kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.04.2013

Lapset lääkkeissä

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Heippa,

IMG_1379

Neiti-F: ä on sairastellut viimeisen vuoden aikana melko paljon. Varsinkin alkusyksy oli aika kovaa aikaa meille kaikille: Eskon akillesjänne katkesi, minä olin putkeen kuumeessa/lämmössä 28 päivää, ja Neitikin oli useita kertoja kuussa kuumeessa, flunssassa tai vatsataudissa.

Joulun jälkeen Neidin riesana oli sitten alati vuotava nenä. Yskä ja yöllinen rohina. Niinpä Neidin omalääkäri, aivan huikean ihana Lahden Mehläisessä työskentelvä lastenlääkäri Sirkka, määräsi Neidin hengitystieongelmiin astmalääkkeen ja nenäsumutteen. Ja voi kuulkaas: Kyllä kannatti!

IMG_1378

Astmalääkettä (avaavaa ja hoitavaa) annetaan aamuin illoin, nenäsumutetta vain aamuisin. Ja kyllä on kuulkas ollut kuin eri tyttö tuo Neiti-F näiden lääkitysten jälkeen. Hän ei ole (kop.kop) kertaakaan ollut  flunssassa lääkkeiden aloituksen jälkeen (KORJAUS: kuume nousi heti kirjoitettuani tämän postauksen jemmaan sunnuntaina), ja muutenkin tytön olemus on ollut paljon energisempi, reippaampi ja iloisempi (tämä on kuitenkin vieläkin totta!). Kyllähän sen tietysti ymmärtää: Eihän sitä aikuisetkaan jaksa kipeänä samoja asioita kuin terveenä. Ainainen puolikuntoisuus vie kenestä tahansa voimat.

IMG_1381 IMG_1384 IMG_1380

Aluksi vähän arkailin lääkkeiden antamista. Siitäkin huolimatta, että minulla ja siskoillani on ollut astma ja allergioita, ja niihin liittyvät lääkkeet, lapsesta saakka. Jotenkin olisin halunnut, että oma lapseni saa porskutella mahdollisimman kauan luomuna. Tosin nyt kun lääkkeet ovat muuttaneet niin paljon Neidin vointia parempaan suuntaan, en enää kadu päätöstämme yhtään. On varmasti olemassa myös  turhaa lääkkeiden popsimista, mutta toisaalta: Jos lääketieteen avulla saa lapsensa voinnin paremmaksi, miksei sitä voisi myös käyttää.

IMG_1382

Palkinnoksi reippaasti otetuista rohdoista Neiti-F saa ”astmatarran”, joka liimataan lelulaatikon kylkeen.

IMG_1383

Mikä on oma suhtautumisesi lasten lääkitsemiseen? Oletko joskus jättänyt antamatta lääkärin määrään rohdon lapsellesi, ja mikä on ollut perusteesi tälle ratkaisulle? Entä milloin lääke on tullut oikeasti tarpeeseen? Miten suhtaudut rokottamiseen?

Kivaa päivää kaikille! Tervettä sellaista!

-Karkki-

 

Kuvat:
Karkki, iPhone 4S

Neidin asu:

Mekko, Aarrekid.Salaperäinen laakso -mallistosta, jonka on suunnitellut Miia Kajaani. Saatu blogin kautta.

Sukkikset, Polarn o Pyret.

Paita, Lindex.-60%

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X