desire nymark - Banneri

Leipominen pienten lasten kanssa voi olla melkoinen työmaa, mutta tässä on kaksi nopeaa ja helppoa joulureseptiä, jotka eivät vaadi hirveästi kärsivällisyyttä. Olemme pienestä pitäen antaneet meidän pikkutyypit osallistua ruoanlaittoon. Mielestäni on tärkeää rohkaista lapsia osallistumaan, vaikka se välillä tarkoittaa että mittasuhteet ovat vähän sinnepäin ja sotkua syntyy. Myönnän kuitenkin, että suosin helppoja reseptejä, vaikka nautin hääräämisestä keittiössä koko perheen voimin. Tällä kerralla teimme Puuropipareita kardemummalla sekä Sokerittomia joulutorttuja (sopivampi nimike olisi ehkä joulurullia).

Jouluherkut

Sokerittomat joulurullat

Tarkoituksena oli ensin tehdä joulutorttuja, mutta rullaaminen oli lasten mielestä hauskempaa, joten tähtien taittelutapa muuttui lennosta ja rulliahan näistä tuli. Joulurullien tekemiseen käytimme voitaikinalevyjä ja Semper Fruktmums hedelmäsosetta. Lapset saivat valita hedelmäsoseet, joten jokainen levy sai tietysti oman maun. Käytimme mangoa, persikkaa, päärynää, mansikkaa ja luumua & päärynää. Mikäli haluatte että maku muistuttaa perinteisiä joulutorttuja suosittelen luumua & päärynää sosetta. Itse valmistelu on superhelppoa! Voitaikinalevylle sivellään hedelmäsosetta jonka jälkeen levy rullataan, leikataan kolmeen osaan ja paistetaan uunissa taikinapaketin ohjeistuksen mukaisesti.


Lapset tykkäsivät näistä ihan hirveästi ja itse työaika oli sellaiset sopivat 10-15 minuuttia. Mitään suurta sotkua tästä ei myöskään syntynyt, eikä Mount Everestin kokoista tiskivuorta. Sanoisin siis, että tämä on täydellinen resepti joululomalle. Sellainen, josta sekä lapset että vanhemmat tykkäävät. Joulurullista saa joulusaimmat sirottelemalla päälle ripauksen kanelia, mutta Belle ei oikein lämmennyt idealle. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän hyvä ja lapset veti näitä posket lommolla. Perinteisen joulutortun hillo on aika voimakas pienille lapsille, joten tämä resepti pääsee käyttöön joulupöytään.

Jouluherkut

Puuropipareita kardemummalla

Andreas sai mahtipontisen idean muuntaa Semperin Puurotikut kardemummalla reseptiä astetta jouluisammaksi, käyttäen piparkakkuvuokia. Tämä resepti on jo ennestään tuttu ja on ollut aika ahkerassa käytössä viimeisen vuoden aikana. Tässä käytetään siis Semper täysjyväpuuro maustamaton (1v) , jota meidän lapset syövät aamupalaksi. Tämäkin resepti on superhelppo ja mitä parasta, ylijääneet puurotikut (tai piparit) voi pakastaa! Helppo ja hyvä välipala sellaisenaan sekä todellinen arjen pelastaja, kun muistat aamulla että Daisyssa käskettiin pakkamaan evästä mukaan päiväkotiin.

Jouluherkut
Nämä puuropiparit voittavat muutenkin normipiparit mennen tullen, varsinkin kun puhutaan helppoudesta. Ei taikinan sulattamista, ei kaulintaa, ei tasoon kiinnittynyttä taikinaa eikä myöskään vatsakipuja, kun sitä taikinaa ahmitaan vähän liian innokkaasti. Nopeasti ainekset sekaisin kippoon, kiposta piparkakkuvuokiin ja pelti uuniin. Helppo, nopea, sotkuton, maukas mutta silti terveellinen ja sopivan jouluisa. Mitä muuta välipalalta voikaan toivoa näin joulun alla.

Pienten lasten ruokapuoli joulupöydässä saattaa tuntua aika haastavalta, kun ei oikein saisi olla liian paljon suolaa eikä myöskään hirveästi sokeria. Semperin sivuilla on runsas määrä kokeilemisen arvoisia lastenruokareseptejä, jotka ovat tosi kivoja sellaisenaan mutta myös helposti muunneltavissa mikäli haluaa ripauksen joulutaikaa mukaan. Esimerkiksi Mytten 1 vuotis synttäreihin leiposimme tämän sokerittoman synttärikakun ja smoothiejäätelöt ovat edelleenkin meidän perheen kestosuosikki.

Sokerittomien joulurullien reseptiä löydät TÄÄLTÄ ja Puuropiparit kardemummalla TÄÄLTÄ. Instagramissa on myös reelsvideo Puuropipareista.

ARVONTA!

Arvon kolme (3) Semper tuotepakettia, jossa on erilaisia lastenruoka-aterioita. Yhden palkinnon arvo noin 35 €. Osallistu jättämällä kommentin tämän postauksen alle. Muistakaa täyttää yhteystiedot (nimi, puhelin numero, osoite ja sähköposti osoite). Nämä tiedot näkyvät vaan minulle! 😊 Arvonta päättyy  2.1.2022.

Kommentit (120)

Mukana arvonnassa!! 🤩

Mukana arvonnassa 🤩

Mukana arvonnassa!☺️😍

Oii tää olis kiva palkinto meidän pikkuiselle 😍

Mukana! Täällä alkaa kohta kiinteiden maistelu vauvalla 😍

Vitsit, kun olisin lukenut ennen joulua nämä ohjeet!

Me käytetään marjasoseita kääretortuissa ja täytekakuissa ettei tule liian makeaa 😊

Vaikuttaa helpolta ja mukavalta leivonnalta, kiitos näistä ohjeista 🙂

Kokeiluun menee joulurullat. 😊

Olipas kivaa luettavaa *peukku*

Oisimpa hoksannu ton ”pipari” reseptin ennen joulua. Meidän 8kk neitiki ois saanu jouluna omat piparit. Pitää hyödyntää ohjetta Uudet sormisyötävä vinkit on aina tervetulleita.

Meidän pikku-ukko 6kk on ihastunut semplerin puuroihin ja smoothiesiin niin tää olis täydellinen meille!

Näitä töytyy kyllä kokeilla, maistuu varmasti😋

Arjen ja juhlan pelastavia vinkkejä terveys edellä ja makua unohtamatta

Pitänee testata 🙂

Puuropiparit menee testiin 🙈

Puurorikut menee meillä ehdottomasti testiin! 🙂

Semper arvontaan mukaan.

Semper arvontaan mukaan

Hyvää joulunodotusta!

Näyttää herkulliselle!

Artikkeli antoi kyllä ideoita joululeipomisiin.

Mukana! 😄 Pitää ehdottomasti testata ainakin muutama resepti!

Kuinka helpot reseptit, kiitos <3

Kivoja leivontavinkkejä 🤩 mukana arvonnassa.

Joulurullat lähtee ehdottomasti kokeiluun!

Testiin menee nämä reseptit 😋

Kivoja reseptejä.

kivkivoja juttuja o täytyy kokeilla

Kokeilemisen arvoisia uusia reseptejä,kiitos 🙂

Kivoja ohjeita !

Pitänee testata reseptit 9kk:n kanssa

Rullia täytynee kokeilla meilläkin 🤔👍

Hyvä idea noi rullat ja sose!

Testiin!!! Ehdottomasti

Vautsi, hyviä vinkkejä jouluun perheen pienimmälle!

Meillä on tykätty sempereistä jo pitkään,tyttö 2v syö niitä välipaloina päivittäin

Väntar så på att vår flicka ska få börja me smakportioner🤩, o dehär sku ju vara perfekt 😀

Hyviä ideoita! Mukana arvonnassa 😊

Olipa kivan helpot ja yksinkertaiset reseptit. Testiin menee!

Mukana! Meidän 5kk poitsu pääsee pian maistelemaan muutakin kuin maitoa, tosin nämä jouluherkut eivät vielä tänä vuonna ole ajankohtaisia. 😊

Kiitos hyvistä vinkeistä! Täytyy kokeilla. 😊

Mukana. Kiva löytää helppoja herkkuja meidän kuopuksenkin joulupöytään🙂

Mukana☺

Mukana.
Tänä jouluna 1-v lapsenlapsi söi joulupöydässä muutaman herneen ja muutaman rusinan 😁

Mukana arvonnassa 👍😄

Ihana kun lapsille on kaikkia ohjeita niib pääsee kokkailemaan heille omat jouluherkut

Hei tosi hyvä vinkki tuo lasten joulutorttu! Lähtee meilläki testii 1,5v neitille 🤩

Joulutortut lähtee meillä ehdottomasti testiin, kivan simppeli resepti!

Mukana arvonnassa : )

Mukana

Mukana 😄 Esikoinen juuri viikko sitten aloittanut kiinteät

Mukana! 🤩
Ensimmäinen lapsenlapsi kohta 4 vuorokauden ikäinen eli nyt on korkea aika perehtyä tällaisiin resepteihin! 😂

Mukana😍

Kiitos vinkeistä 😊 Mukana arvonnassa 🤩

Mukana😊

Mukana arvonnassa. Tuotteet tulisi testiin 8kk neidille jolle ei oikein kyse tehdyt ruuat meinaa kelvata 🤣

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X