kolmistaan - Banneri
20130605-170150.jpg

Heippa,

aikaslailla arkinen on ollut tämä ensimmäinen lomakeskiviikko. Neiti-F vietiin aamulla päiväkotiin (jossa oli ihanaa kyllä: poolpartyt!), ja Eepi ja minä aloitetimme armottoman pakkausrumban. Kyllä on kuulkaas aika hyvinkin erilaisiin osoitteisiin menossa olevia pussukoita tänä päivänä täytetty. Osa tavaroista menee uuteen kotiin, tai uuden kodin varastoon. Ja sitten vielä UFF:lle, kirppikselle, roskiin, sukulaisille ja kamuille. Huh hellettä!

Onneksi huomenna saamme huilipäivän pakkaamisesta, kun suuntaamme Eepin kanssa Vuosaaren Columbus-kauppakeskukseen, ja siellä tarkemmin ottaen Inarian liikkeeseen.

Kuten olenkin tainnut jossain yhteydessä mainita, uusi asuntomme Helsingissä tulee olemaan lähes puolet pienempi, kuin nykyinen kotimme Lahdessa. Se onkin saanut monet ihmettelemään, miten meinaamme mahtua sinne.

Totta onkin, että ensin etsimme itsekin sellaista 60-70 neliöstä asuntoa, mutta kun tiellemme osui tämä aivan ihastuttava 55 neliötä, istuimme pöydän ääreen, ja mietimme, voisimmeko saada sen toimimaan. Ja lopulta päätimme, että onnistuuhan se!

20130605-170321.jpg

Listasinkin tähän nyt asioita, joiden avulla tarkoituksemme on muuttaa pienet neliöt ihmeneliöiksi. Sellaisiksi, ettei puuttuvaa 5-45 neliötä edes kaivata 😉

1. Etsimme tarkoitukselle asuntoa sellaisesta taloyhtiöstä, jossa  yhteiset- ja sosiaalisettilat ovat niin toimivat, että voimme levittäytyä ”asumaan” myös omien seiniemme ulkopuoelle. Uudessa talossamme onkin iso punttisali alakerrassa, ratasvarasto heti ulko-oven vieressä, ja autohallikin aivan talon yhteydessä. Taloyhtiön saunaan ja pyykkitupaan kuivaushuoneineen on omalta oveltamme ehkä 10 askelta, ja asuntomme alta löytyy puolestaan täysin lämmin varasto, joka mahdollistaa tietysti kausivaatteiden asianmukaisen säilytyksen niin, ettei väärän kauden tuotteet tuki eteistä.

2. Toinen merkittävä asia on huoneistomme korkeus. Eteistä ja keittiösyvennystä lukuunottamatta asuntomme on yli kolme metriä korkea, joten tarkoituksemme on korvata pieni lattiapinta-ala ylösnousevalla osuudella! Vaikka korkeat huoneet ovat ihan visuaalinenkin tekijä, oli se myös yksi asunto-ostopäätöksen vaikuttaneista järkiperusteista: Mitä enemmän huoneessa on korkeutta, sitä korkeammat kaapit huoneisiin saa.

3. Säiltystilan tarkka suunnittelu on pienessä asunnossa varmasti se kaikista olennaisin asia jokapäiväisen elämän toimivuuden kannalta, ja niinpä olemmekin panostaneet siihen tämän asunnon suhteen erityisen tarkasti. Sataan neliöön voi vielä tunkea kaapin perukoille mitä tahansa, missä tahansa laatikoissa ja pussukoissa, mutta uudessa kodissamme se ei johtaisi muuhun kuin katastrofiin. Aluksi yritimme suunnitella kotiimme Ikean liukuovikaappikokonaisuuksia, mutta pian huomasimme, ettemme saisi niiden avulla käyttöömme kotimme koko maksimaalista korkeutta (kaappien korkeus loppuu 2,35metriin). Niinpä googlettelimme netin läpeensä erilaisia kaappifirmoja, ja päädyimme lopulta Inariaan. Ja vaikka kaappiprojekti ei tällä hetkellä olekaan edennyt kuin vasta mittausvaiheeseen (kuvissa näkyvä iloinen Inaria-mies Rami työn touhussa), olen kyllä jo aika täpinöissäni tästä projektista. Voitteko kuvitella: kaapeista voi tehdä mitoiltaan täysin omaan kotiin sopivat, eikä esimittausta, saati asennusta tarvitse tehdä itse. Tämmöinen palvelu sopii juurikin meille remonttiurveloille 😉

4. Viimeinen vinkkini pienen tilan avuksi on innovatiivisuus, asioiden ja tilojen ajattelu toisella tavalla. Itse päädyimme esimerkiksi niinkin radikaaliin tilaratkaisuun, kuin että muutatamme asunnon nykyisen vaatehuoneen Eepin ja minun makuualkoviksemme. Tarjolla ei nimittäin ollut meidän makuumme (ja hintahaarukkaan!) sopivaa kolmiota, joten päätimme, että teemme näin kaksiosta kolmion. Tai ainakin kaksipuolikkaan ;). Mielestämme Neiti-F tarvitsee ison huoneen leikeilleen, mutta meille aikuisille riittää vallan mainiosti pieni makuusoppi. Niinpä asunnosamme seinänkaadon merkeissä ovatkin häärinyt tänään miehet VE-Rakennukselta. Huomenna käymme myös kurkkaamassa sen, miltä ”huoneistettu” vaatehuone näyttää. Jaiks!

Näillä pakkaus-, remontti- ja sisustusajatuksilla siis kohti iltaa. Onko teillä lisävinkkejä siihen, kuinka pieni tila saadaan toimimaan? 🙂

-Karkki-

 

 

 

 

Kommentit (7)

Pääsiskin suunnittelemaan kaappinsa ja muut säilytysratkaisunsa itse! Tämä meidän 40-luvulla rakennettu talo on muuten aivan ihana isoine ikkunalautoineen (ja juurikin korkeine huoneineen, niinkun sanoit), mutta mahtoi ihmisillä olla niin vähän tavaraa, että säilytykseen ei olla panostettu kyllä yhtään! 😀 Sitä on tullut tuskailuta monesti..

Pääajatus meillä on, että kaikki turha pistetään kämpästä pellolle. Mutta olen pohtinut, että pienen tilan nikseistä saisi varmaan ihan kivan postauksen tai jopa postaussarjan. Ehkä tuon 55 neliötä- sarjan jälkeen 🙂

Luen täällä suu auki vanhoja postauksia. Mitä kekseliäisyyttä tehdä vaatehuoneesta makuualkovi! Oon selaillut myös Inaria-postauksia. Ihan huippua! Teidän koti vaikuttaa niin toimivalta. Saisinpa edes vähän samaa fiilistä meidän kaksioon, jossa meitä asuu kolme henkilöä (nuorin tosin vasta 6kk) 🙂

Inarian kaapistot ihan parhaita 🙂

Ensi viikolla vien kamppeita Lahden Lanttilaan. Muistaakseni päivä oli 13.6,pöytä…hmm…täytyypä tarkistaa ja infota täällä 🙂

Unelma olisi,että itsekin osaisi karsia tavarat 40-luvun malliin!

Mille kirppikselle veit tavaraa myyntiin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X