kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.01.2013

Armas arki

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Jihaa, jabadabaduu!

Kuvia saa taas ilmoille, postaus jatkukoon. Se olikin mukava piristys tähän arkiseen arkeen.

Tämä tammikuu on tuntunut minusta ikuisuudelle. Lunta ja kylmää, inhoan! Arkea, arkea, arkea. Tykkään kyllä, mutta sopivan pieninä palasina. Marras-joulukuun arkea ryhdittää joulunodotus, ja maaliskuussa ajatukset kääntyvät jo pääsiäiseen, vappuun ja KESÄÄN. Mutta nyt. Iloa pitää repiä ihan niistä pikkuisista asioista. Vaikka tästä isosta Pikkuisesta!

maanantai4

Meidän arki-iltamme koostuvatkin aikalailla peruselementeistä. Kotiin töistä ja päiväkodista, ruokaa, raivailua, kauppareissuja, leikkiä, pesuja,pusuja ja unta palloon.

maanantai2

Maanantaina teimme iltapalaksi peruna-ruis -piirakoita ja mustikkarahkaa. Kun hain opiskelemaan kirjallisuutta, kävin samana keväänä myös kotitalousopettajalinjan kokeissa. Ja olisin päässyt muuten sisäänkin, mutta valitsin huuhaa-tieteet käytännön sijaan 🙂 Leipominen ja kokkailu ovat minusta kuitenkin edelleen ihan älyttömän kivaa ajanvietettä. Ja samaa mieltä on Neiti-F.  Aika ihanaa, että Neiti on nyt jo niin iso, että tämmöisiäkin juttuja voi tehdä kahdestaan!

maanantai1

 

Yksi syy leivontaintoni kohoamiseen kumpuaa siitä, että olen alkanut epäillä olevani allerginen vehnälle. Olen huomannut, että vehnää syötyäni oloni on karmea, mahaan koskeen ja turvotta. Lähes kaikissa kaupan leivissä ja herkuissa on vehnää (vaikkei se todellakaan ole mikään pakollinen ainesosa moneenkaan leivonnaiseen), ja niinpä olen alkanut sovellella itse vehnättömiä ohjeita. Onkos jollakin muuten hyviä vehnättömien pullataikinoiden, pitsapohjien tai runebergin torttujen ohjeita? Koska allergiaa tai ei, herkuista en luovu 🙂

Ihanaa arkista iltaa. Jauhelihasoppaa, Pikku Kakkosta, pyykkirumbaa ja illalla Neidin mentyä nukkumaan superhyper minisarja Yle Femiltä: Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Sarja alkoi viime viikolla, ja se kertoo ruotsalaisesta homoyhteisöstä aikana, jolloin AIDSi riehui, mutta siltä ei osattu vielä suojautua kunnolla. Koukuttava, ja surullisen kaunis sarja. Ensimmäinen osa löytyy YleAreenasta.

Terkuin:Karkki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Itse on kyllä nyt tähänkin kommentoitava sillä mieheni on keliaakikko. Ja, jos sinulla todetaan vehnäallergia tai keliaki, niin ei se elämä siihen lopu.. Oikeastaan huomaat, että oikeastaan se leipä/pullaosasto on sellainen, että enemmin leipoo itse, mutta muita tuotteita saa todella paljon gluteenittomina 🙂

En usko olevani aivan ehdottoman allerginen, vaan ennemminkin yliherkkä. Olen huomannut, että voin syödä muutaman pasta-annoksen tai vehnäpullan viikossa, mutta siitä suuremmasta määrästä alkavat mahakivut. Olisiko sinulla muuten hyvän vehnättömän pullan tai pitsataikinan ohjetta? T:Pullahiiri-Sallinen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X