kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.04.2013

Ponyn kyydissä

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Heippa ihmiset,

IMG_1201

Arvuuttelin tuossa viime viikon postauksessani, mitkä rattaat pilkistivätkään noista pääsiäsmatkan kuvistamme. Ja oikeinhan se meni arvanneilla! Kyseessä on Brion perinteiset Ponyt (Sittynäkin muuten tunnetut).

Pian rataspostaukseni jälkeen kävikin niin, että päädyin juttusille aivan Brion edustajien kanssa, ja he antoivat meidän testaukseemme retrot Ponyt. Siis juurikin ne rattaat, joita olinkin jo alunperin eniten pohdiskellut. Aika mahtia 🙂

IMG_1203 IMG_1202

Olemme Neidin kanssa testailleet rattaita nyt muutaman viikon ajan oikein ahkerasti. Ponyt ovat olleet mukana niin junassa, bussissa, auton takakontissa, kauppakeskuksessa kuin äärimmäisen loskaisella jalkakäytävälläkin. Oikea extreme-testi siis!

IMG_1199 IMG_1198 IMG_1197

Tässä omat huomioni rattaista. Perinteeksi jo muodostuneet plussat ja miinukset, olkaa hyvä!

Brio, Pony-rattaat.

Plussat:

 1. + Ihana, retro, ulkonäkö.
 2. + Hyvä väriyhdistelmä. Mustaan häviää hyvin kura ja läikähtäneet pillimehut, violetti on sopivan moderni.
 3. + Päälliset voi pestä. Ne irtoavat myös kätevästi pesua varten (tarrat, vetoketjut), eikä takaisinlaittoon tarvita insiööritaitoja.
 4. + Kevyet, vaan ei heppoiset.
 5. + Kasattuina rattaat ovat sopivan kompakti paketti. Pienikin nainen kantaa Ponyt kepoisesti yhdellä kädellä (kirkuva uhmaikäinen toisessa).
 6. + Pyörät rullaavat kevyesti karmaisevassakin kevätmaastossa.
 7. + Eivät kaadu kiven tai montun yllättäessä, ovat helppotyöntöiset. Tässä suurin ero siis perinteisiin sateenvarjorattaisiin.
 8. + Rattaat ovat ällistyttävän kapeat (ne mahtuvat rullaamaan jopa pikajunan käytävillä, kiitos VR ;)). Silti rattaat ovat kuitenkin niin tilavat, että lapsi mahtuu niihin helposti paksuissa toppavaatteissakin.
 9. + Tavaratila ratasistuimen alla on kuin Muumimamman käsilaukku: Miten sinne mahtuukaan niin paljon tavaraa? Pieni huomio muuten: Skip Hopin matkalaukku on juuri passelin kokoinen alakoriin!
 10. + Ällistyttävän helpot rattaat kasata ja pystyttää. Yhden ainoan vivun painaminen, ja homma on siinä. Jopa minä osasin tehdä tämän ilman ohjekirjaa 🙂
 11. + Lapsen sujautus rattaisiin, ja poisotto sieltä sujuvat helposti,koska rattaiden istumatila on tilava

Miinukset:

 1. – Työntöaisan pituutta ei voi säätää.
 2. – Kun on ehtinyt tottua Go-vaunujen ketteriin etupyöriin, eivät Ponyt käänny yhtä kepeästi (tosin juuri näiden isojen pyörien ansiosta Ponyt rullaavat paremmin huonossa maastossa kuin Go:t)
 3. – Brion ongelma mielestäni muihin valmistajiin nähden on aina ollut – mallista riippumatta – vähän vanhahtava värimaailma. Oikeastaan mustan ja tämän violetin lisäksi esim. Pony-rattaissa ei ollut muita värejä, joita edes harkitsin. Voisiko Brio lanseerata vaikkapa yhteistyömalliston jonkin kuvataiteilijan tai (kangas)merkin kanssa? Miten olisi Ingela Arrhenius-, Marimekko– tai Svenskt Tenn -rattaat?
 4. – Vaikka yksi rattaiden hyvä ominaisuus onkin juuri istuinosan tilavuus, tulee tunne, tukeeko istuin tarpeeksi lapsen selkää. Ainakin Neiti-F helposti valahtaa löhötysastentoon näissä rattaissa (toisin kuin esim. Go-vaunuissa).

 

IMG_1375 IMG_1373

 

Kaiken kaikkiiaan Ponyt ovat olleet kyllä aika timanttinen helpotus arkeemme leikki-ikäisen Neiti-F:n kanssa. Tätä on nyt vaikea selittää enää järkisyin, mutta tuntuuhan se ihanalle työnnellä lastaan rattaissa, jonkalaisissa on itsekin aikanaan istunut 🙂 Hyvä suunnittelu kestää aikaa!

-Karkki-

Kuvat:

Karkki,iPhone 4S

Neidin asu:

Pipo, Me&I, ostettu second hand -facebookryhmästä (Sydänpyllyt)

Takki, Mini Rodin, Babyshop.com (saatu blogin kautta)

Tuulihousut, Everest. Stadium. -50%

Kengät. H&M

Aurinkolasti. Lindex.

Eepin asu:

Neulehuppari. Makia. Ystävämyyntiostos.

Takki. JC. Tukholma.

Pipo.H&M.

Farkut. Nudie. Carlings.

Tennarit. Converse. Milanosta.

Karkin asu:

Neule. Bik Bok. Tukholma. 2kpl/200kruunua

Farkut. Nudie. Tukholma. Åhlens.

Nahkatennarit. Converse. www.zoovillage.com:n talviale. -30%

Nahkaliivi. Object. Only. -70%

Huivi. H&M.

Rattaat saatu blogin kautta Briolta

 

 

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X