eveliina matilda - Banneri

Kuten aikaisemmin kerroin, meidän siivouspäivä johti siihen, että Pepe varasi meille kirpputorilta myyntipisteen. Toimitettuani tavarat kirpparille, seurasin myyntiä Kirpparikalle -sovelluksesta ja hurahdin ihan täysin!

Olemme nyt pitäneet kirpputoripaikkaa kolme päivää ja olen jokaisena päivänä käynyt siivoamassa myyntipisteen ja lisäilemässä myytäviä tuotteita hyllyyn. Valitsimme kirpparin, johon meiltä on kohtuullinen matka ja jossa voi myydä lähes mitä vain maan ja taivaan väliltä. En usko saavani laadukkaammista vaatteistani kyseisellä kirpparilla parasta mahdollista hintaa, mutta kaiken muun meille turhan tavaran myymiseen tällainen sekatavarakirppari on mainio paikka.

Olen toistaiseksi kiikuttanut kirpparille sisustustavaraa, kuten tuikkukippoja, pöytätabletteja ja koriste-esineitä. Kaupaksi ovat käyneet myös minun, Pepen sekä vanhempieni vanhat vaatteet. Lastenvaatteita meillä ei juurikaan ole myytäväksi, sillä kaikki lasten kaapeista löytyvät vaatteet ovat juuri nyt sopivia ja aktiivisesti käytössä.

Yllättäen ehkä kaikkein parhaiten myyntipisteeltämme ovat hävinneet lelut. Joko jotkut pikkutyypit ovat siirrelleet lelumme pitkin valtavaa kirpparihallia tai sitten lelut on oikeasti ostettu. Meidän kotoa ei löytynyt juurikaan tarpeettomia leluja, mutta kanssani myyntipaikasta huolehtineen siskoni pojilta löytyi leluja myytäväksi ja jokainen katosi myyntipisteeltämme muutamassa tunnissa.

Tavaroiden hinnoittelun suhteen olen pyrkinyt käyttämään sellaisia hintoja, mitä olisin itsekin tuotteistani valmis maksamaan. Pepe neuvoi minua vanhana konkarina, että ostajat ovat valmiita maksamaan hyvästä tavarasta kunnon hinnan, mutta kaikki huonolaatuisemmat tavarat kannattaa myydä puoli-ilmaiseksi.

Pepen järkeily on näiden kolmen myyntipäivän perusteella pitänyt paikkansa. Kuluneempikin tuulitakki on kelvannut, kun hinta on ollut euron. Toisaalta taas hinnoittelimme jotkut alkuperäishinnaltaan arvokkaat tuotteet ehkä hieman liian halvalla, sillä esimerkiksi kahdeksan euron hintainen, iso nahkalaukkuni ostettiin ennen kuin se ehti edes hyllyyn. Tai sitten hinta oli juuri sopiva, koska sehän kirpputorin tarkoitus on: päästä itselle ylimääräisestä eroon ja saada siitä vielä hieman vaivanpalkkaa.

Kolmen myyntipäivän jälkeen kirpputori on tuottanut meille 90 euroa. Tästä summasta täytyy tosin vielä vähentää myyntipaikan vuokra sekä kirpputorin tuotoista ottama pieni provisio. Mikäli myyntimme jatkuu näin hyvänä, tulemme varmasti tilittämään ihan mukavan summan. Toki toimintaan on uhrautunut jonkin verran työtunteja minulta ja siskoltani, mutta toistaiseksi kirppistely on tuntunut vain hauskalta harrastukselta.

Tienaamisen sijasta kirpparilla myymisessä parasta on ylimääräisistä tavaroista eroon pääseminen. Meillä tulee kotona usein vastaan hyvää ja käyttökelpoista tavaraa, jolle ei kuitenkaan ole käyttöä. Joskus yritän tarjota tällaisia tavaroita tuttaville, mutta jos kenelläkään ei ole tarvetta, tavara päätyy usein takaisin sinne omaan kaappiin.

Pepe kaupittelee kellarimme aarteita Torissa, mutta itselläni on valtava kynnys myydä mitään netissä. Pelkkien tuotekuvien ottaminen tuntuu vaivalloiselta, saati sitten ostajan kohtaaminen tai vaihtoehtoisesti tavaran pakkaaminen ja postittaminen. Kirpputorin myyntipaikka on minulle sellainen matalankynnyksen myyntipaikka, jossa on mukava myydä sellaista alle postimaksujen arvoistakin tavaraa.

 

Kommentit (2)

Välillä otan myös kirppari pöydän, mutta olen todennut, että parhaiten menee juurikin ne sisustustuotteet sekä lelut, eikä niitä tule sitä tahtia, että pöytää kannattaisi pitää kovin usein…
Joten myyn paljon myös torissa, itse koen sen taas näppäränä, myyntikuvan ei tarvitse olla lehtien sivuilta vaan itse otan usein suoraan puhelimella sovellukseen. Kauppojen varmistuessa ostan valmiiksi netistä pakettikoodin, jolla nakkaan kauppareissun yhteydessä paketit postiautomaattiin.
Jos joku haluaa noutaa, ilmoitan nouto ajankohdat niin, että tiedän viettäväni päivän kotona,eikä tarvitse odotella turhaan ketään, vaan kotona olisin sen ajan muutenkin viettänyt.
Torissa on myöskin se hyvä puoli, että ilmoitus roikkuu siellä pidempään, ei tarvitse uppailla tai miettiä, että myyntipöydän vuokra-aika päättyy pian. 🙂

Hei! Meillä on vähän sama tilanne, että loppupeleissä sitä tavaraa ei riitä kovin pitkäksi ajaksi niin, että kirpparipöydästä kannattaa maksaa. Ovat aika hintavia monessa paikassa ainakin Turun alueella. Kuvailit Tori-myynnin niin yksinkertaisena puuhana, että ehkä minäkin voisin tämän kirpparipöydän vuokraamisen jälkeen myydä yksittäisiä tavaroita Torissa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X