desire nymark - Banneri

Meidän laajennusprojekti on vihdoin lähtenyt käyntiin! Ensin odotimme kevättä ja tuntui että talvi kesti ikuisuuden, sitten odotimme kaivuria, mutta tällä viikolla pääsimme vihdoin ja viimein aloittamaan maatyöt. Kaivamisessa kesti kaksi päivää, eli oli aika nopea homma ja nyt meidän takapihalla komeilee iso monttu. Maanantaina saamme työmaa aidat paikoilleen ja sen jälkeen meidän takapiha muuttuu työmaaksi.

Itse rakennusmenetelmiin en ole enkä jaksa paneutua sen syvemmin, mutta tiedän että seuraava etappi on sokkeli ja tavoitteena olisi saada laajennusosa ”säältä suojaan” kuntoon syksyyn mennessä. Tämähän tarkoittaa, että kattoremppa on edessä. Katon muoto muuttuu, sekä materiaali. Tällä hetkellä meillä on ruskea aaltopelti, mutta vaihdamme konesaumattuun peltikattoon. Sisähommat jatkuvat sitten pitkin syksyä ja talvea, mutta mitään tiukkaa aikataulua meillä ei ole. Tässä välissä meidän perhe kasvaa yhdellä, joten sekin määrittää työtahtia todella paljon. Haluamme nauttia vauvavuodesta ilman jäätävää stressiä raksasta.

Itse laajennus menee varmasti ihan hyvin, vaikka työmaa on takapihalla. Sisähommat vaativat vähän enemmän säätöä, koska lattia menee vaihtoon ja sen myötä myös lämmitysjärjestelmä. Pääsemme vihdoin ja viimein eroon meidän säälittävästä kattolämmityksestä. Ilma-vesilämpäpumppu on siitä kiva, että jatkossa ei varmaan tarvitse käyttää villasukkia ympäri vuoden ja toivon mukaan sähkölaskukin olisi maltillisempi. En tiedä kuka keksi kattolämmityksen, mutta on kyllä harvinaisen paska lämmitysmuoto, jota en todellakaan jää kaipaamaan. Mutta tässä vaiheessa joudumme siis vähän säätämään. Asumme ensin vanhalla puolella, mistä siirrymme uudelle puolelle (kyllä, tavaroineen) ja sieltä sitten takaisin vanhalle puolelle.

Minun tehtävälistalla on ikkunoiden valitseminen, mikä on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Ikkunan mitat, paikka, väri, kiinteä vai avattava, ristikot vai ilman. Lisäksi pitää myös vähän pähkäillä tätä vanhaa puolta, jotta vanha ja uusi sulautuu yhteen mahdollisimman saumattomasti. Kaikista isoin päätös on tietysti pohjaratkaisu, jota ollaan pyöritelty edes takas vaikka kuinka monta kertaa, mutta toinen lienee lattiamateriaali. Ennen en todellakaan halunnut laattalattiaa keittiöön, mutta nyt kahden lapsen kanssa fiilis on mahdollisesti muuttunut, koska käytännöllisyys. Haaveilemme kalanruotoparketista, mutta samalla tiedämme että tämä ei todellakaan olisi fiksu valinta. Meidän laminaatti on mennyt ihan järkyttävään kuntoon kahden taaperon käsittelyn jälkeen, joten en usko että parkettilattia pysyisi kauniina kovin pitkään meidän talossa.

Urakka on siis vihdoin ja viimein alkanut, joten tästä eteenpäin pääsette myös seuraamaan meidän raksakuulumisia! Aika hitaastihan kaikki etenee, koska rakennamme pitkästä ja teemme suurimman osan itse. Hinnat ovat niin kovassa nousussa, että kyllä tässä yritetään säästä ihan kaikessa, nimenomaan tekemällä itse, metsästämässä alennuksia ja kilpailuttamalla. Budjetti alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan ja sitä mukaan myös missä olemme valmiita pihistämään. Jännästi ”pakko saada” lista lyhenee, kun asioille isketään hintalappu.

Kommentit (1)

Meillä on vanha/alkuperäinen kalanruotoparketti. Siinä oli kolhuja jo muuttaessamme ja ollaan tehty lisää, mutta kaikesta huolimatta se ei mielsetäni näytä kauhealta. Lähivuosina toki ollaan kunnostamassa sitä, mutta todellakin suosittelen kunnon parkettia. Se kestää ja sen pystyy kunnostamaan sitten 70 vuoden päästä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X