eveliina matilda - Banneri

Olin yllättävän haastavan pääsykokeen jälkeen hyvin pettynyt. Tuntui ikävältä palata pääsykoepäivän jälkeen työpaikalle ja kertoa asiakkaille sekä kavereille, että ensi vuonna sitten uusi yritys… Välittömän tsemppaamisen sijasta halusin kesän ajaksi sulkea mielestäni kaiken kouluttautumiseen liittyvän ja olla ajattelematta tippaakaan tulevaisuuttani.

Eilen näin somessa ihmisten ottamia screenshotteja Opintopolussa komeilevista Hyväksytty -merkinnöistä ja uteliaisuuteni heräsi. Maton alle lakaisun sijasta myös hylätty tulos tulisi kohdata. Aloin kuumeisesti etsiä kadottamaani pankkitunnusten avainlukulistaa, jota ilman  en pystyisi kirjautumaan Opintopolkuun. Etsimäni avainlukulistan sijasta löysinkin toisen pankin avainlukulistan, mutta näiden hyvin harvoin käyttämieni pankkitunnusteni osalta olin tietysti unohtanut tunnuslukuni sekä salasanani. Muistin kyllä ensiyrittämällä lapsuudenkotini kotipuhelimen puhelinnumeron, mutta oikean tunnusluvun muistamiseen kului pari tuntia. Lopulta olin kirjoittanut oikean tunnuksen väärällä salasanalla niin monta kertaa, että pankkitunnukseni lukkiutuivat. Lukkiutuneet tunnukset taas sai auki ilman salasanaa pelkän avainlukulistan avulla ja salasanan vaihdettuani pääsin vihdoinkin kirjautumaan Opintopolkuun. Tuijotimme yhdessä Pepen kanssa kännykän näyttöä jolla luki Hyväksytty. Minut on hyväksytty opiskelemaan yhteisöpedagogiksi Humanistiseen ammattikorkeakouluun!

Palataan vielä tunnelmiini pääsykoepäivänä: Nopeasti ohi vilahtanut ryhmätehtävä jätti hämmentyneen olon, jota taas seurasi järkytys kun luin kirjallisen kokeen tehtävät läpi. Koetta tehdessäni minä (yhtään suurentelematta!) tiesin kolmeen kysymykseen varmasti oikean vastauksen. Muiden kysymysten kohdalla arvasin. Jokaisen tehtävän alussa luki ”väärästä vastauksesta saat miinuspisteen, joten jätä tehtävä tyhjäksi jos et tiedä oikeaa vastausta”. Tuntui kuitenkin järjettömältä olla antamatta ollenkaan vastausta, kun arvaamalla olisi edes jonkinlainen mahdollisuus saada piste. Otin riskin ja lopulta kokeeni ainoa tyhjä kohta oli muistiinpanoille varattu apupaperi. Palautin kokeeni ajan loputtua aivan viimeisten joukossa, mikä tuntui sekin huolestuttavalta. Ilmeisesti kuitenkin ne ensimmäisen puolentunnin jälkeen kokeensa palauttaneet olivat ehkä jättäneet yrittämättä, sillä kokeen on ollut pakko olla vaikea muillekin kuin minulle. Olisi todella mielenkiintoista nähdä tuo oma kokeeni ja tietää pääsykoepäivän eri osioiden välillä eritellyt pisteet, mutta saan myöhemmin tuloskirjeessä tietooni vain omat kokonaispisteeni sekä alimmat mahdolliset sisäänpääsyyn johtaneet pisteet.

Loppujen lopuksi pisteillä ei kuitenkaan ole enää mitään merkitystä minulle. Tärkeää on päästä opiskelemaan sydämessä oikealta tuntuvaa alaa ja katsoa tulevaisuutta innolla odottaen. Olen todella häkeltynyt ja kiitollinen kaikesta hyvästä mitä elämässäni on viime aikoina tapahtunut. Kiitos vielä kaikille jotka tsemppasitte minua pääsykokeiden jälkeen. <3

Kommentit (15)

Voi onnea! Olen itse ollut Humakissa töissä opettamassa juuri yhteisöpedagogiopiskelijoita : D Mielenkiintoinen ala. Onnea opintoihisi!

Onnea hurjasti! Ihan mahtavaa! 🙂

Kiitos! Tuli tosi yllärinä tämä 🙂

Mahtavaa! Paljon onnea opiskelupaikasta! 🌺 T. Minni

Aiotko ryhtyä täysipäiväiseksi opiskelijaksi vai opiskella työn ohella?

Ryhdyn opiskelemaan täysipäiväisesti.

Vau, mahtavaa! Onnea paljon ja innokasta opiskelua!

Onneksi olkoon, aivan mahtavaa!!

Yleensä se että saa paljon juttua paperiin on hyvä merkki, vaikka itsestä tuntuu että ei osannut vastata. Kokemusta on ☺️ onnea opiskelupaikan johdosta!

Jep! Tosin tässä kokeessa ei saanut tuottaa itse tekstiä kuin ruotsin kielen tehtävään, johon kirjoitin ainoastaan Jag vet inte. Muut tehtävät olivat kaikki monivalintaa. Kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X