desire nymark - Banneri

Keskiviikkona kävimme laittamassa putket ja voi vitsi että meidän elämä on mullistunut, vaikka toimeenpiteestä on kulunut vaan viisi päivää. Tärykalvon takana oli vielä märkää, joka on heikentänyt Mytten kuuloa. Itse leikkaus oli nopea toimenpide ja lapsi oli yhtä aurinkoa heti leikkauksen jälkeen. Hän päpätti koko kotimatkan. Siis ihan taukoamatta. Tuntui näköjään jännältä kuulla omaa ääntä. Tämä päpätys on jatkunut leikkauksesta saakka. Mitään varsinaisia sanoja ei vielä ole tullut, mutta hän yrittää selkeästi matkia ääniä, joten veikkaan että puheen kehitys ottaa harppauksen eteenpäin ihan lähipäivinä.


Ab-kuurit ovat siis näköjään lieventäneet tulehdusta vähän, mutta heti kuurin jälkeen tulehdus on mennyt uuteen nousuun. Tämä viimeinen ab-kuuri annettiin alkavaan tulehdukseen, eikä sekään poistanut tulehdusta kokonaan, kerta korvissa vielä oli märkää. Meidän lapsella on siis ollut jatkuva korvatulehdus päällä viimeiset viisi kuukautta. Leikkauksen jälkeen hän nukkui 15-20, ihan levollisesti, ilman heräämisiä. Illalla ihmeteltiin ääniä, jonka jälkeen hän nukkui yhtä levollisesti 01-11. Näin hyviä yöunia meillä ei ole ollut pitkään aikaan, joten sanoisin että koko perheen elämä on mullistunut täysin. Kyllähän meillä kaikilla vielä on univelkoja vaikka muille jakaa, mutta pikku hiljaa ollaan siirtymässä kohti meidän normiarkea.

Myttelle on siis avautunut täysin uusi maailma, täynnä ääniä. Keskittyminen harpaantuu aika usein, mutta se lienee ihan normaalia. Ollaan katsottu kaikki lemppari leffat läpi ja hän on istunut telkkarin edessä välillä kikattaen ja välillä kiljuen. Varsinkin nuo Frozenin laulukohdat ovat parasta paskaa ikinä. Tuuli kuulostaa jännältä, kuten myös vessanpöntön vetäminen ja veden lorina suihkussa. Takkatulen räpinä aiheutti paljon ihmetystä, mikron piippaus taas suurta mielenkiintoa ja imuri itkua. Meidän rytmi on tasaantunut 21-9 sekä yhdet päikkärit 13-15. Kyllä sen huomaa, että hän on erittäin herkkä äänille tällä hetkellä, joten pyrimme pitämään talon mahdollisimman hiljaisena silloin kun hän nukkuu. Ennen täällä pyöri tiskari ja pesukone ja samaan aikaan heiluin imurin kanssa, ilman että se haittasi häntä yhtään, mutta nyt mennään näin. Pääasia että hän nukkuu.


Lapsi on yhtä aurinkoa ja kiinnostuu uusista jutuista ihan eri tavalla. Viikonloppuna piirrettiin monta tuntia ja eilen huomasimme jopa pientä kiinnostusta kirjoja kohtaan. Hän on myös ollut mukana häärämässä keittiössä. Aikamoista sotkuahan siitä tulee, mutta on ollut niin kovin ihanaa huomata, miten hän selkeästi yrittää ottaa neuvoja vastaan. Muutenkin sanoisin, että elämä on huomattavasti helpompaa, kun lapsi reagoi sanaan ”ei”. Tietysti myös se, että lapseen saa kontaktia ihan eri tavalla tuntuu ihan mielettömän hyvältä. Puhumattakaan siitä, että se järkyttävä huoli lapsen kuulosta sekä kehityksestä vihdoin on ohi. Olo on noin tuhat kertaa kevyempi. Ollaan tietyllä tavalla eletty sellaisessa sumussa viimeiset 5 kuukautta, enkä oikein edes muista mitä ollaan tehty. Näköjään vaan puskettu eteenpäin jossain selviytymismoodissa.

Saimme ajan kuulotestiin

Yksi näistä lukuisista korvalääkäreistä jonka luona ravattiin laittoi lähetteen korvaklinikalle. Saimme äsken kirjeen, että Myttellä on varattu aika kuulotestiin 22.4. Sinnehän on reilu kaksi kuukautta, eli onneksi löysimme toisen lääkärin joka suostui putkittamaan korvia. Meillä on jälkitarkastusaika noin kuukauden päästä, missä katsotaan korvia, mutta menemme kyllä myös testaamaan kuuloa sinne korvaklinikalle, kerta kuulon kanssa nyt on ollut ongelmia. Välillä korvatulehduksista saattaa jäädä pysyvä kuulonalenema. Tällä hetkellä tiedämme kyllä, että lapsi kuulee paljon paremmin nyt putkien kanssa, mutta voihan kuulo silti olla alentunut.

Nyt jälkeenpäin myös hirvittää se aika, kun uskoimme että Myttellä vaan on ”valikoiva kuulo”. Hänellä ei ole ollut harmainta aavistustakaan minne ollaan menossa tai mitä pitäisi tehdä. Pulkkailusta en usko että hän on saanut traumoja, mutta miettikää esimerkiksi luistelu ja laskettelu. Monot päälle ja sukset alle, sitten mäkeen vaan kokeilemaan, ilman minkäänlaisia neuvoja. Onneksi hän ei ole kovin herkkää sorttia, vaan on aina ollut tosi innokas kokeilemaan kaikkea, mutta tämä kuulojuttu selittää miksi hän myös turhautuu tai kyllästyy tosi herkästi. Tosin sanoisin kyllä muutenkin, että hän on paljon rauhallisempi nyt putkituksen jälkeen. Tämä saattaa toki johtua ihan siitä, että korvat eivät enää ole kipeenä ja syöminen sekä nukkuminen onnistuu noin tuhat kertaa paremmin.

Tällä hetkellä sanoisin, että me tietyllä tavalla tutustumme toisiimme uudestaan. Eilen kävimme mummin luona ja Mytte oli kovin ihmeissään ihmisten puheesta. Hänellä kesti siis selkeästi hetken sopeutua siihen, että mummi puhuu ja oli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jopa vähän ujo. Meillä kestää siis hetken palautua ja löytää rutiinit, mutta koko perheen fiilis on paljon iloisempi jo nyt, ja sehän on pääasia. Meillä ei ollut mitään kokemusta tai tietoa korvatulehduksista ennen tätä, enkä tiennyt että tulehdukset voivat vaikuttaa kuuloon. En kyllä myöskään olisi voinut arvata, että kahdet pienet putket korvissa muuttaisivat meidän elämää ja arkea näin valtavasti. Haluan siis kiittää teitä kaikkia, jotka olette antaneet neuvoja, jakaneet teidän omia kokemuksia ja patistaneet meidät putkitukseen. Ilman teitä olisimme olleet todella todella hukassa.

Itse toimenpiteestä emme vielä ole saaneet laskua, mutta hinta arvio oli noin 1500 euroa. Loppusumma oli siis astetta halvempi, kuin mihin oltiin varauduttu. Tosin tämän päälle tulee vielä jälkitarkastus. Kallista lystiähän se oli, mutta ihan joka ikisen euron arvoinen juttu. Suosittelisin kuitenkin harkitsemaan vakuutusta. Esikoisen kanssa ollaan päästy helpolla ja selvitty kolmella lääkärikäynnillä, joista yksi hoitui päivystyksessä, joten hänelle vakuutus olisi ollut turha. Mytte taas… no, hänen saldonsa on sellainen 3-4 tonnia. Eli kyllä, olen useasti toivonut että voisin siirtyä ajassa taaksepäin ja avata vakuutuksen.

Kommentit (8)

Itellä 7 v putkitettiin korvat ja leikattiin kitarisat niin loppu se korvakierre ❤️
Meillä on molemmilla vakuutukset esikoisen kohdalla ei oo ollu tarvetta kohta 7 v mutta tämän pienemmän kanssa ollaan käyty infektioastman tiimoilta lääkärissä yms että hänellä on ollu tarpeen

Meillä kuopuksella on ollut kahdet putket korvissa perätysten ja sen jälkeen korvat ovat olleet kunnossa. Nyt kuopuksella ikää 10 vuotta ja ikä/kasvu auttaneet ongelmassa. Meilläkin kuopuksen kuulossa oli häikkää ja mutta putkitusten myötä kuulo korjaantui.

Meillä mies on virosta ja anoppi jossain kohtaa totesi korva ongelmien olevan suomalaista nykyajan hömppää. Olin hieman hölmistynyt ja kerroin, että ainakin meillä korvaongelmat on sukurasite. Mulla on ollut kasapäin korvatulehduksia sekä putket korvissa, äidilläni on myös ollut korvatulehduksia sekä myös äitini isällä. Tämän kuultuaan anoppi lakkasi puhumusta korvaongelmien hömpästä. Epäilen, että meillä on ongelman syy on ollut korvien rakenne, joka kerännyt herkästi tulehduksia.

Ihana uutinen! Miten suuri ilo teille. Ihana rakas Mytte on nyt täysillä taas mukana teidän kanssa kaikissa jutuissa ilman et tarvitsette erityisiä keinoja vuorovaikuttaa. Olen niin iloinen teidän kanssa 🤗

Hei!
olen seurannut teidän talon remonttikuvia ja videoita. 🙂 remontoimme itse taloa ja haaveilen kultaisesta suihkusta. Minkä merkkinen suihku teillä on ja miten messinki patinoituu ajan saatossa. Olisi ihana saada kuvaa tai infoa, onko suihkut pysyneet hyvännäköisinä edelleen? 🙂

Hieno Mytten piirustus lyijytaulussa😊

Mä kävin nuoremman pojan korvien putkituksessa yhteensä 7 kertaa. Eka krt yksityisellä, loput Jorvissa.
Että tilanne ei välttämättä ole pysyvä nyt.

PirkkoLiisa: Meillä 4/6 lapsesta ns.korvalapsia,yhdelle riitti risojen leikkaus reilun vuoden ikäisenä , yksi putkitettu 7kkiässä(12kuuria 3,5kk aikana ja muunmuassa tärykalvon puhkaisuja ym), 2 nuorinta putkitettu 6kk iässä ja vain nuorimmalla vaati kaksi putkitusta. Että ei vaikeissakaan tapauksissa aina tarkoita, että 7 putket pitää laittaa, on paljon kiinni korvan anatomiastakin. Ja lyhytkin aika putkitettuna voi tuoda pysyvän avun.
Desire: Ihana kuulla, että pieni Mytte saanut avun ja kuulon takaisin ja samalla univelat helpottuu ja elämä maistuu taas ihan erilaiselta kuin jatkuvassa sairastelussa ja huolessa❤

Ei välttämättä olekaan, mutta ainakin tietää että putkista on hyötyä ja että heikentynyt kuulo johtui liimakorvasta. Eli voi laittaa uudet putket jos tarvii. Joillekin lapsille yksi putkitus riittää, vaikka ne ”tulis ulos” suht nopeastikin 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X