eveliina matilda - Banneri

En ole vielä saanut avaimia ostamaani asuntoon, sillä odottelen että siellä parhaillaan asuva vuokralainen muuttaa alta pois. Asunnon pitäisi olla minulle vapaa viimeistään ensi kuun lopussa, mutta välittömän muuton sijasta ajattelin ensin rempata kämpästä minulle mieluisan. Aion suunnitella ja tehdä jokaisesta asunnosta löytyvästä neliösentistä täydellisen! Pienessä asunnossa ihanaa on se, että jokainen nurkka sekä kolo on tarpeellinen ja näin ollen tarkkaan mietitty. Edelliseen remppa-projektiini verrattuna tämä lienee  melko simppeli työmaa.

neilikka

Vaalean ilmeen lisäksi asuntoni tärkeä, vihtyvyyttä luova elementti tulee olemaan kukat!

Mitä aion remontoida?

Aion lähinnä maalata kaiken valkoiseksi… Koska valkoinen on ihana, valoisa ja tilaa avartava väri!

Asunnossa on tällä hetkellä tummanruskea laminaattilattia, missä ei ole muuta vikaa kuin väri. Ajattelin kurkata mitä laminaatin alta löytyy ja mahdollisesti kaivaa esiin vanhan lautalattian. Toisena vaihtoehtonani on jättää laminaatti paikoilleen ja maalata se. Olen nähnyt yhden valkoiseksi maalatun laminaattilattian ja se oli mielestäni hyvin kaunis sekä miellyttävän tuntuinen askeltaa. Maalattu laminaatti oli tiiviytensä ansiosta ehkä jopa kivempi, kuin se entisessä talossani oleva lautalattia, jonka lautojen väliin mahtui paikoin jopa riisinjyvätkin.

Suunnittelin maalaavani myös keittiön kaapit, valkoiseksi tietenkin. Irroittamalla ovet, hiomalla ja huolellisesti maalaamalla niistä voisi varmaan tulla käyttökelpoiset. Jos lopputulos ei kuitenkaan ole riittävän siisti, niin sitten keittiökalusteet saavat suosiolla mennä vaihtoon. Vaikka keittiössä ei ole millään tapaa liikaa kaappitilaa, niin aion purkaa keittiöstä yläkaapit kokonaan pois. Sain tähän inspiraation eräästä näkemästäni ihanasti remontoidusta puutaloasunnosta, jonka keittiöstä puuttui kokonaan ne yläkaapit. Tämä teki pienestä asunnosta sellaisen minimalistisen tyylikkään! Mulla kun ei ole yhtäkään ylimääräistä tavaraa, niin yläkaapittomuus voisi jopa toimia. Ehkäpä kauniille astioille tai kuiva-aineille voisi kehitellä jonkun simppelin avohyllyn.

Kaikkein massiivisin remppasuunnitelmani lienee yhden tai useamman seinän alta löytyvän hirren paljastaminen. Hirsiseinä olisi kaunis yksityiskohta, mikä toisi kivaa kontrastia muuten valkoiseen ilmeeseen. Jos hirren paljastaminen on eristyksellisistä syistä järkevää vain väliseinille, niin siinä tapauksessa käsittelyyn joutuu vain yksi seinä. Muut seinät haluaisin maalata nykyisestä kermanvärisestä valkoiseksi.

Mikäli pensseli pysyy vielä kädessä, niin valkoiseksi muuntuvat myös ainakin portaikon kaiteen kädensija sekä tällä hetkellä tummat ikkunalistat. Muutakin maalin tarpeessa olevaa pisti silmääni siellä näytössä, mutta en enää millään muista mitä.

Kuka, miten ja millä rahalla?

Ajattelin kääriä omat hihani ja toimia itse rakennuspäällikkönä. En kuitenkaan estele, jos eräs ystäväni eksyy välillä valvomaan tekemisiäni ja jeesaamaan kun mun pensselikäsi väsyy. Isäni varmasti kokee velvollisuudekseen tarttua toimeen, mutta mulle riittää jos saan häneltä tarvittavat työkalut ja muut systeemit lainaan. Olisi hienoa esitellä itsenäisesti suorittamani rempan lopputulos ylpeille vanhemmilleni!

Budjettini kiikkuu jossain muutamassa tonnissa, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että rahaa palaa lähinnä muutama sataa maaleihin. Eihän sitä toki vielä tiedä millaisiin mittasuhteisiin suunnittelemani pieni ilmeen kohotus matkan myötä laajenee… Olisi kuitenkin kiva, että pääsisimme muuttamaan jo muutamassa viikossa, kun seinät, lattia ja keittiö on fiksattu.

Tämän pidemmälle mun on tässä vaiheessa vaikea kartuttaa rempan tarvetta. Kun en oikein edes muista millainen se ostamani kämppä ihan tarkalleen edes on… Jännittävää! Harmi ettei mulla nyt ole  laittaa asunnosta yhtään kuvaa. Lupaan sitten kevätauringon pilkistellessä kuvata ennen-jälkeen kuvasarjat tänne nähtävillenne.

Kommentit (8)

Suunnitelmat kuulostavat kivalta mutta jos pieneen keittiöön jää vain alakaapit niin suosittelisin ehkä hommaamaan uudet Ikeasta maalaamisen sijaan ? kalusteiden maalaaminen kaikkine työvaiheineen kun on melko aikaavievää hommaa.

Ihania remonttipostauksia jäädään siis odottelemaan! Meillä oli myös aluksi suunnitelmissa hirsiseinän kaivaminen portsalaisesta puutalostamme, mutta ulkoseiniin se ei juurikin eristyksellisistä asioista johtuen tullut kuuloonkaan ja myös naapurilliset väliseinät jäivät jo ennestään kehnon äänieristyksen vuoksi koskemattomiksi. Huoneiston sisäisten väliseinien levytyksen alla puolestaan menee sen verran (rumia) sähköjohtoja, ettei niitäkään lopulta purettu. Meillä on keittiössä laminaattilattia, joka on ihan pirun kylmä! Suosittelen siis harkitsemaan laudoitusta tai vaikka parkettia. Tsemppiä remppaan, toivottavasti suunnitelmasi onnistuvat!

Moi, kannattaa tarkistaa myös että mitä siellä kohteessa saa muokata 🙂 siskon perhe muutti vuosi juurikin yhteen Portsan vanhaan puutaloon, ja siellä ei ainakaan noita tummia ikkunan karmeja saanut maalata, hekin olisivat halunneet valkoiset.

Siis ihan sisäpuolelta asunnosta ajattelin ne listat vain maalata.

Siis nimenomaan sisäpuolelta hekin olisivat halunneet maalata. Toki en tiedä vaihteleeko käytäntö taloyhtiöittäin, näin vaan heillä ainakin oli 🙂

Nuo karmit ainakin mun asunnossa näytti siltä, että ne on laitettu muun myöhemmin tehnyn rempan jälkeen. Ei luulis ketään liikuttavan minkäväriset listat mulla on, kun ei sitä kukaan ulkopuolelta näe.

Oi, kuulostaa ihanalta! Se kyllä palkitsee kun näkee valmiin työn 🙂
Millaista sisustusta olet ajatellut, tai joudutko paljon uusimaan tai hankkimaan ylipäätään kalusteita?
Toivottavasti tulee sitten paljon remppa- ja sisustuspostauksia 😉
Mukavaa kevään odotusta ja helposti sujuvaa remppaa <3

Kiitos palautteesta! En joudu juurikaan hankkimaan, etenkin kun yritän pitää asunnon kalustuksen mahdollisimman vähäisenä. Sisustuksessa tykkään vaaleasta ja kevyestä, lasista ja modernista! Täytyy sitten rempan päätteeksi katsella mikä asuntoon sopii ja mikä ei!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X