eveliina matilda - Banneri

Eikö viimeisimmästä tukkakriisipostauksesta ole jo sen verran aikaa, että kehtaan taas tehdä uuden? Saanhan  välillä olla vähän pinnallisempi, saanhan? Tää tukka nyt on sellanen lähes ainoa asia mistä sillä tavalla itsessäni tykkään, niin jauhan kovin mielelläni tästä.

Minähän yritin sitä oman värin kasvattamista ja pikkuhiljaa se maantienharmaa sieltä tyvestä puskeekin, mutta nyt en enää kestä tätä juurikasvua! Katsokaahan tän postauksen neljäs kuva niin ymmärrätte miksi tuskailen…

Olen pahoillani että silmänne vuotavat nyt verta. Mutta näin paha on tilanne. Ihmekään että treffit ei tuota tulosta, kun oon lähinnä tapaillut itseäni pidempiä miehiä ja heidän verkkokalvoilleen on palanut tällainen näky!

Olen varannut kampaajakäynnin ensi viikon maanantaille, mutta en yhtään tiedä mitä teen, joten turvaudun nyt teihin. Tykkään vaaleasta väristä, mutta tämä nykyinen järkyttävä keltainen + harmahtava juurikasvu ei imartele minua. Viikko sitten uiskentelin uima-altaassa ja keltainen värjääntyi vihreäksi. Silloin kävelin heti tuohon parin korttelin päähän, perhetutun kampaamoon.

Vaihtoehto 1 voisi olla että värjään vaalean, harmahtavaan taittuvan värin, mutta silloin mun pitäisi aloittaa tiheämpi kampaajalla käyminen nykyisen joka toisen vuoden sijaan. Koska tumma juurikasvu kasvaa melko nopeasti rumasti esiin.

Vaihtoehto 2 olisi se että värjäisin mahdollisimman läheelle omaa väriäni. Uskon useimmille ihmisille sopii parhaiten juuri se ikioma väri. Mutta kuitenkin siinä omassa värissä mua hieman jännittää, että onko se sitten kuitenkin ihan kiilloton ja tylsä? Ehkä sitä voisi piristää raidoilla?

Vaihtoehto 3 olisi se että värjäytän jonkun kivan ruskean. Ihan vain siski että ruseka on lähempänä omaa väriäni kuin vaalea ja saisin muutosta ilmeelleni. Tässä vaihtoehdossa minua mietityttää se että jos kuitenkin muutan mieltäni, tummasta on enää vaikeaa palata takaisin vaaleaan, enkä halua rasittaa tukkaani turhan rankoilla värinpoistoilla ja useilla peräkkäisillä värjäyksillä.

Tässä minusta kuvia muutaman vuoden takaa. Mulla on ollut tummanruskeaa, mustaa, vaaleampaa ruskeaa, otsatukkaa, sivusiili ja polkkatukka. Nämä kuvien ruskeat värit näyttävät omaan silmääni liian värjätyiltä ja raskailta minun päähäni. Haluaisin että kampaajakäynnin lopputulos olisi sellainen melko luonnollinen. Olen tällainen luonnonlapsi, enkä oikeastaan halua leikata tukan pituudesta paljoa pois. Näitä nyt on lyhennetty itse (ystävieni ja äitini toimesta) Fiskarseilla, joten jonkin näköinen leikkaaminen on toki paikallaan.

Nyt siis sitä jeesiä, teillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen millaiset kuvat postaan tänne sitten maanantain kampaajakäynnin jälkeen. 🙂 Mikä mulle sopii, mikä on nyt in?

Kommentit (28)

Kylmä vaalean ruskea, joka on sun oma värisi, sopii sun ihon ja silmien sävyyn ihanasti! Pääsi muotoon sopii hyvin pitkät hiukset keskijakauksella.

Pakko kommentoida, että pidä tuo vaaleahko ja ala laittamaan vaaleita raitoja piristämään tyvikasvua. Näin et ole tyvikasvun värjäys kierteessä ja on tosi luonnollinen look 🙂

Ehdottomasti mahdollisimman lähelle omaa väriä, silleen sen oman värin saa yllättävän kivuttomasti kasvatettua takas. 🙂 Minustaki juurikasvu näytti ensin just sellaselta kiillottomalta harmaalta mut sit ku pituutta alkoi tulla enemmän, niin nyt se väri on kaunis ja monivivahteinen, enkä todellakaan aio enää väreihin koskea. 🙂 kyllä se oma väri on se joka parhaiten sopii, siihen tulokseen oon tullu. 🙂

Oikeastaan se oma väri ei välttämättä loppujen lopuksi näytäkkään niin tylsältä ja ”maantienharmaalta”, miltä se juurikasvu aina vaikuttaa siinä värjätyn hiuksen rinnalla, mutta pitkähiuksisena ja vuosia eri hiussävyjen välillä vaihdelleena ymmärrän kyllä,kuinka tuskaista sen oman värin kasvattelu voi olla. Itselläni värjättiin lähelle omaa väriä juurikin raidoilla ja nykyään ei edes erota, missä menee värjätty hius ja mistä se mun oma väri alkaa ellei katso jossain tosi kirkkaassa valossa tosi tarkasti. Ja tosiaan hiuksethan muuttaa väriä mm. auringon valon vaikutuksesta ja vaikka mäkin olin sen alkujuurikasvuni kanssa sitä mieltä, ettei tule mitään ja mulla on just ne tylsät harmaanruskeat hiukset niin kappas vaan nyt vuosi eteenpäin mulla onkin sellaiset pehmeän ja lämpimän väriset keskiruskeat hiukset ihan omasta takaa. 🙂 Vauvana mulla taas oli ihan mustat hiukset ja lapsena aikalailla blondit, mutta näin se hiusväri näköjään voi muuttua ihan itsekseenkin ilman värjäilyjä. Eli minäkin suosittelisin siis sitä mahdollisimman lähelle omaa väriä värjäystä.

Tää! Mun ”maantien harmaa” onki suklaan ruskee nyt, kun oma väri on yli olkapäitten. 🙂

Itsellä kans aikeissa aloittaa oman värin takaisinkasvattaminen, mutta tää punanen tunkee aika vahvasti läpi kaikesta 😀 näytät muuten vähän himymin lilyltä tossa otsatukkakuvassa 😀

mahdollisimman lähelle omaa väriä ja jatkossa sitten vain raitaa, jos tyvi ahdistaa. älä leikkaa kovasti pituudesta, mutta kevennä latvaa ja ehkä kasvoja korostamaan vähän lyhyempiä osioita. EI otsatukkaa, koska sen kasvattaminen pois on kamala operaatio yhdistettynä sun pitkiin hiuksiin. 🙂

Valitse kakkonen! Vaihtoehto 1 muuten hyvä, mutta tiheä värjääminen on TODELLA rasittavaa. Omaa sävyä tummemmaksi taas ei kannata laittaa, sillä se vaalentaminen on yhtä helvettiä samoin kuin tyven kuukausittainen värjääminen, sillä muuten näyttää kuin päässä olisi kaljuja länttejä.

Itse laittaisin sinuna ihan vähän omaa sävyä vaaleamman (oman sävyiseksi on nimittäin melko mahdoton värjätä) tuosta värjätystä kohdasta alkaen. Sitten kun vain malttaisit vielä hetken odottaa että tyvikasvu kasvaa, näyttäisi hiukset vähän liukuvärjätyiltä.

Liukuvärjäys/balayage, googlaamalla tai instasta (kuten olet varmaan jo tehnytkin :D) löytyy kivoja inspiskuvia kun laittaa hakuun 🙂 En lähtis värjäämään noin tummaksi mitä on ollut, pehmeä vaalea tai keskiruskea vois olla sun juttu!

Ehdottomasti vaihtoehto 2! Omaa väriä lähellä oleva, ja tosiaan raidoilla saa vähän piristystä. Mun mielestä tommonen ”puolipitkä” tukka sopis sulle hyvin! 🙂

Vaaleenruskee. Noi tummat näyttää silt ku sul olis peruukki pääs

Tuo tumma lyhyt sopii sulle ihan uskomattoman hyvin! Tosin niiku sanoitkin, se näyttää loppujen lopuksi aika värjätyltä ja tyvikasvua saisit olla koko ajan värjäämässä. Olisiko joku hieman omaasi tummempi ”harmahtava”/kylmä ruskea luonnollisilla raidoilla? Ja ihan ymmärrettävää, että sun ihanan pitkää tukkaa et raaski lyhyeksi leikata :)itsekään en noin pitkää leikkaisi, vaikka sulle sopisikin näköjään tosi hyvin lyhytkin 🙂

Luonnollinen. Raidat, lähellä omaa väriä. Ei ihan tummia mieluummin vaaleampaa.

Suosittelen myös väriä mikä ratkaisi oman hiuskriisni, olen samaa väriä kuin sinä:) Tummempaa viileää väriä tyveen muutama sentti, siihen riadat häivyttämään rajaa, hyvät puolet et koko tukka viileää sävyä,on helppo värjätä jatkossa ja kiinni pitäessä näkyy hyvin tummempaa juuresta, mutta yleisilme vaalea.

Väri lähemmäksi omaa ja raitoja sekaan! Siten ei juurikasvukaan pistä silmään vaikket heti olisikaan uudestaan juoksemassa kampaajalle. Ihan tummanruskea on mun mielestä turhan kova väri sun heleälle iholle. Eikä se juurikasvu huomattavasti tummemmassa ainakaan oman kokemukseen mukaan yhtään sen kivemmalta näytä kuin vaaleassa..?

Kannatan vaihtoehtoa kaksi! Radoilla voi sitten tosiaan piristää hiusten ilmettä. 🙂

Ehdottomasti tumma. Heppakuvan värit <3

värjää semmonen ylipitkä juurikasvu! omaa värii/vähä tummempaa ja loput jätät vaaleeks. semmone siis et oikeesti huomaa et on värjäyksellä tehty. saa juurikasvu kasvaa rauhassa ja hiukset on silti nätit 🙂 ja se vaalee osa vähä kylmemmäks! tais tulla kahtee kertaa kommentti ku tää sekoilee 🙁

värjää semmone ylimenny juurikasvu! eli juuri oma väri/hiuka tummempi ja sit loput vaan pidät vaaleena 🙂 siis silleen oikeesti ylipitkä juurikasvu, et sen tajuu värjätyks 🙂

Jos yrität kasvattaa sitä omaa väriä, niin värjää mahollisimman lähelle sitä omaa väriä, niin ei se juurikasvukaan oo niin järkyttävä 😀 itse aloin kasvattaa omaa väriä takas yli vuos sitten. Mulla oli sillon värjätty punaisella hiukset, mut kun se oma väri alko kasvaa sieltä,niin se juurikasvu oli aika kauhee. 😀 värjäsin sit sen punasen piiloon värillä joka oli tarpeeks lähellä omaa väriä. Tuo punanen on vaan aika petollinen, ku se puskee silti tuolta läpi ja nyt vuoden jälkeen mun hiukset näyttää liukuvärjätyiltä. 😀 Oottelen että nuo kasvaa ja pääsis leikkaa tuota punasta pois.

Tyvivärjäys, sävy joka lähellä omaa väriä ( kylmään taittava sävy) sitten sekaan vaaleita raitoja (ja tummia). Oman maun mukaan, miulla toimi kun lähtökohta sama kun sinulla.

Mulla oli just ihan samannäköinen pää. Kävin Kampaajalla joka raidotti ja sit viel pesun yhteydessä laitto jonkun kirkastavan koko päähän niin alko latvakin taittamaan kylmään eikä ollu enää keltanen? ja luonnollinen tuli, sopis varmaan sullekkin?

Mää ehdottaisin raidottamista.mulla sama ongelma ollu ja päädyin raidoituksee.. ja välil ku käy raidoittaa ni saa kivaa ja oma väriki tulee siel kivasti sillee.. mulla tosin oli oma väri kasvanu paljon jo ja raidoitus siihe näytti tosi kivalta. Ku olin raskaana kaks krt peräjälkee ni en halunnu värjätä silloin niin sitten vaa kärvistelin:) et en oo iha varma jos tuolleen vähä juurta et millaiselt raidoitus näyttää mutta luottaisin kampaajaan jos sanoo että näyttää hyvältä. Mä kävin kävelykadul turus siin o joku se parturi/kampaamo. Sama liike löytyy myllyst ja siel on töis yks heidi ni on iha huippu kyl!:)en juur muista nimeä valit. Mutta raidat sul sikski et musta vaalee sopii sul vaa paremmin ku tumma!:)

Näitä kuvia katsellessa sanoisin, ettei missään nimessä ainakaan tuommoinen ihan lyhyt tukka (oikea yläkulma). 😀 Sen sijaan mun mielestä sulle sopii tosi nätisti tuo vasemmalla keskellä oleva etutukka ja hiukset ehkäpä johonkin vähän olkapäiden alle asti. Eli otsatukka joko noin kuin vasemmalla keskellä on (koko otsan leveydeltä tasainen tai pyöreä muoto) tai sitten ei otsatukkaa lainkaan. Tuolleen vinosti lyhyenä otsatukka ei näytä niin hyvältä sun kasvoilla. Mutta tumma väri tukassa sopii sulle mun mielestä vaaleaa paremmin. 🙂

Voiskomraidoilla raikastaa tyveä…tumman ruskea näyttää kovalta vaaleaihoisella. Nykyinen vaaleus sopii sulle. Makuja on toki monia, itse olen saanut raidoilla pikkuhiljaa kasvatettua omaa maantie-väriä, vaikkakin se on myös tuskaa välillä…Tsemppiä.

Suosittelen elumenilla värjäystä koska se ei hiuksia rasita vaikka tummasta vaaleaan vaihtaisi ja ne värit kestävät hyvin päässä verrattuna moniin kestohiusväreihin.

Itselläni oli tuo sama ongelma pitkän aikaa. Lopulta menin parturiin ja minulle laitettiin joka puolelle tyveen tummaa väriä ja latvoista vaalennettiin keltaisuutta pois. Nyt latvat ovat blondit joista näkyy hienosti tumma lävitse eikä näy oma väri niin pistävästi 🙂
Suosittelen!

Vaalea sopii sulle tosi hyvin! Annan siis ääneni sille 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X