eveliina matilda - Banneri
Kaupallinen yhteistyö UKKO.fi:n kanssa

Rahan tienaaminen harrastuksesta -kuulostaa ensialkuun erinomaiselta

Sitten alkaa alamäki: Miten voin vastaanottaa rahaa niin, että kaikki menee oikein? Pitääkö minun tätä varten pystyttää yritys? Mitä kaikkea se taas tuo mukanaan? Numeroita, paperitöitä, kirjanpitoa, sitoutumista… Byrokratiaa. Apua, olen vain pieni ihminen, joka haluaa kirjoittaa!

Maksoin elämäni ensimmäisen laskun verkkopankistani kaksi vuotta sitten, erottuani silloisesta kumppanistani. KELA:n  kotihoidontuki- ja lapsilisähakemukset olen aina ulkoistanut äidilleni. Lääkärissä käynnin jälkeen vien Mehiläisestä saadut liput ja laput sihteerille siis äidille, joka sitten tekee hakemukset vakuutusrahojen perään. Vaikka olen taloudellisesti järkevä ja tavoitteellinen ihminen, olen perheessäni tunnettu (o)saamattomuudestani -mitä raha-asioihin tulee.

Tästä kaikesta huolimatta, olen jonkin sortin kevytyrittäjä.

Näin laskutat helposti yksityishenkilönä

En välttele paperinpyöritystä, numeroita ja kaavakkeiden täyttöä siksi etten osaisi, vaan siksi että se on mahdollista.

Kevytyrittäjyyden, eli esimerkiksi blogiyhteistöiden tekemisen, minulle on mahdollistanut UKKO.fi -palvelu.

Ensimmäisen itsenäisen blogiyhteistyöni kohdalla kyselin laskuttamiseen neuvoa siskoltani, joka suositteli kyseistä palvelua minulle. Kuulin myös toiselta (yrittäjänäkin toimineelta) bloggaajalta, että jatkossa hän aikoo käyttää ainoastaan yksinkertaista UKKOa.

  1. Loin sivuille käyttäjätunnuksen
  2. Nappasin puhelimella valokuvan freelancer-verokortistani ja liitin sen käyttäjätietoihini
  3. Sovin asiakkaani kanssa, että laskutan ukko.fi:n kautta, keräsin laskutustiedot ja lähetin ensimmäisen laskuni!
  4. Sivun ylläpidon hyväksynnän jälkeen lasku lähti liikkeelle
  5. Tähän asti rahaa oli uponnut 0€
  6. ja muutaman päivän päästä nostin palkan tililleni

Ainoastaan palkan-nosto on maksullista, sekin 5% palkan suuruudesta. Hinta-laatusuhde on mielestäni kohdallaan. Asiakaspalvelu on ollut ystävällistä, avuliasta ja nopeaa. Parasta palvelussa on helppous, se että voin keskittyä tekemään sitä mitä rakastan.

#teesitämitärakastat @UKKO.fi

Kommentit (13)

Heippa,

Tässä oli ajatuksia ja tuntemuksia, joihon voin helposti samaistua!
Silloin kun elämässä on esim. paljon muutoksia, huolta, stressiä tai mitä ikinä onkaan, ei päällimmäisenä ajatuksena ole hoitaa ja opetella byrokraattisia asioita yksin, jos ei ole aivan pakko. Energiaa ei yksinkertaisesti halua tai pysty kohdentamaan sata lasissa sen kaltaisiin hommiin. Mikäli apua on tarjolla niin miksi ihmeessä sitä ei ota vastaan! 🙂

T. 23v, joka jälleen pyysi vanhemmalta apua vakuutusrahojen hakuun 😀

Toisaalta myös ihmettelen, että miksi äiti suostuu hoitamaan nämä? Kalan antamisen sijaan pitäisi opettaa kalastamaan.
Ei sitä koskaan tule pärjäämään omillaan jos kaikki tehdään puolesta.

Neuvoa toki pitää jos omilleen muuttanut lapsi kysyy apua, mutta puolesta tekeminen on iso karhunpalvelus.

Koska äitini on paras <3
Ollaanhan niitä yhdessä pähkäilty ja äiti neuvonut ha auttanut parhaansa mukaan minua.
Isoissa elämänmuutosten myllerryksessä, kaikkein vähiten energiaa on halunnut käyttää tällaisiin asioihin. Kyllä niitä vielä ehtii tässä oppia.

Kyllä aikuisen ihmisen pitäisi itse hoitaa laskut ja hakemusten tekemiset. Miten aiot tulevaisuudessa lapsiasi opastaa ja auttaa? Itse olen 17-vuotiaana muuttanut pois kotoa ja hoitanut kaiken itse. Apua olen toki pyytänyt ja saanut tarpeen tullen. Nyt 28 vuotiaana äitinä nolottaisi jos kiikuttaisin äidilleni laskut. 😀

Laskut maksan ihan itse. Kuten kirjoitin; eron jälkeen opettelin. Äiti on jeesannut sitten kaikessa monimutkaisemmassa, kun kerran ammattinsa puolesta osaa.
Mulla on niin ihanat vanhemmat, ettei onneksi tarvitse ikinä mistään heille nolostella.

Tää on toisaalta surullista, että niin moni kokee asian vääränä jos vanhemmat auttaa. kuinka monella onkaan asiat niin, että ei voi tarpeen tullen pyytää äitiä tai isiä hoitamaan jotakin asiaa / apua. Ollaan siis onnekkaita kenellä on niin ihanat vanhemmat että koska vaan ja milloin vaan voi pyytää oikeastaan mihin vaan pyytää apua ilman mitään sen suurempia selityksiä<3 ja tottakai apu on molemminpuolinen, äiti ja isi myös tietää että voi koskavaan pyytää apua

Pakko sanoa, että kyllä aikuisen ihmisen pitäisi itse hoitaa tuki- ja raha-asiansa, eikä hoidattaa äidillään.

Kukin tehköön tyylillään, ei ole sinulta varmasti pois jos minä saan apua äidiltäni.

Miten tyo nykyään toimii, kun vaaditaan Yel-maksut? Oletko hommannut yel:n vakuutusyhtiöstä cai hoitaako ukko.fi sen puolestasi?

Moi Anni!
UKKO.fi hoitaa edelleen kaiken byrokratian käyttäjien puolesta, joten me hankimme YEL-vakuutuksen myös puolestasi. Halusta ottaa YEL-maksu käyttöön voi ilmoittaa helposti omassa hallintapaneelissa. Seuraamme myös käyttäjän tuloja, ja ilmoitamme kun YEL-maksun minimiraja lähestyy. Asiakaspalvelustamme saa myös aina neuvoa, mikäli YEL-maksu mietityttää.
-Saara / UKKO.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X