desire nymark - Banneri

Esikoisen korvatulehduskierre alkoi 1,5v iässä, joka muutenkin on ollut aika raastavaa ja rankkaa. En enää edes muista, kuinka monta lääkärikäyntiä meillä on ollut tämän syksyn ja talven aikana, mutta lukuisia. Nykyään Mytte yrittää vetää U-käännöksen samantien kun näkökentään ilmestyy valkotakkinen henkilö. Lääkärikäynnit ei siis enää ole siitä helpommasta päästä.

Meidän muuten niin aurinkoinen ja puhelias pieni neiti muuttui täysin jo ekan korvatulehduksen kohdalla. Kehitys tyssäsi samantien. Hän ei enää puhunut ja tuntui muutenkin että meidän arki oli tosi raskas. Tämä pistettiin väsymyksen piikkiin. Kuka nyt kipeenä jaksaisi oppia uusia asioita. Huomasin myös, että kuulo selkeästi oli heikentynyt, mutta lääkärit kertoivat että tämä on tosi yleistä korvatulehduksien kanssa. Kuulo kyllä palautuu sitten, kun tulehdus on ohi, mutta tätä tietysti myös katsotaan jälkitarkastuksen yhteydessä. Siitä se korvatulehduskierre sitten alkoi, emmekä ikinä päässeet jälkitarkastukseen saakka, kun päälle aina pukkasi uusi korvatulehdus, yleensä vielä entistä ärhäkkäämpänä.

Kolmen korvatulehduksen jälkeen ei enää tullut neljättä ja pääsimme jälkitarkastukseen saakka. Tämän tosin suoritti lastenlääkäri, joka sanoi että korvat näyttävät ihan siistiltä. Ei siis ole havaittavissa mitään uusia tulehduksia. Kerroimme heikentyneestä kuulosta ja lääkäri kehotti menemään korvaspesialistille ja näin teimme. Hänkään ei huomannut mitään erikoista korvissa, mutta antoi lähetteen kuulotutkimuksiin. Siirrymme siis yksityiseltä julkiselle puolelle ja korvaklinikalta saamme kirjeen noin kuukauden päästä. Edessä on siis muutaman kuukauden odotus. Tässä vaiheessa istuin alas sohvalle ja romahdin. Selitä nyt sitten korvaspesialistille, että ”no kuule, mun äitivaisto HUUTAA että kaikki ei ole kunnossa!”.

Jo ekan korvatulehduksen kohdalla puheen kehitys tyssäsi, ja siitä lähtien se on mennyt taaksepäin. Konsonantit tippuivat pois, sekä puolet sanavarastosta. Lapsi ei enää reagoi puheeseen, eikä todellakaan tottele. Oli kyseessä sitten ei, tule tänne, syömään. Ei minkäänlaista reaktiota, ei edes kun kutsun häntä nimellä. Koviin ja äkillisiin ääniin kyllä reagoi, mutta niihinkin tosi laiskasti. Ei siis todellakaan pelästy, vaikka ääni olisi luokkaa palosireeni. Hän ei enää juokse Andia vastaan, hämmentyy vaan että ”oho, olet kotona”. Vieraisiin ei myöskään reagoi mitenkään, koska ilmeisesti ei kuule että ulko-ovi aukeaa ja talossa on vieras ihminen. Ennen hän juoksi olkkarista keittiöön jos avasin jääkapin oven, nykyään voin huolletta avata karkkipussin samassa huoneessa. Kapina alkaa vasta, kun hän saa näköyhteyden karkkipussiin.

Kuulo ei ole palautunut

Edellisestä korvatulehduksesta on kulunut vähän päälle kolme viikkoa, joten en oikein usko siihen että kuulo olisi palautumassa itsestään. Korvien putkituksesta ei edes ollut mitään puhetta, pelkästään tästä kuulotestistä ja itsehan olen aivan sekaisin huolesta. Jotkut ovat jo väläyttäneet autismikorttia, mutta siihen en itse usko, kun lapsi selkeästi yrittää ottaa kontaktia ja yrittää oppia kommunikoimaan. Hän esimerkiksi katsoo mun suuta tosi tarkasti ja yrittää matkia liikkeitä, mutta ääntely on väärä. Nykyään hän myös huutaa enemmän. Ei siis kivusta, vaan ihan huutamisen ilosta. ”MAMMA!” tulee myös tosi kovalla äänellä ja melkeinpä agressiivisesti nykyään. Hän ei selkästi pysty paikantamaan missä puolella taloa olen, vaikka sählään tiskikoneen kanssa ja vastaan kovalla äänellä että ”Äiti on täällä keittiössä!”, vaan etsii minua sokkona ympäri taloa.


Kehitys on mennyt taaksepäin ja sanoisin että sanavarasto on ehkä puolet siitä mitä se oli ennen ekaa korvatulehdusta. 1,5v iässä hän meni eteiseen etsimään kenkiä, jos kerroin että olemme lähdössä. Nykyään ei enää reagoi mitenkään, vaan menee muina sienenä olkkariin ja hämmästyy jos mulla on kengät ja ulkovaatteet käsissä, että ”oho, ollaan lähdössä!”. Tiistaina lastenlääkäri meinasi, että korvalääkäri voi tehdä kuulotestin maanantaina, mutta se ei nyt näköjään onnistu Porvoossa, vaan meidän pitää odottaa sitä korvaklinikka aikaa. Jätin neuvolaan soittopyynnön, koska meillehän on tulossa 2v neuvola ja siinä samalla toivoisin, että he voisivat tehdä edes jonkin sortin kuuloseulonnan. Saatais edes jotain pientä väliraporttia tähän raastavaan tilanteeseen.

Arki on muuttunut noin tuhat kertaa vaikeammaksi, ja huoli on tietysti kova. Meillä on aika voimaton olo, kun jokin selkeästi on pielessä, mutta kaikki vaan vakuuttavat että kyllä se kuulo sieltä palautuu ja pelottaa ihan sikana että kohta meidän neljäs korvatulehdus on täällä, joka heikentää kuuloa entisestään. Liimakorvaa epäilin, mutta sitä hänellä ei kuulema ole. En siis en tiedä, mitä tässä oikein pitäisi tehdä, mutta sanon ihan suoraan että nyt vaan itkettää ja pelottaa. En edes pysty selittämään sitä tunnetta, kun et saa minkäänlaista yhteyttä sun omaan lapseen. Muuten kyllä siis haluaa istua sylissä vaikka 24/7, mutta puheeseen ei reagoi mitenkään.

Onko teillä ollut selkeää kuulon heikentymistä korvatulehduksissa? Kauan siinä kesti, kunnes kuulo palautui, vai palautuiko?

Kommentit (41)

Kuullostaa erittäin tutulta.Itselläni on synnynnäinen kuulovamma ja ilman kojeita en kuule kuin hyvin kovia ääniä jos on vieressä. Toisesta huoneesta en kuule, samoin suuntakuuloa ei ole. Lapsena mulla oli kuulokoje, nyttemmin sisäkorvaistute käytössä. Lähipiirissäni on paljon kuulovammaisia lapsia. Heti me huomattiin lapsen syntymästä että on kuulovammainen juuri kuten kuvailit esimerkkejä. Kuulonapuvälineitä on nykyään olemassa. Lievemmille ja keskivaikeasti kuulovammaisille perinteiset korvantauskojeet. Vaikeammin kuulovammaiset saavat sisäkorvaistutteen/istutteet. Suosittelen sinua liittymään facebookin ryhmään kuulovammaisten lasten vanhemmat. Sieltä saat vertaistukea, neuvoa ja apua tilanteeseesi niiltä vertaisilta jotka ovat kokeneet saman. Olen kuullut toisilta vanhemmilta että on ihana ryhmä. Tsemppiä ja asiat järjestyvät ja lapsesi saa hyvät kuulokojeet tai istutteet. Tukiviittomia voit alkuun opetella jos sinulla on tällä hetkellä voimavaroja niiden opiskeluun.

Meillä oli 3 vuotiaalla lapsella kuulonalenema, joka todettiin päiväkodissa. Lapsi ei reagoinut takaa tulevaan puheeseen normisti ja huoli heräsi. Ei mitään korvakierretaustaa, vaan spesiaalit löysivät vaikean liimakorvatilanteen. Lääkärin mukaan oltiin tilanteessa, joka vastasi sitä, että lapsella on sinitarrat molemmissa korvissaan. Veikkaus oli, että oli sairastanut useamman tulehduksen oireettomana. Päästiin putkitukseen mikä helpotti tilanteen ja kuulo palautui. 11v.na saatiin autisminkirjo dg ja add.

Voimia tilanteeseen ihan tosi paljon! En voi edes kuvitella kuinka kova huoli on! ❤️
Suosittelen opetella YouTubesta muutamia tukiviittomia, niistä ei ole kenellekään haittaa. Lapset oppii niitä tosi nopeaa ja voisitte siten kommunikoida, vaikka ei kuulisi. Kun kuulo palaa (sitä kovasti myös toivon!) Viittomat saattavat jäädä tai unohtua. Lapselle on todella tärkeä kommunikoida ja se varmasti nyt harmittaa lasta paljon.. netistä löytyy tosi hyviä viittomia, esim kielinuppu, jossa voi opetella laulun kautta viittomia. Alkuun perus sanat, syömään, ulos, nukkumaan, auta, niillä saa jo kiinni viittomien toimivuudesta. Tsemppiä ja toivottavasti saatte apua tilanteeseen nopeaa! Huonolla kuulolla/kuuronakin voi olla todella onnellinen normaali elämä, mutta aina sitä helpommalla pääsee, jos asia vain korjaantuu. Ikävän uutisen kuultua voi tuntua toivottomalle, mutta viittomakieli on kieli siinä missä suomenkielikin on. ❤️

Voisko lapselle alkaa opettamaan jo tukiviittomia? Arki ja kommunikointi olisi helpompaa kun edes niillä voisi ilmaista asiat, kerta lapsi ei selvästi kuule puhetta enää

Selvästihän tällä hetkellä tuossa kuulossa ja kommunikoinnissa on pulmaa. Suosittelen jo tässä odotusaikana tutustumaan papu.net -sivuston tarjontaan. Sieltä löytyy tulostettavia kuvia ja tukiviittomia, joista saisitte yhteisen kielen käyttöönne tässä odotellessa.

Tsemppiä ja voimia tilanteeseen. Uusi tilanne pelästyttää ja järkyttää varmasti.
Itselläni ei ole tuollaisesta kokemusta, mutta halusin vain sanoa, että JOS kävisikin niin, että lapsi kuuroutuisi, niin Suomessa on erittäin hyvät palvelut ja tukiverkostot perheille olemassa. Löytyy vertaistukea, liittoja, järjestöjä, yhdistyksiä, viittomien kotiopetusta, ilmaiset tulkkauspalvelut jne.
Kuurous ei ole nykypäivänä este, vaan kuuroja löytyy ihan joka ammatista. Duunareita, käsityöläisiä, opettajia, asiantuntijoita, lakimiehiä, muusikoita, jne. jne. Eli mahdollisuudet on mihin vaan. Sitä ei siis kannata murehtia. 🙂
Toki ymmärrän, että tilanne on uusi ja juuri nyt päällä, mutta jotenkin haluaisin lohduttaa, että jos se ”pahin” kävisi toteen, niin ei sekään olisi maailman loppu. Siitäkin selviää ja se tuo ihan uuden (ihanan) maailman myös omaan elämään.

Paljon voimia ja tsemppiä teille. Toivottavasti kaikki päättyy hyvin. <3

Hei! Meillä myös tokalla lapsella oli paha tulehduskierre pienenä. Kuulo myös heikkeni ja nyt isona läpäisee kuulotestit, mutta pientä kuulonalenemaa on.

Saatiin apua vasta pikkujätistä ja sen jälkeen vakuutuksen turvin pohjolasairaalasta. Suosittelen ehdottomasti nopeasti jompaan kumpaan spesialistille menoa!

Ja paljon tsemppiä, se huoli on kauhea ja omaan vaistoon kannattaa luottaa. Uskon että teilläkin palautuu, mutta vaatii ensin kunnollisen hoidon ja tutkimukset

9 kk:n ikäisellä oli jo lukuisia korvatulehduksia ja olisiko ollut niin, että lääkäri päätti putkituksesta, johon päästiin nopeasti. Heräämössä jo huomasin eron, vaikka liimakorvaa ei ollutkaan. Rakenteellisesti putket olivat vain niin pienet, että ”ilmastointi” ei voinut toimia oikein. Oli ihanaa nähdä leikkauksen jälkeen ulkona, kuinka hän käänteli päätään ja selvästi kuulu erilaisia ääniä. Sen jälkeen ei ole ollut yhtään tulehdusta ja hän on nyt 9-vuotias täysin kuuleva. Vie lapsi yksityiselle tai soittele jatkuvalla tahdilla sairaalaan, asia on kiireellinen.

Suosittelen varaamaan ajan yksityiselle lasten kurkku-, nenä- ja korvatautien erikoislääkärille. Neuvola ei hoida sairaita lapsia ja mielellään jahkaavat eteen päin lähettämisen kanssa

Joissakin kuuloasioissa täytyy toimia nopeasti, jotta kuulo palautuu. Olet oikeassa äidin vaiston kanssa. Ymmärrät myös, että lapsen kielen ja kognitiivisten taitojen kehittymisen kannalta kuuloaisti on olennainen.

Yksityiselle kannattaa lähteä, sillä siellä saatte nopeaa hoitoa. Putkitukseenkin pääsee 2 päivän sisällä. Meidän putkituslähete julkisen korvapolille vaan ”katosi”. Sieltä ei koskaan kuulunut mitään.

Huolehtiminen on raastavaa. Te tarvitsette lääkärin avun nyt heti.

Minulla on lapsi joka on käynyt saman läpi. Mutta erona, kuulon heikentyminen ja sen korjaaminen alkoi vasta neljävuotiaana. Puhetta ei ollut tässä vaiheessa vielä juurikaan, ja ihan ihme sanoja, jos oli, luulen sen johtuneen siitä että ei kuullut äänteitä oikeen. Lapseni on nyt 12 vuotias ja käyttää kuulolaitteita, ja korvat on leikattu kerran ja toinen edessa noin 15 vuotiaana. Kuulo on parantunut laitteiden myötä ja puhekin saatu selkeäksi terapialla. Pitkä ja raskas matka. KAIKKA TÄMÄ KORVAKIERTEEN VUOKSI. Tsemppiä teille.

Meillä on 3,8 vuotias poika, jolla on paha puheenkehityksen viive. 3vuotiaana oli alle 20 sanaa. Viime syksynä kävi kuulontutkimuksessa kuulokeskuksessa kahdesti ja reputti testit. Foniatri yritti lähettää jatkotutkimuksiin kun kuulokynnys oli20-30dB. Lähete ei uponnut. Minä en suostunut hyväksymään sitä ja vaadin uutta yritystä. Eilen kontrollissa korviin katsottiib ekaa kertaa mikroskoopilla eikä tynpanometri saanut ollenkaan lukemaa. Välikorvat täynnä nestettä. Poika sai hetilähetteen putkitukseen. Itseäni vaivaa että onko tämä koko puheongelma korvien syytä? Olisiko joku voinut lähettää lapsen korvalääkäriin hiukan aiemmin? Puhe juurikinylläkyvatun kaltaista: konsonantit puuttuvat ja lapsi huutaa paljon ja koko ajan…

Meillä nyt 2v4kk ikäinen monikielisessä kolmikielisessä ympäristössä kasvava lapsi, asutaan ulkomailla. Ennen 2v päiväkoti hälytti meidät siihen, että heidän mielestään puhe on jäljessä (ihmekös tuo monikielisenä) ja lähettivät tutkimuksiin. Itselläkin tuli olo, että yrittivät vihjata autismista, mutta itsellä vahva tuntemus, ettei näin ole. Meilläkään ei ennen 2v yrittänyt juuri puhua eikä kotona reagoinut huuteluihin jos oli kovasti keskittynyt johonkin. Käytiin laajoissa tutkimuksissa, mukaanlukien kuulokoe, jossa todettiin kuulon olevan tosi hyvä, mutta puhe ei ole ikäisensä tasolla ja tarvitsee tuekseen toimintaterapiaa kommunikoinnin tueksi. Ei mitään merkkiä autismin kirjosta! Puheterapiaa vasta 3v jos ei ole lähtenyt itsekseen siihen mennessä sujumaan. Toimintaterapia on auttanut kanssakäymiseen ja onko sitten tästä johtuvaa vai luonnollista kehittymistä, mutta nyt on alkanut puhe tulemaan hurjalla vauhdilla! Pointtini oli, että jos kyse ei ole kuulo-ongelmista vaan jostain muusta niin ei senkään tarvitse tarkoittaa mitään suurta kehitysviivettä ja muutamassa kuukaudessa voi lapsi oppia kommunikoimaan ja puhumaan valtavan paljon! En nyt muista oliko teillä useampi kotikieli, mutta valtavasti tsemppiä tässä tilanteessa ja apua on varmasti tarjolla kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin.

Liimakorvat aiheutti meillä tuon! Lastenlääkäri katsoi, että korvat ok eikä löytäny mitään vikaa. Mentiin sit korva-nenä-kurkku -lääkärille, joka katto korvat ja totesi heti että selkeät liimakorvat. Niiden parannuttua normalisoitu tilanne 🙂

Meillä lapsi kanssa lopetti reagoinnin puheeseen ja itse ajattelin jo, että lapsi on autistinen. Mentiin lujaa takapakkia. Yhtään ei enää osannut toimia sanallisten ohjeiden mukaan. Lääkärissä olin, ettei lapsi mielestäni kuule, mutta se sivuutettiin ola kohautuksella. Meillä ei olevinaan ollut liimakorvia. Korvatulehdukset alkoivat tauon jälkeen uudestaan ja saatiin silloin putkitusaika. Kuulema molemmat korvat olivat täynnä sitä ”liimaa” ja kuulema kuulonalenema oli ollut sitä luokkaa ettei lapsi ollut kuullut metrin päähän normaalia puhetta. Putkituksen jälkeen lapsi tuumasi, että ”oho” kun auto ajoi ohi… meillä ensimmäisen tulehduksen ja putkituksen välissä oli 1v ja 2kk. Välillä nyt myöhemin, kun lapsella on kielellisiä haasteita mietin, että ei se ihmekään ole, kun lapsi käytännössä eleli vuoden kuurona…

Meillä 1-vuotiaalla 6 korvatulehdusta puolessa vuodessa. Sama kierre kuin teillä, uusi tulehdus pukkaa päälle ennen kun jälkitarkastukseen ehditään. Terveyskeskuksen lääkäri haluaisi vaan seurailla tilannetta. Vein lopulta yksityiselle, koska vakuutus löytyy. Viikon päästä oli putket korvissa. Jos vaan vakuutus löytyy, niin ehdottomasti aika yksityiselle korva-nenä-kurkku erikoislääkärille!

Takana lukematon määrä korvatulehduksia.. Meidän esikoisella korvat on putkitettu x5 ja kuopukselta x3. En ikinä enää mene näyttämäön lasten korvia tavalliselle lääkärille vaan aina korvalääkärille. Yksityiselle ehdottomasti, ajan saa nopeasti!

Meidän lapsi alle kaksivuotiaana lopetti oppimansa puheen ja alkoi paiskoa tavaroita, halusi kai kuulla jotain. Korvalääkäri sitten löysi pitkälle edenneen liimakorvan ja oli ihan hilkulla ettei tullut pysyvää kuulon alenemaa, putket korviin ja kitarisojen leikkaus ja onnen itkuhan siinä tuli äidille kun poika reagoi putkituksen jälkeen mikron kilahdukseen

Meillä 8kk neuvolassa poika ei reagoinut kunnolla ”uikku testiin”, korvat lääkärin katsomana terveet. Seurattiin vain. Yöt oli yhtä kaameita, roikku vain rinnalla. Sitten noin 1.2-vuotiaana vein yksityiselle, liimakorva todettiin ja putket sai seuraavalla viikolla. Meillä siis pojalla oli ollut pitkittynyt flunssa 6kk iässä, mutta korvatulehdusta ei lääkärit sillon nähneet. Ja heti putkien jälkeen alkoi sanat löytymään ja alkoi nukkumaan täydet yöt. Puheeseen ei onneks ole vaikuttanut, koska saatiin putket ajoissa.

Liimakorva ainakin meillä aiheuttanut tuon!

Meillä aiheutti liimakorva kuulon alenemaa. Oli useampi korvatulehdus, jonka takia korvat putkitettiin. Vasta korvien putkituksessa liimakorvat huomattiin ja saatiin putsattua. Kuulo parani tämän jälkeen huomattavasti. Putkitus ei valitettavasti vienyt tulehduksia pois, vaan tulehduksia tuli edelleen ja puheen oppiminen viivästyi. Tsemppiä ja toivottavasti pääsette pian tutkimuksiin.

Meillä oli lapsella useita ”oireettomia korvatulehduksia”. Tajuttiin asia vasta kun ihmeteltiin ettei lapsi kuullut huuteluamme ja vaikka mentiin huoneeseen, jossa lapsi oli niin leikit jatkuivat normaalisti. Lisäksi puhui aina melko kovaan ääneen. Havahduin tuohon huonokuuloisuuteen ja vein neuvolaan, jossa todettiin liimakorvat. Sai putket molempiin korviin ja kuulo palautui. Kuitenkin hänen puheensa on tänäkin päivänä hiukan kovempaa, johtuen luultavasti tuosta väliaikaisesta kuulon alenemisesta. Lisäksi oppi kunnolla puhumaan vasta tuon operaation ja sen jälkeisen puheterapian jälkeen.

Toivottavasti teilläkin olisi vain tuollaisesta kyse, eikä suurempia ongelmia<3

Kuullostaa hyvin samanlaiselta mitä meillä oli. Paljon korvatulehduksia. Lapsi oli juuri oppimassa puhetta, kun kehitys tekikin takapakkia. Sanoista jäi jäljelle vain lopputavut. Auto oli to jne. Oli myös hankala, kun eri huoneessa ollessaan säikähti missä olen ja ei auttanut vaikka huusin, että äiti on täällä. Piti tulla samaan huoneeseen ja rauhoittui kun näki minut. Meillä korvalääkäri totesi, että putkitus auttaa korvatulehduksiin ja päästiin putkitukseen, jonka jälkeen puheen kehitys lähti huimaan vauhtiin ja sanat sai myös alkutavun. Huomasin myös tuolloin, että korvatulehduksessa todella kannattaa mennä korvalääkärille, he osaavat katsoa paljon paremmin korvat kun esim. lastenlääkärit. Nyt lapsesta ei huomaa, että hänellä on ollut tuollainen jakso taaperona. Tsemppiä teille ja toivottavasti saatte tilanteeseen selvyyden.

Kannattaa hakeutua hyvälle lasten korvalääkärille. Meille Espoon Pikkujätissä ehdotettiin putkia heti ensimmäisen korvatulehduksen jälkeen. Putkituksesta pari viikkoa, niin lapsen puhe lähti kehittymään vauhdilla. Koska teillä kuulo on selkeästi heikentynyt korvatulehdusten seurauksena, kannattaa vaatia putket, ja sen jälkeen vasta huolestua enemmän, jos ei näytä auttavan.

Heippa,
Täällä lapsena varmaan satoja korvatulehduksia sairastellut nyt aikuinen kahden lapsen äiti 🙂 muistan lapsuudesta kun oli niitä korvatulehduksia olin aivan kuuro ja en oikeasti kuullut mitään ja muistan sen nyt aikuisenakin kun lapsena ihmettelin. Mutta putkitus auttoi korvatulehdus kierteisiin ja kuulo parantui normaaliksi myös mutta taidettiin mulla putkittaa korvia vasta myöhemmin -ja aivan samanikäisestä sairastelin korvatulehduksia jo kuin teillä pieni mutta kehityin kuitenkin normaalisti kun tulehdukset sai välillä kuriin ja muistaakseni kehitys oli aina raketin lailla eteenpäin ❤️ Paljon voimia toivottavasti tämä jotenkin helpottaisi huoltanne ja toivotaan että kaikki vielä kääntyy parempaan❤️

Meidän myös nyt jo alakoululainen lapsi sai erittäin pahan korvatulehduksen 5-vuotiaana. Tulehduskierre kesti noin 1,5 kk ja sen jälkeen jälkitarkastuksessa löytyi isot vahatulpat molemmissa korvissa. Tulppien poistaminen oli myös pitkä prosessi ja aina, kun tulppaa saatiin edes osaksi pois, kävi ilmi, että sen kosketuskohdat korvakäytäviin olivat myös tulehtuneet. Tulehdukset poistuivat kokonaan vasta, kun vahatulpat oli kokonaan saatu pois. Harmillisesti ne tulpat vielä uusiutuivat kertaalleen molempiin korviin, ennen kuin niistä päästiin lopullisesti eroon. Ja jo sen korvatulehduksen alkuvaiheessa oli selvää, että kuulo oli alentunut. Vahatulpat pahensivat asiaa entisestään. Kuulo alkoi parantua vasta, kun vahatulpat saatiin pois, mutta kuulo jäi silti pitkäksi aikaa heikommaksi kuin alun perin. Nyt kun tästä prosessista on kulunut yli 4 vuotta, kuulo on normaali. Lääkärissä käytiin monen monta kertaa ja useimmat kohauttelivat olkiaan. Osa myös heitti sellaista, että ”kyllä se kuulee, kun mitään vikaa ei täällä näy, se vaan ei keskity sun puheisiisi”… 😛 Mutta kyllä se kuulo lopulta tosiaan palautui… Toivottavasti teillä palautuisi nopeammin kuin meillä!

Komppaan aiempia, kahden korvalapsen äitinä en jäisi odottelemaan vaan menisin yksityiselle. Lasten tai aikuisten korvalääkäri.

Meillä korvalääkäri osoitti pojan kuulon aleneman vakavuuden pitämällä ns äänirautaa korvan vieressä. Tulehtuneen korvan vieressä ei kulmakarvakaan liikahtanut, toisella korvalla kuuli vähän. Tulehdus oli jo menossa korvan takana ns lohkoissa.
Kuukausi sitä taidettiin hoitaa vaikka putket asennettiin piakkoin. Oltiinkin joo vähän ihmetelty miksi 3v ei oikein tottele.. Nyt kuitenkin jo reipas koululainen ja kuulo normaali.

Meillä kuulon pelasti lukuisat putket, uskoisin. Eli korvaspesialistia etsimään. Itse en kestä yhtään huolta lapsen terveydestä vaan käyn vaikka turhan takia jos vaisto jotain sanoo.

Tsemppiä ja ymmärrän huolesi!
Mun nyt jo 10v tyttöni sairasti kymmeniä korvatulehduksia noin 3v ikään mennessä. Ollessaan noin vuoden ikäinen huomasin ensimmäisen kerran ettei hän kuule. Ei herännyt vaikka olisi kattilan kansia hakannut yhteen eikö myöskään reagoinut kun hänelle puhui. Meillä tähän auttoi korvien putkitus. Lopulta putket laitettiin kolmeen kertaan. Suosittelen myös hyvää korvalääkäriä. Yleislääkäri meillä joskus todennut päivällä korvan olevan aivan kunnossa ja myöhemmin samana päivänä korvalääkäri kertoi korvan olevan märkää täynnä.
Toivottavasti pääsette pian tutkimuksiin ja hyvälle lääkärille! ❤️

Liimakorvan näki vain korvalääkäri, tk lääkäreillä ei ollut niin tarkkoja vehkeitä ja luulen ettei lastenlääkärilläkään. Korvalääkärin tarkemmilla vehkeillä sen heti näki ja putket auttoi huonoon kuuloon. Liimakorva jos on pitkään voi syövyttäö kuuloluuta muuta jo se liima siellä korvassa huonontaa kuuloa. Käykää korvalääkärillä joka katsois korvat niillä korvalääkärin vehkeillä

Todella ikävä tilanne ja varmasti todella stressaavaa. Voimia sinne. Nyt suosittelen nopsaa tekemään kuvakortteja, joissa esim. ruuan kuva, vaatteiden kuva, jne. Niillä voi lapsen kanssa kommunikoida jos ei puhetta tule ja lapsi ei selkeästi kuule. Tietysti näitä kortteja käyttäessä täytyy näköyhteys olla, mutta siis kuitenkin helpottaisivat kommunikointia. Linkistä löytyy tietoa asiasta. https://www.aivoliitto.fi/kommunikaatiokeskus/kehityksellinenkielihairio/vinkkeja-arkeen/kuvat/#923e5139

Meidän pojalla (nyt jo 15v) oli pienenä paha korvatulehdus kierre joka alkoi jo ennen 1v syntymäpäivää ja jatkui siihen saakka että lääkäri suostui kirjoittamaan lähetteen korvien putkitukseen kun poika oli 3v, aina vain sanottiin että kun ikää tulee niin tulehdukset vähenevät, näin ei kuitenkaan käynyt vaan 2-3v iässä pojalla oli vuoden aikana 9antibioottikuuria joka yltyi liimakorvaksi. Tulehduskierteen aikana pojan kuulo aleni ja puheen kehitys hidastui, onneksi meillä oli ihana neuvolantäti joka ohjasi meidät 3v neuvola käynnin jälkeen lääkärille ja vihdoin päästiin korvien putkitukseen. Putkituksen jälkeen puheen kehitys harppasi isoin askelin eteenpäin. Loppujen lopuksi pojalle jouduttiin putket laittamaan 3* kun aina niiden tiputtua korvatulehdukset alkoivat, lisäksi riesana oli tässä kohtaa myös nielutulehdukset. Viimeisen kerran putket laitettiin kun poika oli 8v ja samalla poistettiin kita ja nielurisat. Sen jälkeen pojalla ei ole tulehduksia enää ollut. Voimia sinne paljon ja toivottavasti saatte asiaan selvyyden pian. Tietämättömyys on kamalinta.

Tsemppiä sinne kovasti! Mun omilla lapsilla ei kokemusta tästä ole, mutta mulla itselläni on. 1-3 vuoden ikäisenä sairastin jatkuvasti korvatulehduksia, jonka vuoksi vietettiin pitkiä aikoja sairaalassa sekä korvalääkärissä käytiin jatkuvasti. Lopuksi korvat putkitettiin joka auttoi mun tilanteessa. Kuitenkin näiden tulehduksien myötä mulla on vasemmassa korvassa keskivaikea kuulovamma. Ei vaikuttanut minun kohdallani puheen kehitykseen. Olisin saanut kuulokojeen, mutta tietenkin nuori kun olin en halunnut sellaista, ettei sen takia ala kiusaaminen. Nyt olen kuitenkin miettinyt tämän hankkimista jos se onnistuisi. 🙂

Hei, mulla oli muutama kk sitten itsellä korvatulehdus, ihan kunnon märkäinen välikorvan tulehdus, iki-ihana jälkitauti lapsen päivädista tuoman flunssan lisäksi. Mulla tuli sen jälkeen vaivaksi avoin korvatorvi eli tuba arpeta. Kaikki, siis ihan kaikki äänet kuulosti oudolta, kolkolta ja etäiseltä enkä pystynyt paikallistamaan äänen lähteen suuntaa. Äänet olivat puuroa enkä erottanut niitä toisistaan. Pahinta oli kuitenkin se, että jos puhuin, korvaan melkein särki koska korvatorvi oli avoin eli mun oma puheääni kuulu korvaan niin ku joku karjuisi siinä ihan korvan juuressa. Varsinkin konsonantit oli hankalia ja töksähteleviä tuottaa ja mun oli vaikea puhua kun kuulin oman puheeni ja hengitykseni niin kovaa pään sisällä. Myös jatkuvaa naksahtelua oli, mikä piti hereillä yöllä. 3kk kortisonisuihkekuuri sekä a-vitamiinitipat nenään sekä tarvittaessa Duact on nyt päällä ja ainakin tällä hetkellä tuntuu hieman auttavan. Paska vaiva mutta onneksi siihen on apuja. Ajattelin vain kertoa kokemukseni, jos siitä olisi kyse. Lähinnä heräsi asia mieleen kun kerroit että lääkärin tekemä ”nuuhkutus” oli auttanut. Tärykalvon liike korvaan saattaa muuttaa sisäkorvan painetta ja sulkea korvatorven hetkellisesti ja ongelma katoaa, kunnes korvatorvi taas naksahtaa auki. Vaiva on tosi hämmmentävä, joten jos sellainen on lapsella uskoisin että se olisi niin outoa ja ikävää että olisi mielummin hiljaa. Toivottavasti teillä ei ole mitään vakavampaa kuulo-ongelmaa, toivotan kovasti tsemppiä ja jaksamista. Huoli lapsen terveydestä on niin musertavaa.

Voi että!! Toivotaan että kaikki kääntyy kuitenkin parhain päin, älyttömästi tsemppiä ja voimia rankkaan tilanteeseen. Mytte on kyllä suloinen lapsi ❤️

Meillä 3 lla lapsella korvatulehduskierre. Tiedän niin mistä puhut,aivan kamala vaiva! Sitten on yksi lapsi jolla ei ole ollut kuin 1 korvatulehdus ja se meno heti liimakorvaksi. Huomasin sen siitä että poika ei kuullut mitään. Sai vieressä huutaa ja kaveri vain seisoo tyynenä,vasta kun koskin poikaa,säpsähti”ai Ootko sä sanonu jotain.”,kun kerroin huolesta lääkärille,saatiin kiireinen lähete korvapolille ja kiireinen putkitus. Putket kun sai,kuulo palautui täysin. Myös yhdellä näistä korvakierteisistä mennyt Myös kuulo,mutta putkien laiton jälkeen palautui täysin. Suosittelen menemään Järvenpään Pikkujettiin korvalääkärille(Kun ette sen kauempana asu),jos sais pian putket lapselle korviin niin elämä taas helpottaisi.

Kuulostaa liimakorvalta. Menkää yksityiselle, niin putket on korvissa jo kahden viikon päästä.

T. Kahden korvakierteisen äiti

Meillä samanlaista kuulon huononemista oli pojalla 1,5 v korvatulehdusten jälkeen. Kaiken kaikkiaan kolmet putket oli ennen kouluikää, koska tietty putkahtavat pois jonkun ajan päästä. Sen huomasi heti, kun lapsi ei enää kuullut hyvin. Saatiin heti aika uuteen putkitukseen. Kun korvissa oli putket ja ne tulehtui, valui korvista märkää, jota piti käydä päivittäin lääkärillä imuroimassa, n. 3 kertaa tulehduksen aikana. Korvakipuja oli varmaan hyvin vähäisesti, koska ei valittanut milloinkaan. Puheen oppiminen viivästyi kyllä, eka sana lähes 2 vuotiaana.
Vielä n. 10 vuotiaana yhdet putket, silloin osasi jo sanoa, ettei kuule hyvin.

Vie yksityiselle korva-,nenä ja kurkku lääkärille, kaikki lastenlääkärit ei tunnista liimakorvaa. Mulla aikuisenakin tulee tulehduksia ja menee kuulo täysin toisesta korvasta, voi olla parikin kuukautta pois 🙈

Itsellä ei kokemusta asiasta, mutta tulin vaan sanomaan että kovasti tsemppiä jaksamiseen! Voin vaan kuvitella mikä hirveä huoli toisesta on ja asiat etenee niin hitaasti 🙁 kumpa voisi nopeuttaa tällaisia juttuja jotenkin!

Itselläni oli muutama vuosi sitten,ihan aikuisiällä korvatulehdus toisessa korvassa ja kuulo hävisi siitä korvasta lähes kokonaan muutamaksi viikoksi. Kävin lääkärissä kun olin niin huolestunut, tämä yritti huuhtoa korvaa jos sinne olisi jotain jäänyt mutta kuulo ei sillä parantunut. Aloin jo oikeasti huolestua kunnes yhtenä aamuna herätessäni kuulo olikin palautunut. Ymmärrän huolesi,mutta on todennäköisempää että teidänkin neitillä on tulehduksista johtuva väliaikainen kuulonalenema. Tsemppiä!

Pieniltä on vaikea saada kuulo neuvolassa ja hyvä, että on lähete kuulontutkimiseen. Me tarvotaan 4 ja 1-vuotiaan kanssa samassa sairastelusuossa ja toivon, että saadaan nuoremmalle putket ja ehkä risatkin nyt pois kun kohta on aika taas korvalääkäriin. Käytännössä 4-vee tuo taudit ja hänellä on jo risat pois ja putket niin menee ohi flunssana ja pienellä taas aina korvissa ja uutuutena angiina nyt vaivannut. Liimakorva on meillä pistänyt puheen ihan mongerrukseksi ja eivät tosiaan kuule kunnolla. Korvalääkäreissä on eroja ja ehkä kyselisin kuka on se teidän alueen the lääkäri ketä kaikki suosittelee ja käyttäisin vielä hänellä pienen. Tsemppiä kovasti, ite yritän lohduttautua ajatukseen, että kai elämä ois liian helppoa ilman näitä tauteja ja ehkä kierre joskus ohi..ehkä. Jotenkin huvittaa, että ympärillä kohutaan koronasta ja kaikkee muuta meiltä on nyt syksystä asti löytynyt paitsi sitä..se ei tartu millään😅

Meillä on pojalla neljät putket ollut ja ainoa oire on jokakerta kuulon huomattava aleneminen, joka paala aina putken myötä takaisin. Tavallinen lääkäri ana väittää että ei ole liimakorvaa, mutta vaatimuksestani ollaan päästy aina korvalääkärille joka tekee dg. Nyt osaan jo oireitten ilmestyessä ensin otta yhteyttä kouluterkkaan joka tekee audiometrin ja sen tuloksen kanssa käydään terveyskeskuslääkärillä josta sitten eteenpäin. Poika on jo 15v ja viimeisin putki irtosi 6kk sitten, varmaan kohta taas aika uutta hakemaan. Ja minä kun luulin että liimakorva on pikkuöasten vaiva. Kipeitä korvatulehduksia ei ole ollut kun varmaan 3vuotiaana viimeksi, ainoa oire hänellä siis tuo kuulon häviäminen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X