desire nymark - Banneri

Raksaprojektissa panostamme erityisen paljon yhteen asiaan, nimittäin kodinhoitohuoneeseen. Arkieteisestä pääsee suoraan kodinhoitohuoneeseen, joka on kooltaan noin 20m2. Oikealle sivulle tulee kuivauskaappi, pesukone ja kuivausrumpu, allas ja hana pyykkien liottamista varten, säilytystilaa pyykinpesuaineelle sekä kaappitilaa liinavaatteille ja pyyhkeille. Tälle seinälle tulee myös iso ikkuna, joten voin bongata lintuja samalla kun hoidan pyykkirumbaa. Lisäksi tästä pääsee kylpyhuoneeseen. Tällä pyrimme siihen, että pesuun menevät vaatteet pysyvät oikeassa paikassa. Halusimme myös sijoittaa kuivauskaapin sekä vessan mahdollisimman lähellä eteistä, jotta siirtyminen sisään lasten kanssa on mahdollisimman helppoa. Toivon mukaan pystymme jatkossa välttämään tätä nykyistä kaaosta joka jatkuvasti valtaa meidän eteistä.

Keskelle huonetta tulee 120 cm leveä ja 240 cm pitkä saareke. Halusimme mahdollisimman paljon laskutilaa pyykkien viikkaamista varten, jotta kaiken saa viikattua kerralla. Saarekkeeseen tulee pyykkikorit oikealle puolelle ja liinavaatteille varataan oma pyykkikori. Vasemmalle puolelle sijoitamme kaikki silitykseen liittyvät tavarat ja ulosvedettävä mekanismi lämpömankelille. Andreas rakastaa sen lämpömankelia ja mankeloiva mies on unelma, mutta onhan lämpömankeli ihan saakelin iso kapistus jota ei kuitenkaan ihan päivittäin käytetä, eli ihanaa saada tämä mörskä kaappiin piiloon. Tälle puolelle varaamme myös tilaa puhtaille pyykeille ja oma paikka sukille. Sukkien parittaminen on ehkä yksi pyykkihuollon eniten aikaa vievistä asioista, joten sinkkusukat pääsevät omaan laatikkoonsa odottamaan kumppania.

Vasemmalle puolelle tulee lasten vaatekaapit. Heidän huoneisiin tulee myös vaatekaappeja, mutta heidän vaatteet pysyvät kodinhoitohuoneessa kunnes he itse haluavat ja jaksavat viedä puhtaat vaatteensa kodarista omaan vaatekaappiin. Tällä pyrin minimoimaan ympärijuoksemista. Uskon että tämmöinen systeemi, missä saa viikatut vaatteet suoraan kaappiin helpottaa pyykkirumbaa huomattavasti. Täältä pääsee myös suoraan meidän vaatehuoneeseen, joka minimoi juoksemista. Tällä hetkellä meidän kodari on keskellä taloa, viikataan pyykkejä milloin missäkin ja sieltä siten juostaan yhdestä päädystä toiseen viemässä puhtaita vaatteita vaatekaappeihin, mikä ei todellakaan ole toimiva konsepti.

Pohdinnan alla

  • Pesukone ja kuivausrumpu vierekkäin vai päällekkäin?
  • Haaveena olisi kivitasot, mutta tämä riippuu budjetista, eli saattaa hyvinkin olla yksi asia missä pihistämme jos on pakko.
  • Liukuovet olisivat varmasti se toimivin vaihtoehto tilan kannalta, mutta liukuovi kylpyhuoneeseen tuntuu huonolta idealta.
  • Pyykkikorit kaappien sisällä vai siirrettävät (mieluiten pyörillä)?

Kommentit (1)

Ah vaikuttaa täydelliseltä! ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X