eveliina matilda - Banneri

Tämän Annan -lehden artikkelin mukaan parisuhteen kuherruskuukausi, eli symbioosivaihe kestää 500 yhteistä yötä. Artikkelissa kerrotaan, että symbioosivaiheessa toinen näyttäytyy unelmien kumppanina, mutta sitä seuraavassa eriytymisvaiheessa kumppanista katoaa uutuudenviehätys ja osapuolet näkevät toisensa realistisesti. Kuulemma tämän jälkeen osa yhteen sopimattomista pareista eroaa ja yhteen jääneet parit jatkavat kumppanuusvaiheeseen. Yhtenä kumppanuusvaiheen haasteena kerrotaan olevan ruuhkavuodet, eli ajanjakso jolloin lapset ovat pieniä, työelämä on kiihkeimmillään ja vapaa-aika täytetty harrastustoiminnalla.

Mikäli lainaamaani Annan artikkelia ja sen  asiantuntijaa eli perhepsykoterapeuttia on uskominen, niin minun ja mieheni suhteen kuherruskuukausi on hiljattain päättynyt ja olemme siirtyneet rämpimään läpi kumppanuusvaiheen haasteiden.

Elämme töidemme, harrastustemme ja lastemme kanssa todellisia ruuhkavuosia

Sen lisäksi, että pidämme lapset puhtaissa vaatteissa ja hyvässä ruuassa, mahdollistamme heille mukavaa ohjelmaa ja uusia kokemuksia. Joka toisena viikkona arkemme pyörii hyvin pitkälti lasten ja heidän tarpeidensa ympärillä. Kuskaamme harrastuksiin ja muihin menoihin, etsimme lahjoja joka viikkoisiin kaverisynttäreihin, kestitsemme kavereita ja yökyläilijöitä sekä istumme Hoplopissa, uima- tai jäähallin katsomossa ja vahtaamme perheen yhteistä värikoodaattua Google-kalenteria, etteivät mitkään kissan ristiäiset pääsisi unohtumaan.

Viikkoina kun lapset eivät ole luonamme, minä puunaan kotia, opiskelen ja työskentelen. Vietän tunteja kestäviä läppärimaratoneja, jotta voisin taas seuraavana viikkona keskittyä lasten menoihin.

Myös Pepen arki on hyvin työn täyteistä. Hän lähtee työmaalle aamuisin kello seitsemältä ja saapuu kotiin lähes poikkeuksetta 12 tunnin päästä. Paitsi silloin, kun asiakas haluaa valmista välttämättä huomiseksi ja Pepe kotiutuu kun me muu perhe olemme jo unilla. Pitkän työpäivän ja lyhyen suihkun jälkeen yrityksen toimisto aukee sängyllemme ja paperityöt jatkuvat aina keskiyöhön asti.

Kaiken arkisen aherruksen joukkoon mahtuu hämmästyttävä määrä rakkautta

Jokainen ruuhkavuosi-päiväni alkaa ja päättyy suudelmaan. Joskus se on nopea, lennossa annettu pusu poskelle ja toisinaan se on viivyttelevä suudelma, jota kumpikaan ei halua lopettaa. Sanoma on kuitenkin aina sama: rakastan sinua. Tunnen kipinän myös silloin, kun käteeni tartutaan kesken koiralenkin ja silloin kun autoa ajaessani toisen käsi laskeutuu silittämään reittäni. Tunnen lämpimän leimahduksen aina, kun saan kesken päivän puhelimeeni sisällöltään täysin tarpeettoman, mutta herttaisen hyvän päivän toivotus -viestin. Sydämeni lähtee aina laukalle, kun kuulen eteisen rappusten narisevan ja tiedän kohtaavani rakkaani erossa vietetyn päivän jälkeen.

Katselemme kaiken vapaa-aikamme toisiamme, muodostamme uusperheen, asumme jäätävän remontin keskellä ja pyöritämme yritystä yhdessä, mutta jaksamme silti hullaantua toisistamme. Parisuhteemme on vaivaton hoidettava ja hektinen elämä mieletön matka, kun sen saa jakaa oman sielunkumppanin kanssa. Luulen, että suhteemme nauttii tällä hetkellä parhaimpia puolia sekä symbioosivaiheesta, että kumppanuusvaiheesta. Arki on niin sanotusti tullut vastaan, mutta suhteemme kipinöi vielä 500 yönkin jälkeen kuin vastarakastuneiden.

Kommentit (5)

5 vuotta yhdessä ja aina vaan flirttaillaan toisillemme 😊

Voi, miten kaunis teksti, niin rakkauden täyteinen ja rehellinen. Ihanaa, että olette löytäneet toisenne 😍

OI kiitos, niinpä! Ihana kommentti. <3

Niin sellaista se perhe elämä on.. teillä tosin aina joka toinen viikko sitä ns hengähdystauon ja saatte rästi hommat tehtyä. Meillä ei sellaista ole. Myönnän väsymyksen ja edes yksi päivä kuukaudessa tulisi tarpeeseen..

Näinhän se on, meillä on joka toinen viikko helmpompaa, mutta henkisesti hyvin paljon raskaampaa. Meillä ihmisillä on tapana haluta aina sitä mitä meillä itsellemme ei ole. Sinä haluat hengähdystauon, minä haluaisin ydinperheen, jotta saisin pitää lapset lähelläni jokaisena viikkona.
Toivon todella paljon, että väsymyksesi helpottaa, ehkä sitten kun lapsesi kasvavat? Pian he ehkä jo liikkuvat itsenäisemmin ja sinä saat toivottavasti sen ansaitsemasi hengähdystauon. <3 Voimia ja ihanaa kesää sinulle ja perheellesi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X