desire nymark - Banneri

Lapsiperhearki voi olla melkoista tuuliviertä välillä, ja jokainen arjen pelastaja on varmasti tervetullut. Päätinpä siis listata meidän omat arjen pelastajat, jonka avulla meidän arki pyörii edes hitusen verran sulavammin.

Ruokakassi

Ai vitsi, minun on pakko iskeä ruokakassi ihan listan kärkeen, koska tämä on helpottanut meidän arkea niin paljon! Ei enää tarvitse tuskailla ”mitä tänään syötäisiin”, vaan meille tulee valmis ruokakassi resepteineen kerran viikossa. Yleensä ruokaa jää seuraavallekin päivälle, joten minä olen harvoin vastuussa ruoanlaitosta keskellä päivää. Isken vaan eilisen päivän safkat mikroon ja se on siinä. Meidän ruokakassipalvelu oli kesälomalla kuukauden, ja aika nopeasti oltiin taas siinä jatkuvassa ”mitä tänään syötäisiin? Vitsi en tiedä, päätä sä!” oravanpyörässä.

Omeletti ja lämpimät voileivät

Aamupala, iltapala, välipala. Nämä kaksi edellämainittua ovat ratkaisu kaikkeen. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Uunifetapasta on myös sellainen klassikko, jonka tekemiseen menee muutama hassu minuutti.

Varsi imuri

Meille robotti-imuri oli hutiostos, mutta varsi imuri on ollut tosi näppärä arjen pelastaja! Tällä saa nopeasti imastua keittiön tai eteisen, muruset sohvalta tai sängystä. Lisäksi tämä on ihan älyttömän näppärä auton siivoamiseen. Itse koin myös, että piuhattomuus oli tosi kiva juttu loppuraskaudessa sekä vauvavuonna, kun pidin Mytteä kantoliinassa. Dysonin hinta on aika suolainen, joten en välttämättä suosittele juuri tätä meidän kapistusta. Halvemmalla saa ihan yhtä hyvän.

Höyrymoppi

Meidän höyrymoppia olen ennenkin hehkuttanut, mutta vielä kaksi vuotta myöhemmin minun on pakko todeta että tämä on elämäni paras ostos. Tällä moppaaminen onnistuu ihan muutamassa minuutissa, eikä edes tarvitse käyttää mitään tököttiä. Varsinkin sormiruokailun alkuvaiheessa tämä moppi oli erittäin kovassa käytössä.


Kääntyvä kaukalo/lastenistuin

Esikoisen kanssa mulla oli ihan tavallinen kaukalo, jonka kiinnitin auton turvavyöllä. Silloin en kyllä kokenut että tämä olisi ollut mikään iso homma tehdä, mutta sitten kuopukselle hommattiin tällainen kääntyvä kapistus joka on kiinni telakalla, ja sehän oli oikein mullistava kokemus! Samalla hankittiin adapterit vaunuihin, joten kaukalon sai myös iskettyä kiinni suoraan kehikkoon. Tämäkin vaikutti oikein näppärältä asialta, varsinkin kauppakäyntejä varten. Tosin emme käyttäneet tätä toiminta kovinkaan usein, koska korona.

Säilytystila

Säilytystilaa ei ikinä voi olla liikaa, mutta tämä fakta korostuu lasten myötä. Bellelle hankittiin sänky, jossa on sisäänrakennettu säilytyslaatikko. Meidän sekä Mytten sängyn alla on myös säilytyslaatikot, IKEAn rahissa säilytetään duploja ja joka ikisen kaapin päällä on säilytyslaatikoita. Mitään turhaa tyhjää tilaa meillä ei siis oikeastaan ole, vaan kaikesta ollaan yritetty ottaa maksimaalinen hyöty irti.

Roinakorit, kenkäkaapit ja lipastot

Niin kovasti haluaisin olla sellainen super järjestelmällinen ”jokaisella tavaralla on oma paikkansa eikä minua hävetä avata kaappeja muiden nähden”, mutta en ole. Keittiössä ja olkkarissa meillä on ”roinakorit”, mihin saan lapattua lasten leluja nopeasti. Myönnän, että en todellakaan jaksa välittää iskenkö koreihin pehmoleluja, junarataa tai duploja pikasiivouksen yhteydessä. Lipastoihin saa nopeasti heitettyä sellaisia ”oho, Mytte yrittää pölliä nämä, äkkiä turvaan” asioita ja kenkäkaappi pitää eteisen siistinä.

Tekstiilipesuri & steamer

Alussa en oikein ihastunut meidän tekstiilipesuriin, koska onhan se ihan jäätävän kokoinen vekotin. Mutta. Viimeisen vuoden aikana olen pessyt meidän sohvaa sekä mattoja tällä satoja kertoja. Tässä samalla voisin kehua meidän VM Carpet hattara mattoja, jotka eivät imase itteensä kaikkea paskaa heti ja joista olen saanut irti mansikkatahroja, mustikkatahroja, kahvitahroja, cokista… Bellen huoneeseen hankittiin VALKOINEN matto jossain ihmeen sisustushuumassa, mikä nyt heti alkuunsa oli aivan hullu idea, mutta jopa tämä valkoinen hattara on pysynyt hyvännäköisenä jo vuoden.

Silittäminen taas on mielestäni kamalin asia maan päällä, joten mun hermot eivät todellakaan riitä lakanoiden tai verhojen silittämiseen. Niitä vedän nopeasti steamerillä. Lopputulos ei ole täydellinen, mutta noin tuhat kertaa nopeampaa ja varsinkin mieluisampaa.

Andreas

Jokaisella pitäisi olla oma Andreas. Tämä nyt ei tosin valitettavasti ole mahdollista, mutta hän on kyllä meidän perheen isoin ”arjen pelastaja”. Hän jaksaa leikkiä nukkeleikkejä tyttöjen kanssa, on tehnyt oman soittolistan spotifyihin missä on kaikki disneyn biisit ja laulaa mukana. Hän osaa kokata (mitä minä en TODELLAKAAN osaa), ommella, rakentaa ja korjata asioita. Hänellä on musta vyö tikkareiden avaamisessa sekä kinderlelujen rakentamisessa.

Listaan voisin myös heittää pesutornin, oppi&ilo puuhakirjat, disney+ & netflix, nettiostokset kotiinkuljetuksella, ystävät joilla on lapsia jonka kanssa voi pitää leikkitreffejä sekä päiväkodin. Niin ja meidän aromaattinen diffuussori, joihin lisätään laventelia. Laventeli rauhoittaa stressaantunutta ja ahdistunutta mieltä. Lapsiperheessä tarvitaan paljon laventelia.

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X