eveliina matilda - Banneri

Eveliinamatilda -Instagramini storyjä seuraavat tietävätkin jo, että lastenhuoneet on saatu käyttöön. Kunnollisten kuvien puutteessa en vain ole vielä kirjoitellut asiasta tänne blogin puolelle. Nyt päätin kuitenkin käyttää näitä kännykällä muutama viikko sitten napattuja otoksia, jotta tekin pääsette näkemään remontin tuloksia.

Molemmista huoneista puuttuu vielä valaistus, pistorasiat, listat, seinähyllyt sekä vaatekaapit, mutta lapset ovat ottaneet uudet huoneensa jo innokkaasti käyttöön.

Alexin oma huone.

Alexin huone on heti vintille tulevia portaita vastapäätä. Pieneen viistokattoiseen huoneeseen mahtuu hyvin sänky sekä klaffilipasto. Lipaston oikealle puolelle tulee lisäksi vaatekaappi, jonka Pepe aikoo valmistaa itse. Tällä hetkellä meidän kaikkien neljän vaatesäilytys sijaitsee minun ja Pepen makuuhuoneen yhteydessä olevasta vaatehuoneesta, mutta tuntuu käytännöllisemmältä, että lasten vaatteet löytyvät heidän omista huoneistaan.

Korkeakiiltoinen työpöytä vaihtui vanhaan lipastoon.

Suunnittelin lastenhuoneista mahdollisimman vaaleita sekä modernein huonekaluin kalustettuja. Korkeakiiltoiset kirjoituspoöydät saivat kuitenkin jäädä kauppaan, sillä rakastuin klaffipöydän ideaan ja niin lastenhuoneisiin muutti häivähdys vanhaa. Etenkin meidän nuoremman huoneeseen klaffipöytä oli loistava valinta, sillä kirjoituspöydällä puuhastelun sijasta Alex arvostaa lattiapinta-alaa, jota hänen huoneestaan löytyy varsin niukasti. Siirtämällä kirjoitustuolin huoneen nurkkaan ja nostamalla työtason lipaston kanneksi, pieneen huoneeseen saa tehtyä lisää leikkitilaa.

Adeliinan oma huone.

Adeliinan huone sijaitsee toisen lastenhuoneen vieressä, eli Alexin huone on kuvassa näkyvän kirjoituspöydän takana. Molemmat huoneet ovat samankokoiset, eli viistokattoiset ja pienet.

Katosta tosiaan puuttuu vielä valaistus ja kattoihin on mahdollista laittaa kattoikkunat. Me jätimme kattoikkunat toistaiseksi asentamatta, enkä toisaalta tiedä ovatko ne riskiranteina edes välttämättömät. Molemmissa huoneissa on yksi pieni ikkuna, josta aamuaurinko pääsee tulvimaan sisään. Muina vuorokauden aikoina luonnonvaloa ei ole paljoa, mikä toisaalta tekee huoneisiin nukkumiselle otolliset olosuhteet. Kokonsa puolesta huoneet ovatkin ennemminkin lasten omat sopit rauhoittumiseen ja työskentelyyn.

Ekaluokkalaisen työpiste.

Adeliinan huoneesta löytyy myös klaffipiironki. Tässä mallissa työtason saa työnnetty pöydän sisään ja päälle käännettävän kannen alle saa piilotettu työtason sotkut. Pienistä lokerikoista löytyy kaikki tärkeimmät aarteet.

Muuttaessani lasten kanssa aikaisempaan Portsan-asuntoomme, hankin heille lastensänkyjen sijasta laadukkaat runkopatjat, jotka kestävät petauspatjojen vaihdolla toivottavasti jopa aikuisikään asti. Huoneisiin ei siis tarvinnut ostaa juurikaan mitään uutta ja pöytien lisäksi vain karvalankamatot ovat huoneita varten tehtyjä hankintoja. Pehmeät ja upottavat matot ovat välttämättömät meidän viileällä vintillä, vaikkakin pitkänukkainen matto on hyvin haastava alusta pikkulegoleikkeihin. Me leikittiin Adeliinan huoneessa viikko sitten Bellvilleillä ja edelleen maton sisuksista löytyy legoja, kun sattuu astumaan sopivasti päälle…

Kotonamme on aikuisten makuuhuoneen remontin takia täysi kaaos päällä, mutta uudet lastenhuoneet ovat jo nyt vaikuttaneet tosi positiivisesti elämäämme. Lasten on helpompi rauhoittua unille omissa huoneissa ja yhteiset tilamme ovat pysyneet paremmassa järjestyksessä nyt, kun leluilla on omat paikkansa vintillä.

Olen todella kiitollinen kauniista ja huolellisesti remontoiduista huoneista Pepelle, joka näki omien töidensä rinnalla todella suuren vaivan ja rakensi meidän peinille näin somat paikat. Sitten kun oma makuuhuoneemme on valmis ja saamme siirrettyä sänkymme olohuoneesta takaisin vintille, on hyvä hetki viimeistellä nämä pienten huoneet.

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille Teille! Me vietetään taas pari päivää omaa makuuhuonettamme maalaillen.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X