kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.03.2013

Mutsi kondikseen, osa 1: Ancillan kasvohoidossa

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Heippa,

huomasin tuossa taannoin, samalla, kun blogi-ilmeemme vähän uudistui, että blogini esittelyteksti lupaa postauksia myös mutsien kauneus- ja hyvinvointiaiheista. Todellisuudessa postauksistani 98% ovat tainneet kuitenkin käsitellä lapsiin liittyvää asiaa: vaatteita, ruokaa, tuotteita jne.

IMG_0393

Toisaalta nämä postausteemat ja niiden yksipuolisuus on kuvannut aika aidosti omaa elämääni: Vaikka kuinka olen monta kertaa suunnitellut pitäväni omasta ulkonäöstäni ja hyvinvoinnistani parempaa huolta, ovat Neiti-F:n asiat menneet aina omieni edelle. Kuten aika monilla mutseilla. Ja niinhän se oikeastaan kuuluukin mennä! Mutta silti… Nyt pistänkin pystyyn oikein kunno kampanja. Kotona ja blogissa: Mutsi kondikseen -postaussarja, olkaa hyvä!

Kun pötkähdin eilen kokonaisen vuoden tauon jälkeen vakiokosmetologini, kauneushoitola Ancillan Annen penkkiin, juttelimme kiireisten pienten lasten äitien kauneusrutiineista. Mikä siinä onkaan, että sitä omaa aikaa vaikkapa kunnolliseen kasvojenpuhdistukseen tai kosteuttamiseen ei riitä MUKA viittä minuttia aamulla, ja toista illalla? Eihän se niin voi olla, että oman ihon antaa hilseillä viikosta toiseen, kun lapsen kyllästää Abo Basella aamuin illoin. Itseni täytyy ainakin myöntää, että kyllähän sen verran aikaa liikenisi. Ihan arkenakin. Jos vain viitsisi vaivautua.

Syy, miksi hipsin taas kerran Ancillaan, johtuu ihostani. Muistatte ehkä, että olen kertonut kärsineeni iho-ongelmista raskausajastani lähtien, eikä loppua näppyjen häviämiseen vieläkään näy. Aika outoja nämä hormoonit! Itse kun en edes enää muista koko raskautta, ja Neiti-F:kin on jo metrin mittainen iso tyttö. Mutta ihopa ei niin helposti unohdakaan!

IMG_0397

Muutama kuukausi sitten kyllästyin taas kerran näppyihini niin, että aloitin lääkärin määräämänä elämäni toisen aknelääkekuurin. Minun lääkkeeni on mietoa kauraa moniin muihin tabuihin verrattuna, ja toivotaankin, että tämä kuuri, Annella ihonpuhdistuksessa käyminen (AUUUTS!) ja hyvä kotihoito selättävät vihdoinkin tämän inhottavan ongelman.

Annekin huomasi, että näppyni olivat vähenyteen huomattavasti, mutta olipa kuurilla yksi huono sivuvaikutuskin: kaikki muut kuin perinteiset näppykohdat ihossani, olivat kuivuneet aivan hilseileväksi. Viisaana kotihoitana olin jynssännyt naamaani niin kovilla tuotteilla, että kosteutuspuoli oli jäänyt aivan huomiotta.

IMG_0402 IMG_0401

Monesti kuvittelen, että tiedän ihonhoidosta paljonkin. Varsinkin, kun mainoksia katsellessa luulee aina valaistuvansa jonkin ihmetuotteen vaikutuksista. Olipa siis taas aika hyvä palautus maan pinnalle tuo eilinen kosmetologikäynti: ilman ammattilaisen apua olisin pilannut ihoni liian jytyillä aineilla.

Olen käyttänyt Dermalogikan tuotteita vuosia (kunnes siirryin tässä välissä taas oman viisaan pääni mukaan jyty-aineisiin), ja Anne tekikin minulle ihonhoitoreseptin niiden pohjalle. Omista varastoistani löytyikin jo mm. ihan timanttinen (ja kaikki mahdolliset kisat voittanut) Daily Microfoliant -mikrokuorinta, mutta kevättä kohden minun on hankittava mm. kasvonaamio ja silmänympärysvoide aurinkosuojalla.

IMG_0405 IMG_0406

Tuo reseptikuvake kertoo muuten myös sen, että ihoni on todella aikamoinen sekaiho. Sellainen, jonka kaikkiin osiin ei saa edes samoja tököttejä laittaa. Otsaan kosteutta, leukaan näppyhoitoa. Niin ja sitä vettä. Juoden. Enemmän ainakin kuin kahvia. Yritän muistaa 🙂

Tänä aamuna ihoni punoitti entisistä näppykohdista vielä vähän, mutta muuten ihoni tuntui niin paljon paremmalle ja kirkkaammalle taas kuin pitkästä aikaa. Niin ja olipa eilisen iltapäivän puolitoistatuntinen makoilu vähän kuin terapiaa: Harvoinpa sitä saa makoilla keskellä päivää lämpöiden viltin alla, kuunnellen rentouttavaa musiikkia ja saaden samalla kasvo- ja päähierontaa. Voisin ottaa tavaksi 😉

Kuinka te muut mudet ehditte pitää ihostanne ja hyvinvoinnistanne huolta? Onko muita raskaus-aknelaisia? Vai mahtuuko joukkoon niitä onnekkaita, joiden iho-ongelmat häipyivät äiti-hormoonien myötä?

IMG_0400

Itse jatkoin illalla ryhtiliikettä, ja nämä karmaisevat, lohkeilleet lakat vuoden alusta vaihtuivat maaliskuun hyytävän cooleihin sinisiin kynsiin.

Terkuin:

Kyllä-minä-teen-parannuksen-kauneusrutiineihini -Sallinen

Kuvat:

Karkki, iPhone 4s

-Ihonpuhdistuksessa blogialennus-

 

 

 

 

 

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X