desire nymark - Banneri

Tänään oli taas verikokeen aika. Viime kuussa liikatoiminta oli kääntynyt vajaatoiminnan puolelle ja voin todeta, että ei se vajiskaan kovin kiva ole. Tosin vointiin nyt myös on vaikuttanut Mytten valvominen hampaiden takia ja tämä helleaalto, sekä lääkekuurin säätäminen. Mun keho reagoi vissiin aika rajusti lääkkeisiin, ja nyt kuukausi sitten, kun tiputettiin yhteen tyrazol tablettiin olin kyllä tosi väsynyt. Mutta niin, takaisin siihen verikokeeseen. Ensinäkin tämä meidän labra täällä Porvoossa on ihan mahtava! Labrassa ei ollut yhden yhtäkään ihmistä, joten pääsin heti piikitettäksi ja tulokset saapuivat Maisaan jo iltapäivällä ja TADAA, kaikki kilppariarvot viitearvojen sisällä!

Olin varautunut vuoteen kestävään lääkitykseen, mutta asia on ilmeisesti korjaantunut noin kolmessa kuukaudessa, mikä on aivan mahtavaa! Tässähän kyllä on se vaara, että tämä paska uusiutuu, mutta toivotaan että ei. Se, että arvot ovat viitearvojen sisällä ei tietenkään tarkoita että ne olisivat ”ihanteelliset” vielä. Mulla toi TSH on aina ollut aika matala, ja nyt se on vielä korkeahko (3,96 ja viitearvo 0,5-4) joten noi arvot nyt varmaan elävät vielä jonkun verran, mutta viitearvojen sisälle pääseminen on jo ihan huikee juttu.

Meillehan sanottiin, että saamme ”luvan raskautua”, kunhan kilppariarvot ovat viitearvojen sisällä, eli tässä sitä nyt ollaan. Naistenklinikka on kesälomalla, eikä tee alkionsiirtoja viikoilla 26-29, mutta kahden viikon päästä homma rullaa taas. Kyllähän tässä kieltämättä heti olisi tehnyt mieli tuupata itsensä jonoon. Mennä, eikä meinata. Samalla tiedän, että tämä nyt ei olisi se kaikista fiksuin veto. Endokeinologin kanssa keskusteltiin, että fiksuinta olisi antaa kehon levätä edes hetken aikaa, mutta hän korosti myös, että tämähän riippuu ihan meistä. Onko meillä aikaa odottaa, vai ei. Jos haluamme ison lapsikatran, meillä ei välttämättä ole aikaa junnata ja miettiä ja odottaa. Itse kyllä uskon, että kolme on meidän maksimi, mutta mistä minä tiedän. Bellen jälkeen väitin, että enempää ei todellakaan ole tulossa ja Mytten raskausaikana olin kovasti sitä mieltä, että tämä on meidän viimeinen, mutta niin se mieli muuttuu.

Tämä ”lupa raskautua” lienee muutenkin olevan aika laaja käsite. Endokrinologi oli sitä mieltä, että pieni tyrazol annos ei kyllä pitäisi olla mikään este ja ihmetteli jo ekalla käynnillä, jos olen ollut yhteydessä naistenklinikkaan. Eli hänen mielestä noi arvot ei kyllä myöskään välttämättä tarvitse olla ihan viitearvojen sisällä, mutta sitten taas Naistenklinikalta sanottiin, että meillä pitää olla lupa raskautua endolta JA että arvot nimenomaan pitäisi olla viitearvojen sisällä, jonka jälkeen saamme ilmoittaa itsemme pakastealkionsiirtoon oma polun kautta. Sanoin siis endolle, että ”katsotaan sitten, kun kaikki on viitearvojen sisällä”. No, nyt sitten pitäisi avata silmät ja ”katsoa”. Menkat olisivat just sopivasti alkamassa muutaman päivän päästä ja verikoetta ei edes olisi pakko ottaa ennen alkionsiirtoa, kun nekin on just katsottu.

Alkiot odottamassa pakkasessa

Meillähän on 9 alkiota odottamassa meitä paikkasessa, mutta silti minua pelottaa että alkiot menisivät hukkaan, jos keho nyt jotenkin vielä on ”liian väsynyt” tai sekaisin, kun kilppariarvot ovat sahanneet ja seilanneet aika reilusti viimeiset kolme kuukautta. Jälleen kerran on pakko todeta, että kyllä elämä olisi paljon helpompi, jos olisi sellainen mahdollisuus että ”vaan jättäis ehkäisyn pois”. Siis että pääsis yrittämään lasta ihan seksiä harrastamalla, ilman lääkereitä ja jonottamista ja alkionsiirtoja ja tukilääkkeitä. Toisaalta pääsemme jo helpommalla tällä kerralla, kun emme tarvitse mitään IVFää ja punktiota.

Tässä pitäisi nyt siis miettiä jos iskemme itsemme jonoon heti, tai jos odotamme ja mikäli odotamme, miten pitkään meinaamme odottaa. Andilla on tosi kova vauvakuume, tai oikeastaan meillä molemmilla oli jo vauvakuume puoli vuotta sitten, mutta minä siirryin aika nopeasti ”katsotaan sitten”-tilaan, kun kilppari sekoili. Alustava veikkaus oli, että tämä aihe olisi meille ajankohtainen vasta 2022. Niin se elämä yllättää, kerta toisensa jälkeen.

Kommentit (13)

Vinkkinä, että kannattaa alkaa syömään rautaa jo ennen raskautusyritystä. Raudanpuute vaikuttaa myös kilpirauhasen toimintaan.

Meilläkin liikatoiminta viivästytti raskaushaaveita. Söin tyrazolia n. 10kk ennenkuin arvot olivat ekaa kertaa viitteissä ja suunnilleen siitä seuraavasta kierrosta sitten raskauduinkin vaikka vauvaa oli yritetty jo 1,5 vuotta ja olin ihan varma etten ikinä tule raskaaksi.

Meillä hoitotavoite TSHn osalta oli alle 2,5. Kuulemma raskaus ei välttämättä voi alkaa jos tsh on sitä korkeampi eikä kai hoitoihinkaan olisi otettu jos arvot pielessä vaikkakin viitteissä. Kannattaa siis ehkä pitää mielessä, varsinkin jos menee ihan hoitoihin, ettei sitten mene ns hukkaan. Mulla tsh oli n. 1,20 kun raskauduin. Tsemppiä!

Hei ihana kuulla että tärppäsi! 😍 Uskon kyllä, että toi tsh tippuu alaspäin melko nopeasti, mutta odotamme nyt ainakin kunnes on siinä 2,5 paikkeilla 😊 Emme siis muutenkaan tiedä, millainen jonotilanne naikkarilla on. Ennen alkionsiirtoa on ainakin se suunnittelupalaveri, eli muutaman kuukauden jouduisimme luultavasti kuitenkin odottamaan. Onneksi tässä ei nyt sinänsä ole mitään kiirettä 😄

Kannattaa lukea kilpirauhasliiton sivuista kilpirauhanen ja raskaus. Jo ennen raskautta kannattaa tavoitella alkuraskauden tsh viitearvoja (tsh alle 2,5), etenkin hoitoihin mentäessä.

Onpa jännä tämä 2,5 🤔 meille tosiaan sanottiin että kunhan on 0,5-4 niin on hyvä. Mitä nyt kannasta katsoin, mulla on ollut TSH 1,35 ennen alkionsiirtoa. Toivottavasti menee lähemmäs tota 2,5 nyt kun lääkitys lopetetaan 😁

Samaa olin tulossa sanomaan, että tsh:n tavoitearvo ihan jo raskautumiseen on <2,5. Toki raskaaksi voi tulla suuremmillakin arvoilla, mut näin ainakin mulle itselle hoidoissa sanottiin, että aika isolla todennäköisyydellä on hukkaan heitettyjä kiertoja ja rahoja, jos olisi isommilla arvoilla lähtenyt yrittämään. Mulla on siis synnynnäinen kilpparin vajaatoiminta ja kaikki thyroxin menee purkista, ja kaksi lasta olen hoidoilla onneksi saanut.

❤️
Mytte on kasvanu ihan hurjasti!

No olipa Giffarilta erikoinen kommentti!

Tsemppiä teille kolmannen – ja useammankin – lapsen yritykseen!

Olipa Giffar mahtavaa, että päätit tänne tulla suoltamaan tuollaista potaskaa. Helpottiko oloa käydä kettuilemassa toiselle, kuitenkin puhutaan aika herkästä ja kipeästä asiasta, lapsen saamisesta ja sen vaikeudesta? Ensi kerralla voisit pitää mölyt mahassa ja käydä kurkkimassa peiliin, että ollaanko siellä sitä niin täydellisiä, että voidaan toiselle tulla huutelemaan ihan mitä vaan. Maailmassa, jossa voit olla mitä vaan, sä päätit olla kusipää. Mahtavaa.

Ei tämä painon seilaaminen kyllä mikään maailmanennätys ole, vaan oikeastaan ihan normaalia että paino tippuu todella nopeasti liikatoiminnassa ja sitten taas nousee vajaatoiminnassa. Näin endokrinologi ainakin sanoi 😊 Mitä nyt taas tulee lapsilukuun, niin eihän se oikeastaan muille kuulu, oli niitä lapsia sitten yksi tai kaksitoista. En ainakaan itse koe, että olisin oikeutettu kritisoimaan, kommentoimaan tai päättämään toisen lapsiluvusta 🤷🏼‍♀️

Mitattiinko sinulta myös kilpirauhasvasta-aineet? Itsellä oli myös hiljattain liikatoiminta ja vaikka tsh ja t4v saatiinkin 4 kuukaudessa viitteisiin, niin vasta-aineet (tshrab) olivat koholla vielä 4 kk tämän jälkeen. Minulle endo ei suositellut raskautta ennen kuin vasta-aineet olivat myös viitteissä, sillä ne läpäisevät istukan ja koholla ollessaan voivat aiheuttaa sikiölle liikatoiminnan.

Tätä tshrabbia ollaan myös mitattu joo ja pieniverenkuva 😊 Ainoa, mikä on otettu vaan kerran oli joku toinen vasta-aine. Tätä ei enää mitata, koska jos kerran ovat koholla, eivät enää laske (paitsi jos kilppari poistetaan), mutta en nyt muista mikä tämän virallinen labranimi oli 😁

Jokainen kehohan reagoi eri tavalla, joten sinänsä on turhaa vertailla painontippumista, mutta eihän 7 ja 10 kilolla oikeastaan ole kovin iso ero 🤷🏼‍♀️ Minulla tippui kilo päivässä, yhteensä 10 kiloa. Onneksi lihoin melkeinpä yhtä nopeasti, kun tilanne parani. Tällaiselle pätkälle 48 kilon paino tarkoittaa vaan lievää alipainoa ja normipaino on kaikkea 49-66 kilon välillä, joten en itse näe asiaa mitenkään ihmeellisenä 🤔

Eikä tässä kyllä yritetä näyttää yhtään mitään kenellekään. On ihan normaalia, että ihmiset tekevät töitä ja lisääntyminenkin lienee aika yleistä 😁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X