eveliina matilda - Banneri

Onpa mukavaa aloittaa arkinen maanantai, kun takana on yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa vietetty viikonloppureissu. Meidän piti alunperin olla näihin aikoihin ulkomaanmatkalla, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi lomamatka vaihtui Vikinglinen risteilyyn.

Teimme tämän matkan hieman suuremmalla kokoonpanolla, sillä meitä oli yhdeksän aikuista sekä kahdeksan lasta. Reissu tehtiin pitkälti lasten ehdoilla, mutta aikuisten runsas määrä mahdollisti lastenhoitovastuun jakamisen sekä esimerkiksi lapsettoman shoppailuhetken jokaiselle halukkaalle.

Olemme todenneet vuorokauden risteilyn olevan lasten kannalta paras laivamatka. Lähtöiltana lasten nukkumaanmenoaika tulee nopeasti, mutta seuraavana päivänä lapset jaksavat seilata koko päivän, koska aamulla ei tarvitse herätä yhtä aikaisin kuin piknik-risteilyllä. Me valitaan Pepen kanssa myös pikkusen parempi hytti, niin saadaan itsekin nukuttua hyvin.

Turvataksemme pitkät unet, ostimme jo matkan oston yhteydessä premium aamiaiset, jolloin aamiaisaikamme oli tavallista buffet-aamiaista myöhemmin. Koronan vuoksi aamupala tarjoiltiin pöytiin, mikä oli oikeastaan todella kiva. Oli mukavaa, ettei ruokaa tarvinnut itse hakea, vaan pöytään tuotiin valmiit ja kauniit annokset.

Käytiin Taxfreessä lasten kanssa pari kertaa. Ekalla kerralla lapset ostivat karkkia ja toisella kertaa he ostivat lelut. Minä kävin vielä shoppailemassa ilman lapsia  vaatteiden outlet myymälässä ja löysin sieltä Pepelle uimahousut ja itselleni aivan ihanan vekkihameen.

Adeliina osti itselleen barbin.

Alex osti legoja ja kokosi lentokoneen heti ukin kanssa.

Leikkipaikan lisäksi lapset viihtyivät erityisesti pelialueella.

Korona vaikutti matkaamme oikeastaan vain positiivisesti, sillä laivassa oli todella vähän matkustajia. Tästä johtuen kaikkialla oli vessoja ja leikkipaikkoja myöten tosi puhdasta. Pallomeressä ei ollut palloja, mutta se ei haitannut meidän lasten leikkejä. Oli muuten tosi helppo vahtia lapsosia, kun leikkipaikalla ei ollut muita lapsia ja me aikuiset istuimme leikkipaikan lasiseinän toisella puolella kahvilassa.

Koko matkan aikana emme joutuneet jonottamaan kertaakaan ja henkilökunnalla oli hyvin aikaa keskustella ja palvella. Oli erityisen mukavaa miten lapset huomioitiin kaikkialla, kuten kassoilla heille annettiin aikaa tehdä omat ostoksensa rauhassa ja ravintoloissa heidän kanssaan vaihdettiin kuulumisia.

Seurueemme nuorin matkustaja oli Minun ja Pepen kummipoika Gabriel.

Söimme buffetissa ja ruoka oli kaikkien mielestä oikein hyvää. Buffassa oli otettu järkevästi huomioon ajan henki ja ruokaa otettiin vain omilla ottimilla, jotka laitettiin pesuun jokaisen käytön jälkeen. Osa ruokalajeista oli annosteltu valmiisiin annoskokoihin ja jotkut ruuat henkilökunta annosteli pyydettäessä lautaselle. Ruokailu oli tosi positiivinen kokemus ja lapsetkin jaksoivat istuskella hienosti pöydässä koko ruokailuajan.

Vähäinen matkustajamäärä sopi mainiosti lapsiperheelle, mutta biletunnelmaa hakevalle risteily olisi ehkä ollut pettymys. Viikkarilla oli esiintymässä Eini, mutta ohjelma taisi yhtä trubaduuria sekä pientä koko perheen kilpailua lukuunottamatta olla olematonta.

 

 

Laivamatkailu on kyllä helppo tapa irtautua arjesta. Olimme kaikki aikuiset yhtä mieltä siitä, että matka oli ohi aivan liian nopeasti ja olisimme mielellämme jääneet toiseksikin yöksi! Lapsilla oli niin hauskaa yhdessä, että reissu oli tosi vaivaton ja rentouttava meille aikuisellekin.

Kommentit (1)

Risteilyissä on kyllä aina sitä jotain! Ainakin nostalgiaa kun meidänkin perhe kävi usein kun oltiin lapsia. 😀
Onko muuten Pepen toipuminen leikkauksestaan sujunut odotetusti?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X