eveliina matilda - Banneri

Uusi raskausviikko lähti käyntiin.
Maanantai ei lähtenyt hyvin käyntiin.
Tony lähti kauas Hankoon töihin.

En millään olis aamulla jaksanut lähteä kouluun. Paskasti nukuttu yö takana ja Tony lähti taas aamulla ajamaan kohti Hankoa. Hän on nyt kolmatta viikkoa siellä töissä. Onneksi tää on kuitenkin Tonyn viimeinen työviikko siellä. Kohta voidaan taas normaalisti nukkua myös arkisin yhdessä ja alkaa suunnittelemaan sitä muuttoa…
Surkeesta mielialasta huolimatta sain itteni ylös sängystä ja lähdin kouluun. Autosta oli tietty bensa loppu ja olin niin myöhässä etten ehtinyt tankkaamaan. En tiedä millä bensahuuruilla onnistuin kuitenkin pääsemään kouluun asti. Harmi että pääsin. Kun olin vartin istunut koulun penkillä minua alkoi syvästi kaduttamaan että en ollut jäänyt sänkyyn nukkumaan. Meillä olisi koko päivän (6h) samaa turhaa ja todella epämielenkiintoista ympäristöturvallisuusjuttua(?). Opettaja puhui koko päivän jostain niin tylsästä asiasta ja minä yritin vain tuijottaa eteenpäin ja pitää silmät auki. Koulussa istuminen on alkanut tehdä tosi pahaa. Vatsa ahdisti ja vauva potki koko päivän oikean kyljen kylkiluita.

Välillä on sellaisia hetkiä että olen pakahtua onnesta sisälläni kasvavasta elämästä ja tunnen itseni hyvin tärkeäksi jollekkin. Se on kai sitä raskauden hehkua.
Noita hetkiä ei vaan enää vähään aikaan ole näkynyt. Tämä raskaana oleminen alkaa päiväpäivältä olemaan raskaampaa.
Listasin tähän nyt kaikkia huonoja puolia mitä tässä mun raskaudessa on alkanut esiintymään:

  1. Tuntuu jatkuvasti siltä että olen kömpelö ja iso valas.
  2. Mitkään vaatteet ei näytä hyvältä päälläni ja mulla on enää vain muutama vaatekappele mitkä mahtuu ylleni. Kaikki puristaa ja tuntuu epämukavalta.
  3. Kävelyni on kamalan näköistä lyllertämistä koska nivuset särkee vuorokauden ympäri.
  4. Mulla on selainen kestopissahätä. Eli vaikka olisin juuri käynyt vessassa tuntuu siltä että täytyy heti mennä uudestaan. 
  5. Aina kun yskäisen, aivastan tai pelästyn meinaan pissata housuun.
  6. Öisin nukun todella huonosti. Herään jatkuvasti vessahätään ja vauvan liikkeisiin. Vatsallaan ei pysty nukkumaan ja selällään nukkuessa alkaa heikottaa kun vauva painaa jotain verisuonia tuolla. Kyljellään nukkuessa taas lonkat sattuu.
  7. Istuminen ahdistaa ja välillä vatsa alkaa muuten vain ahdistamaan kun sitä ei välillä voi ottaa tosta pois.
  8. Hengittäminen on vaikeutunut ja hengästyn todella helposti.
  9. Kaikenlainen kumartuminen ja ylösnouseminen on tuskallista.
  10. Tuntuu että vauva varastaa kaiken energiani. Ihan kun kaikki syömäni ruoka menisi suoraan pikku loiselleni ilman että minulle jää mitään, sillä en ole koskaan kylläinen.

Ihanaa päästä valittamaan! 🙂 Vaikka olen tietysti onnellinen raskaudesta ja vauvasta, niin raskaana olemisesta on turha maalailla mitään pilvilinnoja. Tosiasia on että ihmisen tekeminen ei todellakaan ole helppoa.
Minulla on onneksi ollut suhteellisen helppo raskaus. Vauva voi hyvin ja kasvaa normaalisti, eikä minulla itselläni ole ollut sen suurempia ongelmia tai pahoinvointia. Luulen kuitenkin että heti kun vaavi on täysiaikainen niin täällä aloitetaan vauvanhäätöpuuhat. 😀

mihin mun napa on kadonnut? 😀

Meidän viikonloppu sujui taas ihan mukavasti. Perjantaina Tony oli laittamassa asuntoa ja jääkiekko harjoituksissa. Mä vaan lepäilin kotona ja silti minäkin olin illala niin väsynyt että kaaduttiin sänkyyn.
Lauantaina herätin Tonyn jo aikasin ja raahasin mukanani Turun keskustaan kaupoille. Tony ei yleensä viihdy mun kanssa shoppailureissuilla. Nyt se kyllä iloitsi ääneen miten hyvä että tää raskaus verottaa mun voimia kun nykyään yhdessä liikkeessä kuluu kolme kertaa vähemmän aikaa kuin ennen, enkä enää jaksa tuntitolkulla kävellä ympäri Turkua. Oli varmaan ensimmäinen reissu kun minä kysyn voidaanko jo lähteä kotiin.

Tony innostui ostamaan tuttipulloja ja tutteja h&m:ltä. Tuteissakin on tuota leopardi-kuviota ja meidän äiti kauhisteli että hänestä se on todella huoramainen kuosi. ::DD      

Sunnuntai meillä meni niin että maattiin iltapäivään asti sängyssä. Välillä käytiin syömässä ja sitten taas nukahdettiin. Nää sunnuntait on niin ihania kun voi pyhittää koko turhan päivän vaan sängyssä loikoilemiselle ja syömiselle. Illalla katsottiin leffaa, herkuteltiin ja loikoiltiin vielä vähän lisää!

rakkaat <3

Kommentit (7)

Sulle on haaste mun blogissa! 🙂

Valitat ettei pysty nukkumaan kun koskee joka paikkaan, mutta kuitenkin sunnuntain pystyt makoilemaan koko päivän sängyssä ja vielä yön päälle 😀 😀 😀 😀 no, tsemppiä vaan loppuraskauteen!

Nukkuminen ja makoileminen on kaksi eri asiaa. Paikkojen kolottaminen makoillessa häiritsee nimenomaan unta. Kyllä pystyn kyljellään makoilemaan, mutta uni on kovin huono laatuista. 😉

ise olen viikon sinusta jäljessä raskaudessa ja samoja vaivoja kyllä löytyy.. tuohon nukkumiseen/makoiluun kyljellään suosittelen hankkimaan imetystyynyn jos ei sinulta sellaista löydy.. sen ansiosta saan nukuttua pikkasen paremmin vaikka kyllä sinne vessaaanki yöllä täytyy nousta se 2-4 kertaa.. selkäsärkyihin kannattaa hommata lämmitettävä kaurapussi.. se on ehdoton sitten ku tulee kunnon supistuksiakin:) istuminen kanssa on hirveen hankalaa, ite pystyn oleen vaan aivan ryhdissä koska muuten tuntuu ettei vaan saa happea.. no nämä on mulla oikeestaan ainoot vaivat, voin sanoa pääässeeni helpolla,lukuunottamatta alkuraskauden pahoinvointia.. muuten tämä on sujunut helposti.. ihanaa loppuraskautta sinulle,kyllä se olokin helpottaa luultavastu kun yrität pitää mielen positiivisena,palkinto on kuitenkin mitä parhain 🙂
t. Sussu ja masuasukki "Onni-Ilona"

Kiitos vinkeistä!
Ihanaa loppuraskautta myös sinne! 🙂

ihan kuin itse olisin kirjoittanut tuon listan 😀 siis mulla on ihan samat vaivat ja valitukset, tälläkin hetkellä olis kiva olla nukkumassa mutta ei vaan uni tule ja sängyssä pyöriminen alkaa ahdistaa joten tulin sitten lueskelemaan blogeja aikani kuluksi. mulla on LA 7.11. joten sitä täysiaikaisuutta odotellessa, i feel you! 🙂 mutta tsempit vielä tähän loppuraskauteen sullekkin <3

Kiva kuulla muista kohtalotovereista. 😀
Tsempit sinne myös!! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X