eveliina matilda - Banneri

Täällä voidaan pienestä tauosta huolimatta ihan hyvin. Mitä nyt matala verenpaine välillä tekee oloni tosi väsyneeksi ja huteraksi, mutta vauva voi kuitenkin hyvin ja potkii päivä päivältä kovemmin.
Yhtenä syynä hiljaisuuteeni on se että mulla ei ole käytössäni kameraa. Mun melkeenpä uusi kamerani meni rikki siinä pyörtymisessä! Ilmeisesti olin kaatunut laukkuni päälle jossa kamera oli.
Tänään treffasin ostoskeskuksessa siskoni Annikan kanssa jonka piti kuvailla mua mekkoani huomiseen postaukseen, mutta kun Anni otti ekaa kuvaa niin että mulla oli Adeliina sylissä, Ade tietty pissasi mekkoni päälle ja kuvat jäi ottamatta. :’D Yritetään kuvata huomenna uudestaan kuivalla mekolla. Jos tähdet on kohdallaan niin llalla saattanee siis olla hieman juttua äitiysvaatteista ja jopa pientä vaate arvontaa teille lukijoille!

Mä olen nyt tässä hiljattain alkanut totuttaa itseäni ajatukseen tuplavaunuttomuudesta. Kuten aiemmin kerroin, niin meille ei ainakaan näillä näkymin osteta tuplia toisen vauvan synnyttyä. Siihen on kaksi syytä: 1. Olen niin nirso ettei mitkään tuplat miellytä mua. 2. Mua on aina kiehtonut vauvan kantaminen liinassa/repussa.
Olenhan minä Adeliinaakin aina välillä kantanut ja olen todella nauttinut siitä. Nyt toisen vauvan kanssa aion perehtyä kantamiseen entistä enemmän ja haaveni olisi täyskantaa vauva sinne puolivuotiaaksi asti. Kun vauva suurin piirtein puolivuotias, Adeliina on jo sen ikäinen että hän jaksaa kävellä enemmän ja vauva on varmaan sen verran painava, että on hartioilleni helpompi toisinaan kuskata häntä rattaissa.
Kantamisestahan on paljon hyötyä, enkä nyt aio kaikkea tähän luetella, mutta voisin kertoa muutaman asian jotka minua erityisesti kantamisessa kiehtovat. Kun vauva on lähelläni, hän voi haistaa tuoksuni, kuulla sydämeni lyönnit ja tuntea hengitykseni. Vähän niinkuin kohdussa ollessaan. Mielestäni kantaessa myös vauvan viestit tulevat paremmin tietooni. Vaunuissa ollessaan esimerkiksi ostoskeskuksen hälinässä vauva saattaa joutua rääkymään ennen kuin huomaan että nyt on nälkä tai joku muu hätä. Kun vauva on lähellä viestit märästä vaipasta ja nälästä on paljon helpompi huomata.
Yksi liinailun suurin plussa on se että liinassa olevaa vauvaa voi imettää! Joillekkin liinassa imetys tuntuu olevan tosi vaikeaa, mutta mulla se on ainakin Aden kanssa onnistunut. Luulen että rintavarustuksen koolla on aika paljon merkitystä, mutta jos imetys onnistuu niin se on liinan kanssa super helppoa! Kun nälkä iskee niin imetyspaitaa voi liinan suojissa raottaa ja laittaa vauvalle tissin suuhun. samalla voi vaikka jatkaa shoppailua, koska liina tarjoaa hyvän näkösuojan.
Uskon myös että kun vauva on liinassa on hepompi juosta taaperon perässä, kun vauvaa ei tarvitse jättää yksin vaunuissa minnekkään odottamaan.
Niitä miinuksiakin liianilusta tietty löytyy. Ekana mieleeni tulee se että meille syntyy kevät vauva ja edessä voi olla tuskaisen helteinen kesä. Kovassa helteessä liina on varmasti lämmin ja olo mulla sekä vauvalla hikinen. ajattelin ostaa meille liinan lisäksi manducan tai tulan kantorepun, sillä reppu saattaa olla hieman viilemäpi. Lisää miinuksia varmaan ilmestyy kun liinailusta tulee arkipäivää, mutta ainakin tällä hetkellä oloni kantamisesta on varma ja uskon että siitä tulee ihan mun juttu!

Tällä viikolla ostin uutta vauvaa ajatellen Pikku-ruun trikoisen kantoliinan. Harjoittelin paria pikkuvauvalle sopivaa perus-sidontaa Adeliinan nukella. 😀 Aion nyt treenailla sitomista vähän väliä, jotta se olisi vaivattomampaa sitten kun vauva syntyy. Olen vielä aika ummikko ja sidonnat on nuken kanssa vähän erilaisia kuin oikean, painavamman vauvan kanssa, joten en suosittele muiden aloittelijoiden ottavan näistä kuvista mallia! 😀

Tässä nukke on vastasyntyneelle sopivassa kehtosidonnassa. Kehdossa vauva on ikäänkuin L-mallisesti liinassa ja hieman löyhemmällä sidonnalla imetys onnistuu. (ainakin tälläiseltä lättärintaiselta)
Nyt hiljattain olen kuullut juttua että kehtosidontaa ei enää suositella käytettäväksi vastasyntyneelle, vaan vastasyntynyt pitäisi sitoa liinassa pystyyn, kuitenkaan laittamatta jalkoja sammakkoasentoon, Vaan jalkojen tulisi olla sykkyrällä liinan sisällä, niin kuin ne luonnollisesti vaan asettuvat.
Vaikka en tätä sidontaa pitkiä aikoja käyttäisi, ajattelin kuitenkin imettää tässä sidonnassa.

 Tämä sidonta on nimeltään kietaisuristi II. Muutaman viikon ikäisellä vauvalla jalat tulevat sammakko asentoon, niin kuin tällä nukella on tässä kuvassa. Jalat ovat vain tuolla sisällä piilossa, niin asento ei oikein näy.
Tässä sidonnassa voisi siis uuden suosituksen mukaan kuljettaa myös vastasyntynyttä, mutta tosiaan niin että jalat on vaan liinan sisällä sykkyrässä.

Adeliinakin pääsi kokeilemaan trikooliinaa. Ade hausi välttämättä ottaa nuken mukaan kyytiin. 😀
Vaikka mun vauvavatsani ei vielä ole mikään valtava, niin kantaminen kieltämättä tuntui epämiellyttävältä. Jos aion vielä kantaa Adea niin kannan jatkossa selän puolella.

Onkos täällä muita ketkä ovat innostuneita liinailusta tai kantorepun käytöstä? Kaikki linkin blogeihin joissa kösitellään kantamista ovat erittäin tervetulleita! Aion nyt imeä kaiken tiedon itseeni ennen vauvan syntymää.

Kommentit (13)

Kehtosidontaa ei enää suositella 🙂 ja trikoisen kanssa riittää oikeastaan se, että se pitää sitoa napakasti eikä vauvalle tarvitse jättää tilaa sillä liina venyy.
Tv jo 12v lapsia kantanut kantoliinatukihenkilö 😀
/kippuralla

Pliis kirjoita jo siitä miksi päädyittekin niin pieneen ikäeroon! 🙂

Mitäs jos vauva ei viihdykkään liinassa tai kantorepussa..

Meille syntyi Kesäkuussa 2014 pieni poika ja liinailtiin todellapaljon! Keskipäivällä tuli eittämättä kuuma niin vauvalle,kuin itsellekin,mutta niinkauan,kun olo ei ollut tukala niin päätin,ettei pieni hikoilu haittaa.

Trikooliina ei kovinpitkään mene,kun se alkaa venymään vauvan painosta. Meillä siirryttiin seuraavaksi manducaan ja se on edelleen käytössä päivittäin. Poika 5,5kk. Meillä on myös käytössä kantotakki. Alkuun meni myös miehen takit mukavasti päälle,kun napero oli pienempi.

Olen itsekkin tykästynyt kantamiseen! 1,5v matkaa edelleen usein Tulan kyydissä, paino jakautuu niin hyvin ettei mun leikatulle skolioosi selälle tee ollenkaan pahaa kun muistaa oman ryhdin 🙂 Jaksan harmitella etten uskaltanut kantaa vauva-aikana liinassa mutta uskon että kun jossain vaiheessa toinen tulee niin sille täytyy ostaa liina kokeiluun!

Ipanainen.fi myy omaan takkiin sopivia vetoketjuadaptereita ja paneelia joilla omaa takkia saa isonnettua niin että vauva mahtuu sinne sisään 🙂

Mulla oli kesällä aika paljon käytössä ohut, sileä silkkiliina. <3 Siinä oli oikein kelpo kantaa vauvaa kesä kuumilla. Liukas se oli kuitenkin.

Suosittelen tulaa! Kannan meidän 9-10 kiloista reilu 1 vuotiasta edelleen (selässä) eikä oo rasittavaa kun on säädöt kohdallaan 🙂

Minkä pituinen ja painoinen Adeliina on nyt?:)

Kivaa kun kirjoitit taas! Ehdin jo huolestua! 😀 Ihanaa että kannat vauvaa, toivottavasti vauva viihtyy siinä! Meidän kolme kuukautta vanha viihtyy yleensä hyvin mutta joskus saa suorastaan raivarit! 😀

Me ostettiin tuplat, mutta onneksi myös tula. Meidän vauva ei viihtynyt ollenkaan vaunuissa parin viikon ikäisestä kolmen-neljän kuukauden ikään. Tula oli siis kovassa käytössä. En voi muuta kuin kehua sitä, ei mitään pahaa sanottavaa 🙂

Suosittelen manducaa. Toimii tosi hyvin, eikä käy hartioille eikä selälle 🙂

Blogit lähiömutsi ja lapsellista kantaa paljon!

Moikka! Kantoreppua jos mietit, niin suosittelen ehdottomasti tulaa 🙂 kivoja kuoseja ja helppokäyttöinen ja tukeva, jopa mun mies tykkää kantaa siinä 🙂 ja joskus luin että kesällä paras liina on kudottu puuvillainen tai muu joka ei hiosta niin paljon 🙂 ihanaa joulun odotusta teille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X