desire nymark - Banneri

Seksuaalisuus on monimutkainen ja yksilöllinen osa ihmisen elämää. Tiedämme, että haluihin vaikuttaa noin miljoona eri asiaa, mutta mitä sitten taas on ”oikeasti hyvää seksiä”? Aivan liian usein elämme sellaisessa uskossa, että enemmän seksiä tarkoittaisi parempaa seksielämää tai miten seksikumppaneiden määrä kertoisi taidoista. Välillä se voi jopa tuntua nololta myöntää, että oma seksielämä ei ole niin aktiivinen. Oikeasti aktiivinen seksielämä ei tietenkään automaattisesti ole tae hyvästä seksielämästä. Jotkut haluavat harrastaa seksiä monta kertaa päivässä, toiset kerran tai kaksi vuodessa. Kumpikin on täysin ok, mutta jälkimmäinen aiheuttaa usein voivottelua tai jopa kauhistelua, ja ajatellaan automaattisesti että seksielämä olisi ”huono”. Haluan nostaa esille muutaman syyn, miksi ei niin aktiivinen seksielämä ei ole mikään häpeän tai epäonnistumisen mittari ja miksi enemmän seksiä ei automaattisesti tee sinusta parempaa sängyssä.

Kommunikaatio

Seksuaalinen tyydytys ei riipu pelkästään fyysisestä aktista, vaan myös kommunikaatiosta kumppanin kanssa. On tärkeää keskustella avoimesti ja rehellisesti omista toiveista, tarpeista ja rajoista. Kommunikaatio auttaa luomaan yhteyden ja ymmärtämään toisen tarpeita paremmin. Seksistä voi olla vaikeaa puhua myös pitkässä parisuhteessa, mutta mikäli kommunikaatio toimii on hyvinkin mahdollista, että molemmat osapuolet ovat täysin tyytyväisiä tilanteeseen, vaikka seksielämä ei olisikaan niin aktiivinen ja että seksi on todella hyvää, silloin kun sitä on.

Laatu ennen määrää

Seksuaalinen tyydytys ei ole kilpailua siitä, kuinka monta kertaa viikossa harrastat seksiä. Sen sijaan meidän pitäisi keskittyä laatuun. Pikapanoissa tai kaavamaisessa seksissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta laadukas ja intiimi seksuaalinen kokemus missä ei ole kiire mihinkään on usein kuitenkin monen pariskunnan tavoite. Näissä tapauksissa saattaa olla, että seksiin ei haluta ryhtyä, jos ainoana vaihtoehtona on pikapano.

Itsetuntemus

Seksuaalinen itsetuntemus on avainasemassa paremman seksin saavuttamisessa. Tunnistat omat tarpeesi, toiveesi ja rajoituksesi, opettelet kuuntelemaan kehoasi ja tuntemaan, mikä tuntuu hyvältä juuri sinulle. Kun tunnet itsesi paremmin, voit myös ohjata kumppaniasi tyydyttämään sinua paremmin. Aktiivinen seksielämä tai laaja kirjo petikumppaneita ei ole tae itsetuntemuksesta. Itsetuntemus voi toki vahvistua näistä asioista, mutta myös sooloseksistä, meditaatiosta, itsereflektiosta, tiedosta, terapiasta ja lista jatkuu..

Monipuolisuus

Seksuaalinen monipuolisuus voi lisätä nautintoa ja tyydytystä. Varsinkin pitkissä parisuhteissa on hyvin yleistä, että seksi muuttuu robottiseksiksi ja toistaa samaa kaavaa kerrasta toiseen. Samaan aikaan, samassa paikassa, samat asennot.

Olemme aikaisemmin puhuneet tästä ilmiöstä Paritellen podcastissa ja miettineet erilaisia ratkaisuja, millä saisi enemmän menoa ja meininkiä petipuuhiin. Suosittelen siis olemaan avoin uusille kokemuksille ja yhdessä löytämään uusia tapoja nauttia seksistä. Monipuolisuus voi tuoda uutta kipinää ja innostusta makuuhuoneeseen, oli se sitten seksin harrastaminen eri aikaan, uudessa paikassa, lelujen kanssa tai kokeilemalla uusia asentoja. 

Tunteiden merkitys

Seksuaalinen tyydytys on myös tunnetasolla tapahtuva kokemus. Rakkaus, kiintymys ja läheisyys voivat syventää seksuaalista nautintoa. Ole läsnä hetkessä ja anna tunteiden virrata vapaasti. Ruuhkavuosien keskellä voi tuntua haastavalta olla täysin läsnä. Meditaatio olisi varmasti paras vaihtoehto, mutta mikäli siihen ei ole aikaa tai motivaatiota, kannattaa poistaa kaikki ärsykkeet. Televisio, tabletti, puhelin ja myös älykello. Itse en edes aikaisemmin tajunnut miten paljon keskittymiskyky herpaantuu, kun älykello värisee kesken kaiken.

Tutkimusten mukaan pariskunnat harrastavat seksiä noin kaksi kertaa viikossa. Mikäli harrastat useammin, hyvä. Mikäli taas harrastat vähemmän, hyvä sekin, kunhan itse olet tyytyväinen tilanteeseen. Moni kokee suorituspaineita, jos joku kertoo aktiivisesta seksielämästään. Alleviivataan nyt vielä, että se mikä toimii yhdelle ei toimi toiselle ja enemmän seksiä ei automaattisesti tee sinun seksielämästä parempaa. 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X