desire nymark - Banneri

Panopäivyri on vihdoin ja viimein julkaistu e-kirjana! Ikuisuusprojekti on siis vihdoin tullut päätökseen. Viilasin tätä edes takas yli viisi kuukautta ja vielä julkaisua edeltävänä iltana olisi tehnyt mieli muuttaa yhtä sun toista. Projekti paisui ja paisui, ja lopputuloksena on 133 sivua raadollisen rehellistä puhetta meidän petipuuhista ja yrityksestä aktivoida meidän intiimielämää, kun aavikkopallot olivat pyörineet meidän makkarissa jo muutaman kuukauden ajan. Kirja sisältää myös illustraatioita sekä käyriä. Kuka pitää dataa omasta seksielämästään ja tekee niistä käyriä? No minä.

Itsehan olen sanonut, että tämä kirja on niin syntinen, että ehtoollisleipä menee muroina punaviinin kanssa. Kirjani ensimmäinen ostaja oli kuitenkin oma äitini, ja hän liputtaa kovasti äänikirjan sekä jatko-osan puolesta. Hän on myös pyytänyt että hommaisin hänelle kovakantisen version, jonka hän voi pitää esillä kirjahyllyssä. Itsehan en ole lainkaan yllättynyt, koska hänen työhuoneen seinää koristelee kaikki minun lehtihaastattelut, kehystettynä. Poltin häämekkoni, kielletään varpajaiset, miehelläni on liian iso penis sekä sekundaarinen lapsettomuus, kaikki söpösti rivissä. Olen siinä mielessä aina ollut ihan sairaan etuoikeutettu, että äitini on minun oma ykkösfani, oli kyseessä sitten harrastus, opiskelu, yrittäjyys tai seksikirja.


Urani aikana on tietysti ollut sekä ylä että alamäkiä, mutta tukiverkoston avulla olen selvinnyt kaikesta. Tämä kirja oli urani pelottavin projekti, mutta onneksi mun mies, kaverit sekä äiti tsemppasi minut eteenpäin silloin, kun meinasin heittää koko projektin romukoppaan. Moni on ihmetellyt miten mieheni suhtautuu, kun kerron meidän seksielämästä näin avoimesti. Hän oli tästä projektista kovin innoissaan, eikä näe tässä yhtään mitään ihmeellistä. Seksi on iso osa parisuhdetta, joten hyvä että asiasta puhutaan. Äidilleni taas se oli itsestäänselvyys että hän ostaa kirjan. Olisihan se noloa, jos lapsesi julkaisee kirjan josta sinä et tiedä mitään. Hän siis näkee tämän isona saavutuksena ja on ylpeä, vaikka moni ei varmasti tätä ymmärrä. Tosin meidän suvussa seksi ei ikinä ole ollut mikään tabu. Jopa mummini on kerran suositellut minulle vagisania, koska epäili että syy jatkuville hiivatulehduksille oli kuivat limakalvot.

Kirjan vastaanotto on ollut aivan mieletön ja tippa linssissä lukenut arvosteluja. On ollut niin sairaan siistiä kuulla, miten moni on saannut uutta puhtia omiin petipuuhiin tämän kirjan avulla, sekä miten moni nainen on ruvennut miettimään omaa seksuaalisuutta, tutustuneet omaan kehoon sekä yrittävät ottaa selvää mistä oikeasti tykkäävät ja mistä eivät. Koko projekti alkoi hauskana yrityksenä aktivoida meidän seksielämää, mutta projektin avulla oivalsin yhtä sun toista. Oli oikeasti tosi pelottavaa herätä näin kolmenkympin kynnyksellä siihen, että en oikeasti edes tiedä mistä pidän. Koko elämäni aikana fokus on ollut miehessä. Yritäppä lukea Cosmoa, kun joka ikinen otsikko keskittyy mieheen. ”Tätä MIEHET haluavat sängyssä” ja ”Näin tyydytät MIESTÄSI”.

Sitten on tietysti myös niitä, jotka kauhistelevat, koska ”Jumala varjelkoon, että nainen kirjoittaisi seksistä, kuten miehet kirjoittavat seksistä”. Ikävää, että asenne on tällainen vielä herran vuonna 2022, mutta kirjaahan ei todellakaan tarvitse lukea, jos kotirouvan väsynyt seksielämä keskellä ruuhkavuosia ei kuulosta kiinnostavalta. Aen kyllä kuitenkin myönnän, että tuntui aika pelottavalta avata meidän petipuuhia koko kansalle. Varsinkin, kun siinä ei nyt välttämättä ollut mitään hehkutettavaa. Ennen panopäivyriä meillä oli todella todella pitkä kuivakausi. Puhutaan kuukausista. Haluttomuus ei ole mikään maailman seksikkäin aihe, mutta kuitenkin osa seksielämää. Välillä se johtuu hormoneista, välillä väsymyksestä, välillä huonosta seksistä ja välillä siihen ei edes ole mitään selkeetä syytä. Se on kuitenkin selvää, että asiasta pitäisi puhua enemmän.

Mikäli Panopäivyri kuulostaa kiinnostavalta, voitte ostaa sen TÄÄLTÄ. Moni on myös toivonut äänikirjaa, joten sellainen on tulossa nyt keväällä!

Kommentit (2)

Hei ! Tuon ehtoollisleipä vertauksen olisit voinut jättää kirjoittamatta.Anna toisten uskoa ja pitää ehtoollinen pyhänä asiana.Iloa ja mukavaa kevättä !

Ensimmäinen ajatus otsikosta ja ekoista lauseista oli että ainiin, tänään on aprillipäivä! Kunnes huomasin kalenterista että ei ole 😀 Heh.

Tosi rohkea veto, ja myös että pystyt tähän kaikkeen lapsiperhearjessa! Kivaa kevättä sinulle ja perheellesi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X