen yhteishetken tulos vaan naisparina klinikalla alun inseminaatiohoidoissa saanut pieni. Toinen äideistä ei saanut käydä edes klinikalla ennen varhaisultraa koronarajoitusten vuoksi, joten hyvin kliinistähän se yritys sisätutkimuksineen ja muine toimenpiteineen oli.

Täällä ärsyttää, kun kaikista tämän kevään ja kesän vauvoista kuulee puhuttavan ”korona-vauvoina” sekä vauvauutisia julkaistaan ja vauvoista puhutaan ”äiti ja isä ei pitänyt turvaväliä.. hehheh”. Koska meidän vauva ei todellakaan oo eikä tuu olemaan koronavauva vaan pitkän toiveen tulos ja ainut kehen ei turvaväliä ilmeisesti tässä yhteydessä pidetty on lääkäri 😀 en vaan tykkää tästä leimasta jonka kaikki tämän ajan lapset tuntuu saavan ”korona-vauvoina” 🙁

Tsemppiä aloitukseen! 🥰 Tilkka on ihan kiva paikka, sieltä tänään haettiin tuoresiirto kyytiin. 😊

Tsemppiä hirmu paljon tulevaan yritykseen 💛

Ootko aatellu kysyä tukilääkkeeksi esim teroluttia niin ei tarvitse toosaan työnnellä mitään?

Onnea matkaan! 💕 Toivottavasti kaikki menee mahdollisimman hyvin, koronasta huolimatta ja muutenkin! Itsellä toivottavasti sama pas (mahdollinen icsi) tie taas edessä kesän jälkeen, kunhan esikoisvauvan imetystaival ohi ja oma hormonitoiminta normalistoituu 🤞🏻

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X