eveliina matilda - Banneri

…niitä ei ole koskaan oikein ollut. Olen haaveillut avioitumisesta, mikä tarkoittaa minulle toiseen ihmiseen loppuiäksi  sitoutumista. En kuitenkaan ole koskaan haaveillut hääjuhlasta. Unelmiini ei ole kuulunut valkoinen mekko huntuineen, kävelymatka alttarille tai päivä prinsessana. Koska puolisonikaan ei ole koskaan haaveillut hääjuhlasta, tiesimme heti kihlauksen jälkeen, että ainakaan mitään isoja häitä emme tule järjestämään.

Voidakseni olla varma päätöksestä ja siitä, ettei häähumu kuitenkin iskisi minuun,  liityin Facebookissa häitä järjestävien vertaistukiryhmään. Ryhmää seuratessani ymmärsin yhä selkeämmin, että en halua järjestää tavanomaista hääjuhlaa satapäisine vieraineen, ruokailuineen ja ohjelmanumeroineen. En halua askarrella vieraslahjoja, kutsuja tai koristeita. Minua ei kiinnosta sovitella mekkoja, käydä koemeikissä ja -kampauksessa, etsiä bilebändiä tai vertailla pitopalveluita. Kaikkein vähiten haluan käyttää säästöni yhteen juhlapäivään.

Minä tai mieheni emme kuulu kirkkoon. (Erosin kirkosta sen jälkeen, kun seurakunnassani saarnasi vieraileva miespappi, joka kieltäytyi tekemästä yhteistyötä kirkon naispappien kanssa.) Koska emme aio liittyä kirkkoon pelkkien kirkkohäiden takia, avioituminen maistraatissa lapsien ja muutaman todistajan läsnäollessa voisi olla meille sopiva vaihtoehto.

Toisaalta taas haluaisin tärkeän hetken olevan mahdollisimman romanttinen, minkä takia vihkiminen voisi tapahtua jossain viihtyisämmässä miljöössä kuin virastotalolla. Vihkijän voisi kutsua johonkin ihanaan puutarhaan, rannalle, kotiimme tai vaikkapa metsään. Jos läheiset ja vihkijä kerran raahataan jonnekin, olisi luontevaa myös juhlia tapahtumaa pienesti. Ehkäpä hääjuhla voisi pitää sisällään häämaljan, rennon illanvieton rantasaunalla tai grillijuhlan puutarhassa. Siis ihan niiden läheisimpien perheenjäsenten kesken jotain hyvin pientä ja arkista. Voisin pukeutua valkoiseen kesämekkoon joka minulta löytyy valmiiksi kaapistani.

Meillä ei ole mikään kiire naimisiinmenon kanssa, mutta toisaalta pienet juhlat voivat tapahtua nopeastikin sopivan hetken tullen. Meillä on nyt remontin ja töiden suhteen kiireitä, mutta voihan se olla, että tuleva kesä innostaa meidät kutsumaan sukulaiset koolle.

Kommentit (1)

Ihanalta kuulostaa, parasta tehdä just niin kuin itselle luontevimmalta tuntuu <3 meidän naimisiinmeno noudatti aikalailla samanlaista kaavaa, mutta lopulta luovuttiin jopa niistä pienistä juhlista ja otettiin läheisimmät todistamaan ihan vaan vihkimistä. Siitä sit jatkettiin kahdestaan viettämään iltaa Turun jokirantaan kävelylle ja hotelliin nukkumaan <3 itselle kans ne perinteiset häät suunnitteluineen ja rahanmenoineen tuntuivat enemmänkin painajaiselta, jonka haluan välttää 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X