desire nymark - Banneri

Tänään meillä oli suunnittelukäynti Tilkan Viuhkassa. Heti tähän alkuun minun on pakko sanoa, että tämä Tilkka on noin tuhat kertaa kivempi paikka kuin Naikkari. On parkkipaikkoja sekä parkkihalli, siistit tilat ja odotustilassa oli jopa kahviautomaatti! Henkilökunta oli tosi mukava ja koko käynnistä jäi hyvä fiilis. Tästä on siis hyvä lähteä kohti pakastealkion siirtoa rauhallisin mielin. Naikkarilla kokemukset olivat tosi sekavat. Useimmiten vastassa oli tosi ymmärtäväisiä ihmisiä, mutta sitten meillä oli niitäkin kertoja, kun poistuimme kyyneleet valuen ja miettien, jospa vaan pitäisi siirtyä yksityiselle.

Moni varmasti ihmettelee mitä suunnittelukäynnillä tehdään. Tämä oli meidän kolmas suunnittelukäynti, koska jokaisella ”etapilla” on oma suunnittelukäynti ja nämähän eroavat vähän toisistaan. Kattavin oli silloin, kun hakeuduimme lapsettomuushoitoihin 2018. Silloin päädyimme inseminaatioon. No sehän oli tulokseton, joten inssin jälkeen siirryimme IVF jonoon ja silloin hoidot myös alkoivat suunnittelukäynnillä. Tänään suunnittelimme tulevaa pakastealkionsiirtoa, joten käynnillä ei nyt sinänsä tapahtunut mitään erikoista. Kyseessä on kuitenkin aika pieni toimenpide, verrattuna lapsettomuushoitoihin.

Sopimuksen allekirjoittaminen

Ennen käyntiä saimme lomakkeita, jotka täytimme ennen käyntiä. Niissä nyt oli sellaista peruskauraa, eli onko sairauksia, lääkityksiä, raskaudet ja synnytykset. Näytimme henkkarit ja allekirjoitimme sopimukset. Tämä ehkä saattaa tulla yllätyksenä, mutta kyllä, ennen jokaista hoitoa/alkionsiirtoa olemme allekirjoittaneet virallisen sopimuksen. Sopparin voi hyväksyä ja allekirjoittaa ihan sellaisenaan, mutta siihen on myös mahdollista lisätä jotain omia ehtoja. Lääkäri teki sisätutkimuksen, jonka perusteella olen juuri ovuloinut. Olen siis niin sanotusti ”kierron keskivaiheessa” ja menkat pitäisi alkaa 30.12, jos se ei heitä häränpyllyä vaan suostuu olemaan oma säännöllinen itsensä.

Sitten itse suunnitteluun. Tässä siis päätimme tehdäänkö siirto luonnolliseen vai lääkkeelliseen kiertoon. Viimeksihan teimme siirron luonnolliseen kiertoon ja tällä kerralla menemme samalla menetelmällä. Ainoa huono puoli tässä on, että ovulaation ajankohtaa ei voi säätää, eli siirto saattaa ajoittua viikonloppuun. Nykyään alkionsiirtoja voidaan mahdollisesti tehdä myös lauantaisin, mikä on aivan huippua, mutta paras olisi tietysti jos siirto ajoittuisi ma-pe, koska toi ”mahdollisesti” vaikutti aika epävarmalta. Ovista seurataan siis kotona ovulaatiotestien kanssa, ja siirto tehdään ovispäivä+alkion ikä. Meidän alkiot ovat blastoja, joten siirto pitäisi tehdä 6 päivää oviksen jälkeen.

Seuraavassa kierrossa saamme siis ilmoittautua pakastealkionsiirtoon omapolun kautta, eli tämähän pitäisi olla vuodenvaihteessa! Asiat siis etenevät nopeasti, mikä on todella positiivinen yllätys ja täydellinen lopetus tälle vuodelle. Koronarajoituksien takia mies ei pääse mukaan seuraaville käynnille, eli pakastealkionsiirtoon joudun menemään yksin, mutta tämä on mulle ihan fine. Alkionsiirto on muutenkin tosi nopea ja kivuton toimenpide. Olisikohan Mytten siirrossa mennyt 2 tai 3 minuuttia. Andreas saa siis kiltisti odottaa autossa sillä aikaa. Mitään muuta ihmeellistä tällä käynnillä ei siis tapahtunut. Nyt vaan odotamme niitä menkkoja ja toivotaan, että tämän vuoden viimeinen kierto ei ole luokkaa ”pidempi kuin nälkävuosi”.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X