desire nymark - Banneri

Esikoisen kanssa valmistelut jäivät pitkälti tekemättä, kun hän päätti saapua maailmaan kaksi kuukautta etuajassa. Kuopuksen kanssa taas valmistauduimme vähän liiankin aktiivisesti ja moni hankittu tavara osottautui turhakkeeksi. Nyt kolmannen kanssa fiilis on rennompi, koska olen oivaltanut että jokainen vauva on oma yksilönsä. Se mikä on ehdoton must have yhdelle saattaa olla turhake toiselle. Tiedän myös, että tosi vähällä OIKEASTI pärjää. Lastentarvikekaupassa saattaa vaan iskeä pieni paniikki, kun tarjolla on vaikka mitä ja jokainen tuote mainostetaan asiana, jota ilman et pärjää. Tein pienen gallupin vauvavuoden musthave jutuista, ja tässä vastaukset.Harsot

Ylivoimainen listaykkönen oli harsot ja tästä olen kyllä aivan samaa mieltä. Harsot ovat tosi monikäyttöisiä, helppoja pestä ja kuivuvat todella nopeasti. Harsoilla yritin suojata itseni puklulta ja imetyksen alkutaipaleella yritin myös suojata ympäristöä mun suihkutisseistä harsojen avulla.

Kantoreppu

Meillä oli sekä kantoreppu että kantoliina. Minä tykkäsin enemmän kantoliinasta, mieheni taas kantorepusta, eli riippuu varmasti ihmisestä kumpi miellyttää enemmän. Esikoinen ei viihtynyt kantoliinassa yhtään, mutta kuopus onneksi viihtyi ja sanoisin, että mikäli vauva vaan suostuu olemaan kantoliinassa, tämä on must have! Hän nukkui päikkäreitä kantoliinassa ja samalla siivosin ja puuhastelin esikoisen kanssa.

Sitteri

Monen mielestä babybjörn sitteri on maailman paras keksintö, mutta meidän lapset eivät ikinä ole viihtyneet sitterissä. Stokken newborn set taas, joka on sitteri jonka saat klikattua kiinni syöttötuoliin oli superhyvä keskintö! Kuopus ei viihtynyt lattialla, luultavasti koska ei nähnyt sieltä mitään, mutta syöttötuolissa viihtyi. Meidän ruokailut meni oikein mallikaasti, kun iskettiin kuopus syöttötuoliin ja mukaan pöydän äärelle. Ruuanlaiton aikana ei myöskään tarvinnut pelätä rasvanroiskeita. Koliikkikeinu oli tosi hyvä esikoisen kanssa, mutta kuopus ei välittänyt siitä yhtään.

Rintapumppu, tutit & tuttipullot

Rintapumppu oli esikoisen kanssa aivan ehdoton, koska vaikka imetys ei onnistunut, pumppasin hänelle maitoa. Kuopuksen kanssa pumppasin myös ylimääräiset maidot ja pakastin. Nyt kolmosen kanssa meinaan tosin myös kokeilla alipainepumppua, joka vaikuttaa erittäin näppärältä! Näitä vielä tärkeempiä oli liivisuojat, nännivoide ja rintakumi. Lisäksi sanoisin, että imetysliivit ovat sellainen juttu, mihin kannattaa panostaa.

Tuttipulloja ja tutteja ei kannata haalia, koska saattaa nimittäin olla että vauvasi ei huoli niitä. Tai sitten joutuu kokeilemaan monta eri mallia, kunnes se sopiva löytyy. Kuopukselle ostimme hirveän kasan Bibsejä, joita hän ei ikinä huolinut. Ainun tutit sekä tuttipullot taas kelpasivat.

Vaunut

Ekan lapsen kohdalla muistan, miten metsästin niitä täydellisiä vaunuja tovin, siinä uskossa että niille tulisi valtavasti käyttöä. No, vauva ei sitten ikinä viihtynyt vaunuissa ja ne olivat turhake. Kuopus taas viihtyi ihan hyvin vaunuissa, mutta vaunuihin hankitut adapterit, jonka avulla saa kaukalon kiinni vaunurunkoon olivat melkoinen turhake. Tämä tosin johtui koronasta. Eipä tullut hirveästi hilluttua ostoskeskuksissa kaukalo aikana. Kaukalosta puheen ollen. Turvallisuusasioissa kannattaa ehdottomasti panostaa, joten suosittelen perehtymään kaukalo sekä turvaistuin viidakkoon. Kaukalopussi on muuten ihan törkeen näppärä kapistus, mihin kannattaa tutustua!

Muita asioita, joita olisin voinut elää ilman on imetystyyny ja itkuhälytin. Totaaliset turhakkeet taas liittyvät enemmän sisustukseen, kuten esim mobile ja unipesä. Hoitopöydän sijaan suosittelen harkitsemaan ihan tavallista lipastoa. Vaatteita haalittiin myös aivan liikaa ja varsinkin newborn aikana suosittelen oikeasti max 5 bodya ja 5 alaosaa, sekä mahdollisimman helppokäyttöisiä vaatteita. Ostin kuopukselle aivan ihanan cashmere-asun, mutta kerkesimme käyttää sitä vaan kaksi kertaa ja jotkut vaatteet jäivät jopa kokonaan käyttämättä.

Eli tiivistettynä, vastasyntynyt ei oikeastaan TARVITSE melkeinpä mitään. Rakkautta, läheisyyttä, ruokaa, muutama body ja vaippoja. Loput ovat vaan kivoja asioita, jotka mahdollisesti helpottavat arkea, mutta se mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Tässä samalla kun raapustan meidän hankintalistaa, haluaisin tietää teidän vauvavuoden musthave juttu sekä turhakkeet?

Kommentit (6)

Lämmin suositus alipainepumpulle. Aina kun imetin niin pumppu keräsi toisesta tissistä maidot talteen. Ensin ostin vain yhden pumpun mutta aika pian tilasin jo toisen sillä ne oli niin kätevät kun alipaine hoitaa duunit sun puolesta. Itsellä oli Emma merkkiset pumput joissa oli imukuppi että pysyi kivasti pöydällä pystyssä ja on kansi että esim yöllä maidon pystyi heittämään pumpussa suoraan jääkaappiin jäähtymään. Nyt jos ostaisin alipainepumput niin ostaisin sellaiset missä on käyttäjälleen sellainen kaulalenksu ettei kuppi pääse karkaamaan kesken kaiken.

2vk kokemuksella välttåmättömiä ovat rintakumi, maidonkerääjä, rintapumppu ja turvalaukalon adapterit ja telakka. Turhakkeita ei ole vielä havaittu 😀

Vaunut, maidon kerääjä, rintapumppu, rintakumi jos nännit herkkänä, sitteri, Turvakaukalo jos auto, tutti, tuttipullo..

Parhaat hankinnat: moweon sänky jossa rullat alla, unipesä jossa viihtyi monta kuukautta, avent rintapumppu ja pullot, kokoontaitettava vaipan vaihto teline, leikkimatto ja baby Björn sitteri. Ilman tuhannen euron vaunuja on pärjännyt myös oikein hyvin käytetyillä.Turhake oli vähän stokken pieni taitettava amme koska jäi äkkiä pieneksi.

Meillä tuttien ja pullojen höyrysterilisointi ja tuttipullon lämmittäjä olivat kovassa käytössä. Lisäksi aivan ehdoton mitä aluksi pidin turhakkeena oli soseiden valmistamiseen tarkoitettu laite, joka ensin höyryttää raaka-aineet ja sitten soseuttaa ne. Meillä oli myös iso leikkikehä. Listan poikkeavuutta selittää ehkä osaksi se että meillä on kaksoset. Esikoisen kanssa meillä ei ollut näistä mitään 😉

Itkuhälytin on ollu meillä tosi tarpeellinen. Muiden lasten kanssa voi olla pihalla, kun vauva on nukkuu. Ilman itkuhälytintä ei onnistu. Myös miehen kanssa ollaan illalla paljussa tai saunassa ja silloinkin itkuhölytin on tarpeellinen. Ihan perus, mistä kuulee äänet, ei tarvitse nähdä mitään.😀

Lämpöpussi turvakaukaloon on huippu keksintö!

Nyt odotan viidettä ja unipesä tekisi mieli ostaa, en ole koskaan kokeillut. Ihan vaan siksi, kun ne on niin nättejä.😅 Nyt menossa rv 22 ja H-hetki on lokakuussa.❤

Myös imetystyynyä haluaisin kokeilla, niskat ja käsi aina imetyksestä ollu jumissa ja kipeet. Tosin tähän kyllä käy normi tyynykin. Ehkä sitten paikat on jumissa muutenkin, eikä pelkästä imetyksestä.😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X