kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.07.2012

8 tapaa tehdä huono ostos

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Heippa,

ihana aamupäivä Lahden maauimalassa, hyppyrimäen juurella, on takana. Nyt Neiti ja Eepi nukkuvat päikkäreitä, ja minä koluan kaappeja.

Kesäsiivouspuuskan tulokset ovat seuraavat: Kaksi siivottua huonetta (vasta) ja kolme jätesäkkiä kirppiskamaa (vain minun vaatteittani). Mitä tästä voisi päätellä?

Luin vähän aikaa sitten kolumnin, jonka nimeä, julkaisupaikkaa tai kirjoittajaa en valitettavasti muista. Silti se sykähdytti paljon! Kolumnistin mukaan kirpputorit pitäisi kieltää, koska ihmiset ostavat niiden avulla itselleen hyvän omatunnon. Tyyliin: ”Ei se mitään, vaikka ostan kasapäin turhaa kamaa. Voin myydä ne eteenpäin, se on ekologista. Olen sittenkin hyvä ihminen”. Täytyy myöntää, että huomasin olevani (olleeni!!) juuri tällainen.

Aloin pohtia syitä siihen, miksi kaapeistani löytyy niin paljon huonoja ostokia. Tein muutamia havaintoja, jotka jaan nyt teille. Ehkä niiden, ja myös oman ostoskäyttäytymispohdintanne avulla, ei kirppisjätesäkit enää täyty niin roimasti. Minulla ja sinulla!

8 TAPAA TEHDÄ HUONO OSTOS eli HUONON OSTOKSEN ANATOMIA:

1. HÄTÄOSTOS. Tehdään yleensä ennen joitain juhlia tai tärkeää tapaamista. Kaupasta ei löyty oikeasti mitään kivaa, mutta silti Visa vinkuu, ja paperikassit täyttyvät. TÄMÄN takia ihmisellä tulee olla se peruspikkumusta, jottei tarvitse rynnätä hätäostoksille.

2. FANIOSTOS. Naapurin Liisa on aina niin kaunis. Ja J.Lo myös. Jos ostan samanlaisen mekon ja kengät, mustakin tulee sellainen. Ei toimi! Ihmisen tulee ostaa vaatteet itselleen, ei illuusioitselleen.

3. TRL-OSTOS. Tyhmä-ruma-läski -ostos tehdään yleensä lihomisen, raskauden, menkkojen, jätetyksi tulemisen tai pieleen menneen työhaastiksen jälkimainingeissa. Karmaisevaa oloa yritetään parantaa kauniilla ostoksilla. Tuloksena TRLK -päivä. K=köyhä.

4. REISSUOSTOS. Kerraan ollaan Tallinnaan matkamme maksettu, täytyy täältä edes yhdet paikalliset kimallefarkut ostaa! Sukulaiseni myös haluavat varmasti tuliaiseksi virkatut pitsiliinat.

5. ON NIIN HALPAA -OSTOS. Niin. Mitä tähän nyt sanoisi. Jos alelöydöt jää aina kaappiin, älä mene aleen. Piste. Ja yleensähän ne jää. Piste.

6. PAINEOSTOS. Tapahtuu yleensä kotikutsuilla, pikkuputiikeissa ja silloin, kun myyjänä on tuttu. Yhteistä kaikille on se, ettei kehtaa olla ostamatta. ”Voi tätä postimerkin kokoista kauppaa, ja myyjää, joka seuraa minua, ainoaa asiakastaan. Pakko ostaa jotain.”

7. HYVÄ ÄITI -OSTOS. Jostain syystä äidit alkavat potea huonoa omatuntoa, jos ostavat välillä itselleen jotain. Omatuntoon puhdistamiseksi lapsellekin on keksittävä jokin ostettava. Vaikka väkisin.

8. HIPRAKKAOSTOS. Tehdään tyttöporukassa skumppalasin jälkeen. Silloin, kun lapset on miehillä ja illuusio huolettomasta elämästä säteilee ympärillä. ”Ritu, toi mekko on ihan sun näköinen. Just sopivan piukee.”

Tässä vielä oma paskaostokseni kaikista kategorioista.

1. H&M-mekko. Syy: pikkujoulut teemalla Hollywood glamour (keksin vielä itse teeman. Dorka!)

2.Gina Tricot -mekko. Syy: kaunis myyjä samassa mekossa. Ei tehnyt minusta kuitenkaan 180cm pitkää blondia.

3.Marimekko-mekko. Syy: raskaus (ja illuusio pullantuoksuisesta tulevaisuudesta ja tisseistä, jotka pysyisivät paitaan sopivina).

4. Esprit -paita Neiti-F:lle. Syy: pakkotuliainen Tukholmasta, jossa oli tismalleen samat vaattet kuin Suomessakin.

5. Vila -hame. Syy: 7e

6. Tsiljoonan maksanut Partylite-kynttilä. Syy: hämäännyin pilkun paikasta. Miten tuikut voi olla tämän hintaisia?

7. Kesämekko, käyttökelvottomat sandaalit, kolmannet aurinkolasti…. Syy: äitiys

8. Maija Vilkkumaan t-paita (en edes tykkää). Syy: siideri

Hauskaa aurinkopäivää, naiset ja miehet!

 

-Karkki-

Kuvat:

Eepi, iPhone 4

Neiti-F:n asu.:

Uikkari, H&M

Hellehattu, H&M

Karkin asu:

Bikinit, ZooYork

Kommentit (3)

Loistava! 😀 Pistääpä miettimään…

Tunnistan itseni kaikista näistä 8:sta kohdasta. Ja vieläkin muistan ne liian suuret strech farkut jotka ostin muutama vuosi sitten. Tai sen paidan joka oli halpa, mutta vähän liian pieni mutta jos laihdun pari kiloa niin se sopii tosi hyvin (odotan vieläkin sitä päivää). Ja ne 200€ edestä ostetut laihdutustuotteet kun en tajunnut (=kehdannut) sanoa EI.
Mutta oppia ikä kaikki tai jotain sinnepäin…

Tästä tulikin mieleen oma ostosmokani. Ostin kauniin punaisen mekon ja katsoin et siin oli lappu ”xl” en sitten idioottina enää kokeillut sitä siellä kirpparilla xD Kotiin päästyäni ihmettelin miten se mekko meni niin pieneen myttyyn. Syy: Mekkohan oli kokoa XS :’D Onneksi ei maksanut kuin 3,5 e 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X