Voihan taapero

Onhan elämä mullistunut melkoisesti äitiyden myötä. Koko ajan tulee uusia vaiheita, opitaan uusia asioita ja varsinkin nyt taaperoiässä löydetään joku uusi mielenkiinnon kohde päivittäin. Ensin vessaharja, sitten tavaroiden iskeminen vessanpönttöön jonka jälkeen siirryimme kukkaruukkujen kimppuun ja kannettiin multaa ympäri kämppää. Paras juttu hiekkalaatikossa on hiekan syöminen ja sana ”ei” (tai meidän tapauksessa ”nej”) aiheuttaa käänteisen reaktion. Silloin innostutaan vielä kovemmin ja jatketaan niitä kiellettyjä juttuja hymysuin.


Belle ei ollut ihan yhtä utelias ja menevä kuin Mytte, joten sanoisin että tämä taaperoaika on ollut haastavampi nyt tällä erää. Samalla tämä taaperoikä on aivan ihana, kun luonne tulee esille enemmän ja enemmän. Mytte on sellainen super utelias ja aurinkoinen pieni tapaus, ja ennen kaikkea NOPEA. Siis tämä pieni kerkeää vaikka minne ihan nanosekunnissa. Mulle äitiys on aina ollut täynnä ristiriitaisia tunteita. Tavallaan ärsyttää, kun peilit ja ikkunat aina ovat täynnä kädenjälkiä. Kun lattialle ilmestyy pieni jalanjälkiä kesken moppauksen, ja sohvasta ja matoista löytyy mitä ihmeellisimpiä tahroja. Aina jotain on hukassa ja öisin saa purra hampaat yhteen, kun astuu legojen päälle. Välillä taas iskee paskahalvaus, kun kuuluu mökää keskellä yötä ja olen jo meinannut kutsua manaajan paikalle, kunnes olen tajunnut että kysessä on jonkin sortin puhuva tai laulava lelu.


Äitiys on rankkaa mutta ihanaa

Muovailuvaha ja intiaanihelmet aiheuttavat tuskanhikeä, kaiken maailman soittimet taas veritulpan. Silti lasten ilo on jotain niin hurmaavaa, että kyllähän sitä saakelin muovailuvahaa ja legoja tulee hommattua. Välillä olisin valmis maksamaan vasemman käden ja oikean jalan yhdestä vapaaillasta, mutta sitten taas jos on lapsivapaa, iskee hirveä ikävä. Rakkaus on jotain niin voimakasta, että välillä lasten aiheuttamaa kaaosta ei edes huomaa. Se on ihan normi settiä, että duploja ja leluja siivotaan rikkalapiolla. Välillä tähän kyllä tarvittais jopa lumikolaa, mutta ei se nyt ole niin justiinsa. Ensin ajattelin, että sellainen robotti imuri olisi maailman näppärin juttu, mutta eihän meidän Roomba raukka kerkee siivota, ennen kun lattia taas on pullollaan tavaroita ja voi itku, kun jokin tavara eksyy imuriin. Mun ”fuck it, menkööt sitten” asenne muuttuu kuitenkin aika nopeasti siihen, että ollaan kaivamassa sitä pölypussia, etsimässä aarteita.

Cocomelon oli alussa maailman ärsyttävin ohjelma, nykyään taas osaan kaikki biisit ulkoa ja laulan mukana sydämeni kyllyydestä. Ennen en myöskään tajunnut miten frozen on niin hehkutettu, mutta nykyään sekin kuuluu ihan lempileffoihin. Onhan siinä hyvä juoni, hyvät biisit ja kaunis grafiikka. Olaf on myös aivan huikee tyyppi. Eli tosta noin vaan Frendit ja Beverlyhillsin täydelliset naiset iskettiin sivuun, ja tilalle tuli kaiken maailman lastenleffat ja ohjelmat. Noita kinder munia en tosin vielä oikein ole hiffannut, enkä ikinä tajua noista rakennusohjeista mitään, mutta ehkä vielä joku päivä.

Talosta poistuminen on nykyään sellainen tosi aikaanvievä prosessi, ja aina ollaan kohteessa vähän myöhässä. Sitten taas, jos pitäisi lähteä johonkin yksin, on tosi alaston olo ilman vaippalaukkua. Kaivan mun pientä käsilaukkua noin tuhat kertaa, että ”onko mulla nyt oikeasti kaikki?!”. Äitiaivoista en edes jaksa puhua, koska tässä vuosien varrella on tapahtunut niin monta äitiaivo-mokaa, että en itsekään pysy perässä enää. Kerran kävin kaupassa eripari kengät päällä, kerran meinasin lähteä ilman housuja ja muutaman kerran olen lähtenyt pyjamassa. Olen iskenyt puhelimen jääkaappiin ja astianpesukoneeseen, kaatanut korviketta kahviin, pessyt pyykkiä ilman pyykinpesuainetta. Onhan näitä.

Äitiydessä väsymys on aina läsnä, sekä kiire, mutta silti odotan innolla, mitä nämä meidän tättähäärät keksivät seuraavaksi. Nämä kaksi ovat kyllä sellainen söpö pieni kauhukaksikko, että oksat pois! Kertokaa teidän hauskin/huvittavin muisto äitiydestä? 😀

Kommentit

21 kommenttia
Avatar

Voi apua noita Karenin kommentteja🙈🤣 Hienosti jaksat suhtautua niihin Desire 😊

Avatar

Meillä myös kuopus on kova touhuaja, menee kuin pyörremyrsky kohteesta toiseen, sekoittaa jo seuraavaa paikkaa kun olen siivoamassa edellistä katastrofia. Meillä on myös sanonta lapsille tilanteisiin joissa ollaan lähdössä esim.jostain kyläpaikasta ”Lähdetäänkö nyt kotiin sekottaan?”. Herättää hilpeyttä sillä hetkellä ja kotona aika paljon päänsärkyä.😄
Äitiaivoissa on useammankin kerran tullut laitettua kissanruoka tiskikoneen pesuainesäiliöön. On tämä äitiys melkoinen laji vaan ihanaa silti!

Avatar

Pyörre myrsky on enempi ku tuttu 7kk jätkä ja 2,5v typy saa melkosen kaaoksen päivän aikaan ja on kyllä jos jonkinmoista tempausta ollu lasten toimesta😅Äiti aivoilla on tullut käytyä neuvolassa miehen boxerit jalassa omien alushousujen sijaan, käytyä kaupassa yöhousut jalassa,laittanu korviketta vedenkeittimeen ja pessyt hampaat käsien pesuaineellq yms🤭

Avatar

Siis mitä ihmeen korviketta te kahviin kaatelette? Jauhettua voikukan juurtako?
Onneks mä olin yksin kahden pikkulapsen kanssa. Pysyi hommat hanskassa eikä tarvinnut revetä joka suuntaan. Silti jäi hyviä muistoja.

Desire Nymark

Itse ainakin tarkoitin ihan äidinmaidonkorviketta 😄

Avatar

Noi on N I I N normikamaa. Samanlaista kaikilla. Ei teidän Bytet ja Mellet ole yhtään sen kummempia kuin muidenkaan kakrut. Tytöt on vielä toisenlaisia. Pojista lähtee ÄÄNTÄ. Seuraapas joskus asiaa.

Desire Nymark

Minä kyllä sanoisin, että lapsista lähtee ääntä. Ei persoona/energiataso ole yhteydessä lapsen sukupuoleen 😊 kuten ei myöskään mielenkiinnon kohteet.

Avatar

Mistä ihana olkkarin matto on ostettu? 😊

Desire Nymark

Tämä on VM Carpetin hattara 😊 en nyt muista mistä tilasin 🙈

Avatar

Meillä on kolme vauhdikasta poikaa, jotka on kaikki nukkuneet tosi huonosti. Sekoillut olen varmasti enemmän kuin edes muistan… 😀 Yksi mikä jaksaa naurattaa on, kun eksyin matkalla kauppaan. Se sama Prisma, jossa käytiin aina. En vaan yhtäkkiä muistanut, miten sinne parkkipaikalle pääsee. Kolme kertaa ajoin väärään suuntaan, kunnes löysin oikean risteyksen. Unohdin myös joskus, miten auton tuulilasinpyyhkijät toimii. Enkä uskaltanut testata, kun en yhtään muistanut mitä muuta niistä vivuista voi tapahtua. Oli varmaan tosi turvallista ajaa autoa siihen aikaan niillä yöunilla…

Ja joskus kesken ruoanlaiton hukkasin kuoritun sipulin. Roskis oli tyhjä ja mistään sitä ei koskaan löytynyt. 😀

Avatar

Jos energiataso on alhainen, on syytä viedä lapsi tutkittavaksi. Tunnen muutaman tyttölapsen, jotka huutavat ja kirkuvat. Koko ajan. Poikia taas tunnen montakin. Siis joiden ääni on kovempi, meno vauhdikkaampaa ja äänekästä.
Sukupuolella on merkitystä, ei nyt viitsi saivarrella. Toivotaan, että seuraava lapsipainos teillä olisi miespuolinen, niiin huomaat jotain.
Ei maksa vaivaa alkaa selittää nyt lapsihomman epävarmuutta. Lukutaitoiset ovat asian ymmärtäneet jo.
Itse olin sisareni kanssa hiljainen lapsi. 12 vuotta nuorempi veljeni karjui niin, että talo tärisi. Mutta sinä neiti-rouva-neiti-rouva D. Nymark tunnet nämä asiat paremmin kuim muut. Se on hieno asia Sinussa.

Desire Nymark

Voisit käyttää samaa nimimerkkiä ja sähköpostiosoitetta, niin näitä ei tarvitse erikseen hyväksyttää joka kerta, vaan menevät automaattisesti läpi 😊 sun säpo ei näy muille, joten ei ole mitään syytä keksiä uutta joka kerta. Varsinkin kun ip osoitteesi kuitenkin näkyy 🙂

Avatar

Mitämitämitä?!? Huihuihui näkyykö ip-osoite??? Mitä aiot tehdä? Soittaa poliisille?

Katsos kun sinä et komentele minua tekemään yhtään mitään tai jättämään tekemättä.

Miksi et yksinkertaisesti blokkaa niitä, jotka eivät säestä sinun juttujasi ja taivastele ja peesaa kovaa elämääsi. Ja nyt vielä se erikoinen sairauskin kaiken lisäksi.

Osaatko blokata?

Desire Nymark

En tietenkään komentele ketään, mutta en myöskään ota kommentteja tosissaan jotka tulevat samalta ihmiseltä, monta kappaletta per postaus mutta eri käyttäjänimellä. Tuntuu hassulta kompata omaa mielipidettä 🤷🏼‍♀️
Toivottua reaktiota et tule täällä saamaan, mutta mikäli silti haluat jatkaa lukemista niin saat toki jatkaa 😊

Avatar

Siis sinä otat sinua peesaavat kommentit tosissasi, vaikka sulle kirjoitettaisi puutaheinää! Miten tarkistat asian? Voi pyhä yksinkertaisuus!

Tämä blogihan on sanojesi mukaan mm. lapsettomuus- ja kilpirauhassairaus-vertaisryhmäblogikin
Ja K A I K K I tunteetkin ovat sallittuja. Perheblogikin tämä taitaa olla. Siihen kuuluvat kai hihhih seksiasiat, joita heittelet sillpin tällöin.

Älä turhaan huolehdi minun asioistani. Minulla riittää tietoa ja mielikuvitusta. Nimimerkki ja siihen kuuluva sp tulevat 10 sekunnissa. Se on minun aikaani, ei sinun.

On sulla raudat tulessa. Harmi, että vajaatoimintasi hidastaa sinua todennäköisesti pian.
Mutta heitä pitkällesi sängylle, muut voivat palvella sinua kyllä.
Ettet vain olisi kohottamassa itseäsi marttyyriksi?
Eikö pumppu enää jyskytä? Kenen luulet uskovan, että 60-kiloinen ihminen laihtuu 10 päivässä 10 kiloa ja taas lihoaa 10 päivässä 11 kg? Älä käytä värikyniä.

Sinä et bloggaa minua siksi, että klikit vähenisivät
Siitä se johtuu, eikä suinkaan sinun avarakatseisuudestasi.
Mikähän se minun toivomani reaktio on? Kerrotko siitä seuraavalla kerralla? Entä jos sitä ei olekaan? Mitä sitten tapahtuu? Jospa se on vain huvittuneisuutta pikkuvanhuudestasi.

Nyt vain keskityt järjestämään itsellesi lisää lapsia, rusetteja, kiireitä pikkuhiljaa lisäten ja narinaa siitä miten ihanaa äitiys on.

Ihan kamalaa, ettet voikaan vielä päästä huseeraamaan politiikkaan. 28-vuotias kahden pikkulapsen äitihän tietää kaiken yhteiskunnan toimivuudesta ja toimimattomuudesta ja ne on nopeasti korjattu, kun sinä tulet järkkäämään asiat. Kukaan muu ei näe metsää puilta … sinullahan on kai ymmärtääkseni työkokemustakin vuositolkulla. Ja tietoa/ymmärrystä kunnallispolitiikasta. Olisko joku kertonut tästä sinulle? Ehkä sanonut, että noilla asenteilla ja tiedoilla pitää osallistua yhteisten asioiden hoitoon. Osaathan sinä ja eller nej -nappia painaa. Iisiä.

On kyllä todella harmi, ettet voi määrätä etkä käskeä itse omaa elämääsi etkä ulkopuolistenkaan. Elämä menee niinkuin menee, aivan kuin meillä taviksillakin. Ehkä opit sen vielä. Sulla on koko elämä aikaa oppia.

Desire Nymark

Kyllä Karen, meillä on koko elämä aikaa oppia uusia asioita ja kuten sanoit, haaskaat vaan omaa aikaasi ja sen saat toki tehdä. Se on myös totta, että jokainen sivunlataus on kotiinpäin ja jokainen kommentti nostaa algoritmiä, joten kiitos siitä 😊

Avatar

Ole hyvä vain. Ei se minulta ole pois, että jahtaat klikkejä.
Kuten aiemmin jo sanoin, sinulla ei ole syytä huolestua minun ajankäytöstäni. Minä en ole lapsesi enkä työntekijäsi enkä siksi ota sinulta vastaan minkäänlaisia arvosteluja enkä arviointeja. Paimenna sinä vain omaa katrastasi siellä metsässä.
Sinä et tunne minua, mutta itse levität itsestäsi kaiken framille, joten kaada itsellesi vain
Ai sä oikein tiedät jotain algoritmeistä. Entä derivointi? Todennäköisyyslaskelmat? Neliöjuuret nyt kaikki tietää. Osaat siis soveltaa matematiikkaa. Mikä näistä eri tyyppisistä algoritmeistä sulla on käytössä?
Ethän sinä kai sentään lukiota ole ehtinyt käymään läpi, koska taisi olla kiire lisääntyä.

Olet sinä kyllä hauska lapsonen. Saappaisiin loiskuu helposti vettä , kun suolla harppoo liian vauhdilla.
Vaikka eihän sinulla oke saappaitakaan, koska olet Tärkeä Täti Tosikko, qui régnit et sait tous dans le monde, naturellement😂

Desire Nymark

Tässä tarkoitin algoritmit sosiaalisessa mediassa. Suosittelen tutustumaan aiheeseen, mikäli et halua tukea vaikuttajia joista et tykkää. Moni meistä tienaa elantonsa somella 😊

Avatar

No selitähän sitten tämä käyttämäsi algoritmi sosiaalisessa mediassa. Ettet vain hokisi hienoa sanaa tajuamatta edes sen sisältöä. Senkun vain tienaat elantosi somella ja ruseteilla, mitä se minulle kuuluu. Ja aivan samoin minä klikkailen mitä klikkailen en minä siihen sinulta lupaa tarvitse.

Minun klikkini taitavat tuoda sulle muutamia senttejä, ole hyvä niistä. Älä nyt kerjuulle sentään rupea. Alkaa jo tuo ponnekas komentelu, käskeminen ja määräily hieman laantua jostain syystä … joko huomasit, etten kuulu perheeseesi? Älä nyt luovuta, kun lähdit mukaan peliin puhkuen itsevarmuutta.

Niin siis se kiinnostaa minua, minkälainen koulutus sinulla on takanasi? Maisteri? Ekonomi?

Desire Nymark

Olen parturi-kampaaja, enkä koe että olisin pompotellut saatika käskenyt sinua tai ketään muutakaan tekemään yhtään mitään 😊

Avatar

Aamulla väsyneenä otin kulauksen vettä ja olin laittamassa suuhun tiskitablettia vitamiinin sijaan 🙄

Väsyneenä huomaan etten keskity kunnolla isompien lasten kertomiin juttuihin.. saatan vaan sanoa et mm.. niin, kyllä.. Se on aiheuttanut monta riitaisaa ja huvittavaa tilannetta 😁

Ps. My Day videoo odotellen 🌸

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä