eveliina matilda - Banneri
Tuosta ihan meidän nurkan takaa löytyy kauppakeskus Mylly. Mylly laajensi tilojaan hiljattain ja sieltä löytyykin yli 150 liikettä sekä 83000 neliötä kerrospinta-alaa. Mylly on ihan super paikka, mutta sieltä löytyy kuitenkin yksi valtava miinus, minkä takia kauppakeskuksessa vierailusta jää lähes aina tosi huono fiilis, nimittäin; lastenhoitohuoneet.  Valtava kauppakeskus, mielettömästi asiakkaita, joista iso osa lapsiperheitä, mutta koko paikasta olen löytänyt vain KOLME lastenhoitohuonetta (joista yhtä en edes kutsuisi lastenhoitohuoneeksi, sillä se on inva wc)! Käymme Myllyssä usein ja lähes joka kerta pyrkiessämme lastenhoitohuoneeseen, joudumme ensin jonottamaan. Jonotuksen päätteeksi pääsee lähes poikkeuksetta vaihtamaan vaippaa likaiseen ja haisevaan huoneeseen. Ikinä en lapsiani syöttäisi näissä komeroissa, vaan yritän aina päästä näistä luotaantyöntävistä huoneista mahdollisimman pian pois, ihan vain senkin takia että jonossa takanani olevakin pääsisi joskus vaihtamaan sen vauvan niskakakan.
Yläkerran lastenhoitohuone löytyy inva wc:n yhteydestä. Toki inva wc on yleensä tilavampi kuin normaali pikkuvessa, mutta luulen että liikuntarajoitteisille wc:ssä käynti voi olla haastavampaa ja lähes aina vieraillessani näissä vessoissa, eritteitä löytyy muualtakin kuin pytystä. On mielestäni käsittämätöntä että mikro =lasten ruokailupiste, sijoitetaan tähän tilaan.
Lastenhoitotaso on myös hyvin mielenkiintoinen tai ainakin sen käyttäjä joutuu käyttämään mielikuvitusta saadakseen vaipan vaihdettua. Taso on kovaa muovia ilman minkäänlaista pehmustetta. Hoitotason kyljessä olevan ohjeen mukaan vauva pitää olla sinisellä nauhalla kiinnitettynä aina kun vauva makaa tasolla. Vaipanvaihtaja ei myöskään mahdu seisomaan tason vieressä kun vain vauvaan nähden sivuttain. Vaihdappa siinä se vaippa kun vauva on väärinpäin ja köytetty kiinni kovaan alustaan!
Tätä vessaa käyttäessä kannattaa toivoa ettei vaipasta löydy kakkaa, sillä sen vauvan pyllyn joutuu pesemään jääkylmällä vedellä. Hanasta ei tule lämmintä vettä edes neljän minuutin valutuksen jälkeen. Kauempaa en tohtinut vettä valuttaa.
Erittäin positiivisia kokemuksia lastenhoitohuoneen osalta minulta löytyy toisesta Turun seudun ostoskeskuksesta Skanssista. Skanssissa on iso tilava lastenhoitohuone, jota voi yhtäaikaa käyttää useampi perhe. Tila on sisustettu viihtyisäksi ja rauhalliseksi. Sieltä löytyy mikro, monta pesu- sekä vaipanvaihtopistettä, useampi wc koppi sekä leikkialue, jossa esim. perheen vanhemmat lapset voivat leikkiä samalla kun pienempää vaikka imettää. 
Mylly saisi ottaa Skanssista mallia ja panostaa muiden tilojensa ohella myös lastenhoitohuoneisiin!

Kommentit (18)

Olen niin samaa mieltä! En edes suunnittele pidempiä ostosreissuja Myllyyn lapseni kanssa, koska Skanssi on niin paljon lapsiystävällisempi paikka. Ihme, ettei niillä panostuksilla, joita Myllyyn on tehty, ole voitu aikaansaada käutännöllisempiä lastenhoitohuoneita.

Kuvottavaa! Itsekin kehun Matkusta, siellä on todells hyvä tunnelma, kun ottaa huomioon, että ollaan kauppakeskuksessa. Eli yhdessä inhokkipaikoistani. Suomalaisten kauppapetjujen pitäisi panostaa tunnelmaan. Aavistuksen pehmeämpi valo, musiikki pois tai hiljaiselle. Rentouttavia hämäriä kahviloita, hyvät wc- ja lastenhoitotilat. Rauhallisia ruokapaikkoja..

Myllyn uudella puolella on upea hoito-/imetyshuone, kannattaa käydä katsomassa 🙂 Siellä on ihanan rauhallinen tunnelma nojatuoleineen, mattoineen ja himmeine valoineen.

Kuopion matkuksessa on kyllä aivan upea lastenhoitohuone! Kaikkea löytyy ja tilaa on, kertakäyttöastioitakin tarjolla, jos omat aterimet on jääny kotiin. Missään en ole ikinä nähnyt niin mahtavasti suunniteltua ja toteutettua lastenhoitohuonetta… 🙂 laita ihmeessä Myllyyn suoraan palautetta, kuulostaa tosi ällöttävältä tuo..

Hyi että!! ja joku vielä ihmettelee miksi vauvojen vaippoja vaihdetaan milloin missäkin… en ikinä menisi tuonne. Saati ruokaa lämmittäisi? Jos edellinen käyttäjä on KAKKOS tarpeensa vetänyt pöntön kansi auki on kaikki siitä tulleet bakteerit myös mikrossa..

Entäs se uuden puolen lastenhoitohuone? En ehtinyt itse viimeksi testaamaan… Onko se ihan yhtä huono kuin muutkin lastenhoitohuoneet?

Kuopion matkuksessa on ihan täydellinen HUONE. siellä on yks *shoppailu* päivä vietetty koliikki lapsen kans.

hei

Mahtava kirjoitus ja ihmeeessä palautetta tämän tekstin kanssa Myllyyn. Itse myös ihmettelen kun eikö Myllyä kehuta perhe ystävällisenä kauppakeskuksena? Hoitoalusta on huippu tai siis ei saisi nauraa mutta tuossa näkee sen että ne ketkä suunnittelee tai laittaa kiinni niin eivät käytä niitä. Itse kaipaan vessoihin myös sellaista istuinta jo istuvalle lapselle joka ei vielä kävele tai kävelee mutta menee minne sattuu niin seinässä on hänelle istuin johon lapsi kiinnitetään. Näitä olen jossain hyvin harvassa ABC myymälässä nähnyt muistaakseni Kokkolassa. Koska kyllä äidinkin on joskus käytävä vessassa ja jos olet yksin liikeenteessä tosin voi olla ne vaunutkin mukana. Ehkä tämä ratkaisu on enemmän sitten esim huoltoasemallae katsottu ettei ole vaunuja mukana. Mutta tosin ei houkuttele mikro samassa tilassa missään nimessä. Luulisi tässä Suomen lupaviidakossa että tuo ei ole edes sallittua. Itse' ihmetyttää hissit Myllyssä. Ne on aina sijoitettu jonnekin kulkureittien päähän eli pakosti pitää kiertää aina että pääsee ylös tai alas. Niin valitsen kyllä Skanssin jos menen hoitamaan jotain pieniä nopeita asioita vaunujen kanssa kun siellä on välissäkin hissit. Ja siistimmät wc tilat.. vaikka Mylly on meitä lähempänä.

Mitä ihmettä, miten tuo edes läpäisee tarkastukset?? Laita ihmeessä palautetta tuosta Myllyyn ja ehkä jopa taholle, joka voisi tuohon puuttua. Hyi olkoon että tuolla lasta ruokkisin 🙁

Samaa mieltä! Ihmettelin samaista lastenhoitohuonetta viime kerralla, aivan surkea! Vois kyllä laittaa itsekin palautetta ko. asiasta.

Mylly kuuluukin s-ketjuun, eli ketään ei kiinnosta sellainen pikkuasia kuin lapset…

Muuten hyvä, mutta Mylly ei todellakaan kuulu S-ketjuun 😀 siellä itsessään nyt sattuu olemaan S-ketjun liikkeitä.

Kuopion Matkus <3 siellä on huomioitu lapsiperheet erittäin hyvin lastenhuoneella, vessoilla ja leikkipaikkoilla! Missähän lie tuolla Myllyssä syötetään sit lapset jos ruoka lämmitetään vessassa.. pöntöllä? 😮

Kuopion matkus on aivan PARAS!!! Itse turkulaisena siis aivan samaa mieltä tuosta myllystä. Eikä skanssissakaan kehumista ole…

Samaa mieltä! Pelkän lastenhoitohuoneen perusteella valitsen mennä Skanssiin, enkä Myllyyn, vaikka se onkin uudistettu. Eikö muuten oikeasti oo olemassa lasten turvaksi mitään hygienialakia, joka kieltäisi ruokapisteen sijoittamisen WC-tiloihin? Kuvottavaa!

Hyvä kirjoitus! Kyllä ihmetyttää myllyn "hoitohuoneet". Onko tuo mikro vessanpöntön yläpuolella oikeasti mennyt läpi terveystarkastuksesta?! ?

ihan samaa mieltä! skanssille myös pisteet täältä meiltä, ihan upea hoitohuone!!

Oletko antanut palautetta suoraan Myllyyn..?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X