eveliina matilda - Banneri

Tänään alkoi siis 35. raskausviikko. Ei enää onneksi paljoa jäljellä… Ajatella että jo ensi kuussa meillä on vauva!
Käytiin tänään ekaa kertaa täällä meidän uuden paikkakunnan neuvolassa. Olin oikein tyytyväinen tähä uuteen terveyskeskukseen ja sen henkilökuntaan. Meidän neuvolantäti on todella mukava nuori nainen. Neuvolakäynti ei ollut yhtään liukuhihnamainen, vaan täti jutteli paljon ja oli aidosti kiinnostunut meistä ja mun voinnista.
Tony oli neuvolakäynnillä mukana, niin kuin jokaisena aikaisempanakin kertana. Mun mielestä on mukava käydä yhdessä neuvolassa, koska yhdessähän tässä sitä vauvaa odotetaan, vaikka mun sisälläni hän kasvaakin. On kiva että Tony on mahdollisimman monella tavalla mukana odotuksessa, vaikka kyllähän mä yksinkin siellä neuvolassa pärjäisin.
Vauvalla oli kaikki ilmeisesti kunnossa. Sydämensyke oli vahva ja hän liikkui paljon. Nyt vauva oli myös onneksi kääntynyt raivotarjontaan, eli pää alaspäin. Neuvolatädin mukaan vaavilla on jo hyvin ahdasta kohdussa eikä hän enää varmaankaan käänny siellä ympäri, mikä on tietysti hyvä asia. Mun painoni sais kuulemma nousta vielä reippaammin. Hemoglobiini sekä verenpaineet oli ihan täydelliset enkä ole joutunut syömään yhtään lisärautaa raskauden aikana. SF-mitta eli kohdunpohjankorkeus oli 31,5cm, siispä sen mukaan kohtu ja vauva ovat kasvaneet ihan normaalisti, vaikka mun vatsa onkin melko pienehkö.
Nyt neuvolakäyntejä alkaa olemaan kahden viikon välein. Seuraavaksi mulla onkin neuvolalääkäri aika. Siellä tehdään samat jutut kuin perusneuvolla käynnillä, mutta lisäksi tarkistetaan kohdunsuun tilanne sekä tehdään synnytystapa-arvio. Siinä siis arvioidaan vauvan koko ja tarjonta sekä tutkitaan mahtuuko vauva syntymään mun lantiosta. Mun häntäluu on joskus murtunut ja se ei välttämättä ole tarpeeksi joustava alatiesynnytykseen. Kahden viikon päästä se sitten selviää… Toivottavasti sektiotuomiota ei tule. En pelkää leikkaamista, vaan sitä toipumisaikaa, mikä on yleensä paljon pidempi ja tuskallisempi kuin normaalissa synnytyksessä.
Ensi neuvolakertaan mennessä meidän pitää päättää kummassa sairaalassa halutaan synnyttää; Salon aluesairaalassa vai Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Turku houkuttaa sijaintinsa ja upouusien remontoitujen tilojensa ansiosta, mutta Salosta olen kuullut paljon muuta hyvää. Siellä kuulemma on ollut paljon henkilökohtaisempaa hoitoa ja todella mukavaa henkilökuntaa. Auttakaapas meitä päätöksessä ja kertokaa omia kokemuksianne kyseisistä sairaaloista?
Uskomatota että vielä hetki sitten käytiin nt-ultrassa ihastelemassa
meidän muutaan sentin mittaista pikkusikiötä ja nyt puhutaan ja suunnitellaan
jo synnytystä! Paitsi että minä en aio kehitellä itselleni mitään kovin
kummoista synnytys-suunnitelmaa. Tiedän vain että haluan kaikki mahdolliset
kivunlievitystoimenpiteet. 😀

 Tässä vielä tämän päiväistä masukuvaa

Kommentit (14)

Onko sinulla itselläsi kummilapsia? 🙂

Kiva että on osunut mukava neuvola täti kohdalle! Keitä kummeja ellielle on tullossa? Vai oletteko jo valinneet kummit lapselle?

Jep! Oon tosi helpottunut kyllä. 🙂
Kummi asia on yhden kummin osalta vielä hieman auki, mutta näillä näkymin kummeiksi tulevat mun sisko Sohvi, pitkäaikainen ystäväni Emilia sekä mun ja Tonyn yhteinen todella ystävä Samppa.

Sulla on kaunis ja siro vauvamasu! Saako udella, paljonko on tullut painoa raskauden aikana? 🙂

Voi kiitos! 🙂
Nyt mun paino on noussut 9kg.
Neukkutädin mukaan sen olisi mun lähtötilanteen BMI:n takia hyvä nousta n.15kg. Enköhän mä sen 6kg vielä ehdit kerryttää 😀

Älä pety, multa ei suostuttu viimesillä viikoilla kokeilemaan kohdunsuun tilannetta ollenkaan, ettei vaan lähde sen johdosta vauva syntymään. Eivät tehneet edes rv 38, 39 tai 40. Eivätkä viimeisessä lääkärineuvolassakaan.

Joo, mua taas sörkittii RV 40+3 ihan sen takii että se vois käynnistää synnytyksen 😀

Aijaa 😮 en tiennytkään että synnytys voi sen johdosta käynnistyä.
Tuo neuvolan th sanoi tänään että se tsekattais ens kerralla. Sen näkee sitten.. 🙂

Hahaha. Ihan yhtä henkilökohtaista hoitoa tyksissä saa kun salossa! 😀

Hirmusen outo, kun kaikki kirjoittaa synnytystapa arviosta, itse kun en sellaisessa koskaan ollut 😮
En tiedä onko täällä kaupungissa muille tuota tehty, mutta mulle ei sanallakaan aiheesta mainittu…
Ihanan siro masu 🙂 (vaikka susta se varmasti valtavalta tuntuu!! :D)

Juu se on ilmeisesti paikkakuntakohtaista että tehdäänkö synnytystapa arviota. Joissain kunnissa se tehdään kai vain jos on aihetta epäillä hankalaa synnytystä.

Olen siskoni Emilian (<–https://kaksplus.fi/mutsison/) Ava tytön kummitäti 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X