eveliina matilda - Banneri

Tavallisesti minulla on vuoroviikko-vanhempana paljon vapaa-aikaa, mutta tänä kesänä olen tehnyt paljon extratöitä silloin kun lapset ovat asustaneet toisessa kodissaan. Tämä on sopinut minulle hyvin, sillä myös Pepe tekee yrittäjänä pitkiä päiviä, enkä minä aina oikein viihdy yksin kotona. Tällä viikolla minulle osui vapaapäivä sellaiselle viikonloppupäivälle, kun lapset eivät olleet meillä. Oli pitkästä aikaa oikein mukava nauttia vapaasta ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Pepe tuli viikonlopuksi kotiin työmatkalta ja olimme sopineet viettävämme treffi-iltaa jälleennäkemisen kunniaksi. Ennen treffejä, nukuimme kuitenkin pitkät yöunet ja vietimme kiireettömän aamun kotona loikoillen. Heräilimme viikonloppuun ehkä kello kymmenen tietämillä. Aloitin päivän ulkoiluttamalla koiran yksinäni, jotta työreissusta toipuva Pepe saisi torkkua vielä hieman pidempään. Lenkin jälkeen keittelimme kahvia ja lastasimme tarjottimelle ruisleipää, puuroa, hedelmiä ja mehua. Emme halunneet päästää irti viikonloppuaamun taiasta, joten aamiaistimme makuuhuoneessa.

Aamulenkillä on hyvä aloittaa päivä.

Join täydellisesti onnistunutta kahvia, nojailin pehmeään sängynpäätyyn ja vaihdoin kuulumisia kilpaa rakkaani kanssa. Edessä oli vielä illan treffit ravintolassa, mutta pohdin siinä omalla sängyllä istuessani, että tämän täydellisempiä treffejä ei olekaan.

Pitkän aamun jälkeen lähdimme Pepen kanssa samalla oven avauksella ulos. Pepe suuntasi työvaatteet päällä verstaalle ja minä lähdin pikkulaukkuineni ostoksille. Yritin kysellä itselleni shoppailuseuraa siskoista ja ystävästä, mutta kukaan ei ennättänyt seurakseni. Shoppailu on mielestäni mukavinta silloin kun on joku jonka kanssa pohtia tuotteita ja etenkin kaikkea muuta ääneen. Voimme siskojeni kanssa pyöriä erilaisissa liikkeissä tutkimassa kaikenlaista ihan niin monta tuntia kun kaupat vain ovat auki. Ostossaldomme jää yleensä minimaaliseksi, eikä tavaran ostaminen ole meille se juttu.

Tällä kertaa lähdin kaupoille yksin, mutta tilanne oli oikeastaan aika mukava. Olin juuri löytänyt mielenkiintoisen äänikirjan ja nyt minulla oli hyvä tilaisuus kuunnella kirjaa kuulokkeista samalla, kun teen mahdollisesti hyviä löytöjä. Shoppailu yksin oli mukavaa, kun sain itse mennä juuri sinne minne minua huvitti, eikä kukaan odotellut kyllästyneenä vierellä, kun sovittelin samaa kenkäparia kolmatta kertaa samassa liikkeessä.

Kontista löytyi kivoja kenkiä.

Tällä kertaa suuntasin Turun länsikeskukseen, josta löytyy yhden parkkipaikan ympäriltä kaksi kirpputoria, prisma, Tokmanni ja Jysk, josta aioin hankkia Pepelle pienen yllätyksen. Löysin SPR:n Kontista paljon ihania kenkiä, joita sovittelin pitkään. Illalla olisi kiva pukea kauniit sandaalit, jollaisia minulla ei oikein ole. Olen kuitenkin vetänyt ostoksille sellaisen linjan, että ostan vain täydellisen sopivaa ja sellaista mitä minun on aivan pakko saada. Jos jokin tuotteessa mietityttää, en osta sitä. Harkitsin myös suuren hopea-kultaisen peilin ostoa, mutta loppujen lopuksi Kontista ei tarttunut mukaani mitään.

Länsiykkösen kirpparilla on erityisesti vaatteita myynnissä.

Sovitin kenkiä myös Länsiykkösen kirppiksellä.

Seuraavan kirpputorin kävelin läpi hieman vikkelämmin. En katsellut juurikaan vaatteita, sillä minulla tai perheenjäsenilläni ei ole tällä hetkellä juuri tarvetta vaatteille. Tutkin tavarahyllyjä ja löysinkin yhdet kivat tupsu-malliset verhotampit, mutta päätin sitten kuitenkin jatkaa vielä hieman yksinkertaisempien, metallisten tamppien etsintää. Sovitin myös kahdet sandaalit, mutta poistuin kirpparilta vain yksi avaamaton sukkahousupaketti mukanani.

Kahvihetki Kosken leipomossa.

Kirpputorien jälkeen kävin samaisessa rakennuksessa olevassa leipomossa kahvittelemassa. Hauskaa, että ajelin autolla tänne matkan päähän kotoa, mutta käyn samaisen ketjun leipomossa mikä meiltä löytyy kotoa naapurista. Nautiskelin porkkanakakkuapalan ja ostin mukaan Pepelle kinuskimunkin.

Talouspörssin sisustusosiolla on kaikkea kivaa huokein hinnoin.

Päivän ostokset: sukkahousut 2€, Kinuskimunkki 2.30€ ja kengät 14.95€.

Kahvien jälkeen vierailin vielä Talouspörssissä, jossa myydään kaikenlaista tavaraa maan ja taivaan välillä. Melko täyteen ahdetussa liikkeessä on usein kivoja sisustustavaroita, joita tarkoitukseni olo tälläkin kerralla katsella. Löysin sitten sattumalta liikkeestä kivat sandaalit, jotka eivät ehkä ole kaikkein seksikkäimmät, mutta käyvät minulle hyvin työkengiksi. Päätin antaa näille sandaalien halpisversiolle mahdollisuuden, koska viime talvena hankkimani kalliit nahkasandaalit eivät kestäneet hyvinä puolta vuotta pidempää.

Shoppailureissun päätteeksi hain vielä Jyskistä Pepelle laadukkaan tyynyn. Pepe on aamuisin valitellut niskakipua, joka on pysynyt poissa silloin kun hän on yövuorojeni aikana nukkunut minun tyynylläni. Vaihdoin Pepelle yllärinä uuden tyynyn ja jäin odottelemaan kiinnostuneena huomaako hän eron heti pään tyynyn painaessaan vai vasta aamulla.

Shoppailureissun jälkeen palasin kotiin lenkittämään koiraa ja laittautumaan valmiiksi illan ohjelmaa varten. Pepe kävi naapurissa saunomassa ja viesteilimme sopivasta ravintolasta. Minun ainoa toiveeni ravintolalle oli, että sieltä saisi Cesar-salaatin, joka on suurinta herkkuani. Lähdimme alkuillasta sähköpotkulautailemaan kohti keskustaa ja päädyimme muutaman mutkan kautta yhteen niistä harvoista ravintoloista josta ei saa cesar-salaattia. Listalta löytyi kuitenkin molemmille syötävää ja meillä oli ruuan ääressä tosi kivat keskustelut.

Pepe kävi pari päivää kestäneellä työreissullaan tutustumassa CNC-koneeseen, jonka hankki yritykselleen. Investointi taitaa olla suurin, jonka Pepe on tehnyt yritykselleen. Meillä riitti juttua yrityksen tulevaisuudesta ja haaveilimme yhdessä siitä mitä elämältämme vielä toivomme. Tällaiset treffi-illat ovat hyviä hetkiä tarkistaa suhteen tilaa. Me ainakin menemme arjessa niin kovaa vauhtia omilla tahoillamme, omien projektiemme ja mielenkiintojemme kanssa, että välillä on tärkeää todeta, että me molemmat teemme asioita yhteisten tavoitteiden eteen.

Iltakävely kaupungissa.

Ravintolan jälkeen kävelimme Portsaan käsikädessä ja pysähdyimme vielä drinksuille kotimatkalla olevaan pubiin. Kotona katselimme vielä komediaelokuvan ja avasimme laivalta ostetun karkkipussin. Viestimme lapsille terveiset heidän mökkireissulleen ja podimme pientä ikävää. Yleensä lapsia tulee ikävöityä silloin kun on mukavaa tai tapahtuu jotain kivaa. Olisi ihanaa päästä kokemaan kokemaan elämykset yhdessä lasten kanssa. Tämä oli kuitenkin meidän ilta ja sovimme, että otamme uudeksi perinteeksi käydä jokaisen perheenjäsenen syntymäpäivänä yhdessä syömässä sankarin valitsemassa ravintolassa.

Kommentit (1)

Todella tärkeä pointti tuo, että välillä on hyvä keskustella myös niistä ”isoista linjoista” ja fiiliksistä kumppanin kanssa, eikä vain kauppalistasta tai oliko koneessa puhtaat vai likaiset tiskit.
Teidän treffipäivä kuulosti oikein ihanalta. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X