desire nymark - Banneri

Surullisia uutisia, vai pitäisikö sanoa huonoja tai ikäviä uutisia. Kuuden päivän vilkkumisen jälkeen sain vihdoin pysyvän hymynaaman testiin. Onni loppui aika lyhyeen, koska IVF-hoitaja laittoi viestiä, että tässä kierrossa alkion siirto ei onnistu. Eli meidän kohdalla ovulaatio ei näköjään saisi osua maanantaille tai tiistaille. Näin minä vähän arvelinkin, koska meidän alkiot ovat 5-6 päiväisiä, mutta asiasta ei ollut mitään puhetta perjantaina, kun kävin ultrassa. Miltä tuntuu kun vihdoinkin saa luvan lähteä pakastealkion siirtoon ja koko kierto menee päin persettä ovispäivän takia? No paskalta tietysti.

”Hei,
valitettavasti tässä kierrossa alkionsiirto osuisi viikonloppuun, ei voida silloin tehdä. Ilmoittaudu uudelleen hoitokiertoon seuraavien kuukautisten alkaessa.
yst IVF-lääkäri”

En lähde kaunistelemaan mun fiiliksiä yhtään, vaan kerron suoraan että pettymys on valtava. Vaikuttaa nyt myös vähän siltä, että tartuntaa tai karanteenia on melkeinpä mahdotonta välttää ja se myös tarkoittaisi, että emme pääse pakastealkion siirtoon. Näillä näkymin saamme kuitenkin ilmoittautua uudestaan seuraavassa kierrossa, joten jäämme odottamaan kuukautisia ja toivotaan että ovulaatio osuisi paremmalle ajankohdalle seuraavassa kierrossa. Kuukausi ei sinänsä ole pitkä aika, kyllä minä sen tiedän. Joulu ja uusi vuosi vierähti ohi silmänräpäyksessä. Mutta sitten taas nämä jutut ovat sellaisia, että aika matelee, melkeinpä pysähtyy kokonaan.

Tuntuu muutenkin, että tämä vuosi on lähtenyt käyntiin tosi tökkivästi. Kai sitä jotenkin olisi toivonut, että uusi vuosi olisi tarkoittanut vapaampaa liikkumista ja enemmän mahdollisuuksia nähdä ja kokea, mutta tässä saa taas olla ihan yhtä varovainen ja keksiä itsellensä tekemistä joka onnistuu kotona. Pakko myöntää, että ”ajattele jotain muuta” oli huomattavasti helpompaa kolme vuotta sitten. Toisin sanoen koronaväsymys painaa, ja tässä kun olen yrittänyt oppia tekemään keramiikkaa mun siskon kanssa iski väkisinkin sellainen ”kuka vittu mä olen?!” fiilis. Ihminen joka dreijaa mukeja ja kippoja savesta, ja joka hulluttelee uusilla tuoksuöljyillä joita lisään mun diffuuseriin.


Katse kohti seuraavaa kiertoa

Seuraavassa kierrossa olemme sinänsä paljon fiksumpia, joten ehkä se menee ilman tällaista valtavaa tunteiden vuoristorataa. Nyt tiedämme, että clearbluen digitestit ovat hyviä, mutta näissä kannattaa suosia sitä ei vilkkuvaa mallia. Eli hankintalistalla on vaaleanpunainen clearblue. Tiedämme myös, että maanantaisin ja tiistaisin ei kannata toivoa hymynaamaa. Nyt vaan toivon, että mahdumme mukaan seuraavassa kierrossa, jotta pääsemme yrittämään uudestaan. Pakastealkion siirroissa ei siis ole mitään varsinaista jonoa, paitsi siihen suunnittelupalaveriin, mutta sehän on hoidettu meidän osalta. Tämä ei silti tarkoita, että automaattisesti pääsisi mukaan joka kierrossa, vaan se riippuu ilmoittautuneiden määrästä. Voi siis myös käydä niin, että kaikki paikat ovat täynnä.

En oikein tiedä mitä muuta voisin sanoa. Onko tämä maailmanloppu? Ei. Voisiko asiat olla huonommin? Tottakai! Ainahan ne vois. Se ei kuitenkaan poista tätä pettymystä, jota koen tällä hetkellä. Teinkö huonon päätöksen, kun valitsin luonnollisen kierron? Mahdollisesti. Lääkkeellisessä kierrossa ovispäivä ei olisi ongelma. Ainahan sitä miettii jälkeenpäin mitä olisi voinut tehdä toisin. Toisaalta olen edelleenkin sitä mieltä, että luonnollinen kierto on parempi vaihtoehto. Ei välttämättä pääkopalle, mutta kropalle.

Kommentit (7)

Pistin tämän jutun fb-seinälleni ihan otsikon takia

Hei! Ihan mielenkiinnosta: Miksi tai miten ne vaaleanpunaiset ovistestit on sinusta parempia? Ovat toki halvempia, mut onko joku muukin syy?

Näitä suositeltiin viimeksi kun kävin ultrassa 😊 eivät aiheuta niin paljon hämmennystä, kun ei ole sitä vilkkuvaa naamaa, joka saattaa vilkkua yli viikon 😀

Mä en voi käsittää, miksei näitä siirtoja vieläkään tehdä viikonloppuisin. Aivan järjettömän typerää.

Hei, onpa huonoa tuuria. Jos yhtään helpottaa ( tietysti ei) meillä oli myös aikoinaan huonoa tuuria ovisten kanssa… Eli 1 inseminaatio oisi ollut ja eka lapsi yrityksessä… Noh 4 siis 4 kiertoa peräkkäin osui lauantaiksi. Soittivat jo että siirretään lääkkeillä kiertoa, mutta 5 osui muulle päivälle…. Ja loppu hyvin kaikki hyvin . 4 inssi tuotti meille nyt 7v esikoisen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X