eveliina matilda - Banneri

Olen ala-asteikäisine lapsineni jo kokenut kaverisynttäri-kävijä ja -järjestäjä. Kun molempien lasten koululuokilla on 25-30 lasta, vuoteen mahtuu aika monet kaverisynttärit. On mahtavaa kun lapset pääsevät pitämään hauskaa, leikkimään ja huvittelemaan sekä usein harrastamaan yhdessä kavereidensa kanssa. Synttäreillä herkutellaan ja sieltä usein kotiudutaan pienen herkkunyytin kera, joka jaetaan kotiin jääneen sisaruksen kanssa.

Huvittelemaan päästäkseen on tavan mukaan ensin hankittava lahja. Kaverisynttäreiden lahjoja on mielestäni melko helppo keksiä ja ostan usein alennusmyynneistä kaappiin valmiiksi jotain lahjaksi kelpaavaa. Lahjojen antaminen on mukavaa, mutta parhaimpana synttärisesonkina niiden hankkiminen vie aikaa ja rahaa.

Tyttäreni vietti 2-vuotiaana kierrätyslahjasynttärit

Kun tyttäreni täytti 2 vuotta, halusin juhlistaa hänen syntymäpäiväänsä äitikavereideni ja heidän lasten kesken. Juhlien tarkoitus oli yhteinen ajanvietto, enkä halunnut että äitikavereilleni koituisi vaivaa lahjaa etsiessä. Kutsussa ehdotinkin, että mikäli joku haluaa tuoda lahjan tullessaan, voisi omasta lastenhuoneesta kierrättää luetun kirjan tai jonkun omille lapsille turhaksi jääneen lelun tyttärelleni. 2-vuotias oli onnellinen lahjoista, vieraat pääsivät helpolla ja ympäristö kiitti!

Kierrätyslahjasynttärit voisivat toimia nyt isommankin lapsen kohdalla, mutta toisaalta vaarana on saada tavaroita joita ei tarvitse.

Poikani toivoi kaverisynttäreille saapuvilta rahalahjaa

Poikani täytti viime keväänä 8-vuotta ja turhan tavaran saamista ja kuluttamista hillitäksemme esitimme kutsussa lahjatoiveeksi rahan. Rahalahjan pyytäminen kaverisynttäreille tulijoilta tuntui väärältä, vaikka itse olisin varmasti ilahtunut lukiessani moisen toiveen kutsukortista. Olisimme toki voineet pyytää vieraita olemaan tuomatta mitään, mutta se taas tuntui väärältä päivänsankaria kohtaan. 8-vuotiaan syntymäpäivään kuuluu olennaisesti lahjat.

Niinpä esitimme kutsussa toiveen, että mikäli vieras haluaa muistaa sankaria, hän voi halutessaan tuoda mukanaan kolikon (mutta ei missään nimessä viittä euroa enempää). Mahdollisilla lahjoilla sankari ostaisi itselleen jotain mieluisaa. 

Rahalahjatoiveen esittäminen oli hitti sekä synttärisankarin, että meidän aikuisten mielestä. Poika sai pinon hauskoja ja suloisia kortteja, yhden lahjakortin sekä rahaa. Isoista kaverijuhlista kertyi yllättävän paljon rahaa, kun moni ilmeisesti toi sen viiden euron maksimisumman. En tiedä olisiko maksimisumma pitänyt jättää kutsusta pois ja kirjoittaa vain, että tuo halutessasi yksi kolikko, niin vanhemmilla ei olisi ollut paineita antaa sitä maksimisummaa. Toisaalta moni vanhempi kehui, että näin halvalla harvoin saa ostettu lahjaa lainkaan. Kavereiden vanhemmat olivat myös tyytyväisiä siihen, että lahjan hankinta oli vaivatonta.

Minä olin iloinen, että kotiin ei kertynyt mitään turhaa.  Ihanat kortit keräsin talteen lapsen muistokansioon. Lapsi taas oli onnellinen kun pääsi juhlien jälkeen satanen taskussa lelukauppaan, josta hankki koko kaupan suurimman lelupyssyn (eli ehdottomasti tarpeellisen asian). Myös Hesen lahjakortti tuli käyttöön. Jatkossa esitämme rohkeammin lahjatoiveita kaverisynttärikutsuissa.

Kommentit (3)

Wau, huippu idea! Ja oikeasti hyvä tuo maksimi summan esittäminen! Kuvittelisin että jos ois tiukka rahatilanne niin itse kehtaisin tuollaisen nähdessäni silti antaa esim vain 3€. Sillä sais edes jäätelön. Kun taas jos ei oo varaa ostaa vaikka 10€ jotan tavaraa niin voi joillain lapsen lähettäminen kaverisynttäreille jäädä kokonaan.

Meillä vietettiin 6-vuotissynttärit toukokuussa ilman lahjoja. Tulijoilta toivottiin kortteja, ja hienoja itse askarreltuja kortteja tulikin mukavasti. Sankari oli mielissään juhlista ja oli lahjattomuuden ajatuksessa mukana alusta loppuun. Perheeltä hän sai synttärilahjaksi akvaarion ja siihen liittyvät vermeet. Hän osasi arvostaa kallista ja paljon toivottua lahjaa eikä haikaillut kaverien lahjojen perään. Osa vieraistakin oli ilossaan, kun lahjaa ei tarvinnut.

Kiitos kommentista. 🙂 Kiva kuulla, että ei olisi paineita antaa maksimisummaa kuitenkaan, vaikka se on mainittu. 🙂 Tuo on tosi surullista, että synttäreille osallistuminen ei onnistu huono rahatilanteen takia… On varmasti iso kynnys mennä juhliin ilman lahjaa, vaikka oikeasti juhlan järjestäjä varmasti haluaisi mielummin paikalle vieraan ilman lahjaa, kuin ei vierasta lainkaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X