kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.02.2014

Tarramonsteri pelastaa tumpelomutsin

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Moikkis!

Taas päiväkodin kuukausikirjeen lopussa: ”muistattehan nimikoida lapsenne vaatteet”. Arvatkaapa, onko päässyt taas tässä taloudessa unohtumaan…

Syksyn alussa olen aina supermutsi F:n hoitokamojen suhteen. Jokaisessa sukassakin lukee nimi, reppu on täynnä kampetta niin ydinräjähdyksestä hellesäille, kuin paukkupakkasista illalliskutsuihinkin.

Talven edetessä vaatteet kuitenkin vaihtuvat säiden ja F:n kasvun myötä niin tiuhaan, että joulun kohdalla enää harvasta vaatteesta löytyy nimikointi.

Nyt helmikuun päiväkotikirjeen jälkeen ajattelin taas ryhdistäytyä, ja niinpä suuntasin yllä näkyville Tarramonsterin nettisivuille tilaamaan F:lle nimikointitarroja niin vaatteisiin, kenkiin kuin leluihinkin.

F:n hoitouran aluksi tilasin hölmönä ommeltavia nimilappuja, mutta koska ompelutaitoni ja -intoni ovat täysi nolla, ei kovinkaan moni vaate lopulta saanut nimeä itseensä.

Nämä Tarramonsterin tarrat ovatkin siis aikamoinen pelastus tumpelokäsityöläiselle. Ja sellaisellekin, joka tajuaa 10 senkuntia ennen lähtöä, että lapsen uuteen pipoon tai lelupäiväleluun täytyy heittää puumerkki.

Sain Tarramonsteri-tilaukseni blogini kautta, ja niinpä halusin kokeilla mahdollisimman monenlaisia tarroja, jotta voisin kertoa valikoimasta teille tarkasti. Tämmöinen multipakkaus olikin nettisivuilla valittavissa ihan valmiina pakettina nimeltä Monsteripakkaus. Se pitää sisällään kahdenkokoisia pallo- ja pitkulatarroja, joten jokainen vaate, lelu, kenkä ja vaikkapa juomapullokin saavat oikeankokoisen nimikoinnin.

Mielestäni pyöretä tarrat sopivat hyvin alusvaatteisiin, sukkiin, lapasiin ja kenkiin, pitkät taas hyvin housujen, paitojen ja ulkovaatteiden kokolapun läheisyyteen liimattavaksi.

Sivustolta tarran voi muuten räätälöida ulkonäöllisestikin itselle sopivaksi. Värejä tarroihin on tarjolla 10,  fontteja viisi ja kuviakin perhosista jalkapalloihin.

Olen pessyt Tarramonsteroituja vaatteita ihan normaalisti koneessa, joskus jopa rumpukuivannutkin vaatteet, ja hyvin ovat ainakin tähän asti pysyneet paikoillaan.

Miten te nimikoitte lastenne vaatteet? Minusta tämä tarra on tähänastisista merkkaustavoista se kätevin.

Kivaa viikkoa!

 

-Karkki-

* Tarramonsteri-tuotteet saatu blogin kautta

 

Kommentit (14)

Lähtevätkö tarrat halutessa irti? Jääkö vaatteisiin jälki?

En tiedä tarkoittiko ylempänä ollut juurikin yhtä minunkin itse kokeilemaa apteekin teippiä. Se nimittäin ei kestä pesua.Millä nimellä tuo sun mainitsema teippi siellä myydään?

Nuo tarramonsterin nimikointitarrat vaikuttaa käteviltä. Taidan niitä kokeilla omille lapsille.

Mikään ei ole rasittavampaa ku arvailla mikä on kenenkin hanska kun on eteisessä tyyliin 15 paria mustia Elsa Pitkäsiä 😀

Meillä myös käytössä tarramonsterin tarrat jo toista vuotta. Molemmilla on oman väriset ja omalla kuvalla varustetut tarrat. Olen tilannut syksyisin molemmille 2 arkkia minipilkkuja ja ovat riittäneet hyvin. Joissain vaatteissa on niin kapea kokolappu, ettei siihen mahdu minipilkku ja niihin tussilla nimikirjaimet. Villavaatteisiin olen käyttänyt silitettäviä tarroja pelkällä sukunimellä, kun kiertävät molemmat lapset.

Heippa Sikke!

Kiva, kun tykkäät uudesta bannerista. Pipon avulla vanhakin mies yrittää seurata trendejä, kuitenkaan siinä onnistumatta.

Kiitos hyvistä vinkeistä!

Kaunis uusi Branderi! Pipo kyllä voisi olla edes joskus pois. Pidetäänkö sitä kotonakin 🙂

No niinpä! Ja itse vähän priorisoin: Merkkikamppeet ja tärket lelut nimellä. Perus H&M:n sukat saavat kadota, jos ovat kadotakseen.

Kiitos todella hyvistä vinkeistä!!
Tarramonsterilla on myös isoja tarroja…niin ja koska tarran ulkoasun voi räätälöidä, hoitajat varmasti pian muistavat kenellä oli sininen perhonen ja kenellä pinkki fudispallo, vaikkei itse nimi aina selvästi näkyisikään.

Kiva kuulla pitkäaikaiskokemuksiakin! Itse ajattelen, että kierrättäessä uusi henkilö voi liimata omansa tämän päälle. Itse en ole ainakaan koskaan jättänyt ostamatta second hand -tuotetta nimikoinnin vuoksi.

En ole itse irrottanut tarroja, mutta Tarramonsterin sivujen mukaan tarran voi irrottaa. Mitään ongelmia liimaamisessa ei kyllä ollut. Ei edes silloin, kun F halusi avustaa liimaamisessa. Ohjeissa muuten sanotaan, että tarran liiman olisi hyvä antaa kuivua 24h ennen käyttöä…tosin me emme ole ohjetta noudattaneet, ja hyvin ovat silti pysyneet.

Meillä myös tarramonsterin tarrat käytössä pojilla. Molemmilla eri värit, helppo kotonakin löytää omat kengät jne. Ei tarvitse edes lukea kun muistaa värit ulkoa. Päiväkodissa en ole muilla nähnyt näitä käytössä, todella nopea sielläkin löytää omat kimpsut ja kampsut 😛 Laitan yleensä vaan ulkovaatteet ja kengät näillä, tulee pitemmän päälle arvokkaaksi ostaa kahden lapsen KAIKKIIN vaatteisiin tarroja 😉

Jos tarra on kooltaan kovin pieni, sitä on päiväkodin sutinassa hoitajien vaikea havaita ja lukea. Kun eteisessä pyöriin yhdellä kertaa parikymmentä lasta ja heillä kaikilla kaksi Tanskaa, kaksi villasukkaa, villaapuku, kauluri, pipo, haalari ja kurahousut, hyvä nimikointi on sellainen, joka näkyy heti ja helposti ja jonka huonompisilmäinenkin hoitaja näkee ilman laseja lukea.
Apteekista saatava ruskea ”laastariteippi” on minimointiin hyvää ja edullista. Pysyy hyvin kiinni monella pinnalla ja on helppo myös poistaa. Ja nimen saa joka kerta ”valita” itse – ei tule pikkusiskon lapasiin isovelejen nimeä vain siksi, että esikoisen nimellä tuli aikanaan tilattua viisisataa nimilappua…
Toinen hyvä nimikointinauha löytyy perusmarketin käsityöhyllystä. Puuvillainen valkoinen nauha kiinnittyy silittimällä ilman tikin tikkiä. Leikkaat vain sopivan pätkän johon kirjoitat kuulakärkikynällä. Kestää pesun ja on irroitettavissa tämäkin.

Meillä on käytetty juurikin tarramonsterin tarroja ja ollaan tykätty. Pysyvät hyvin ja helppo liimata. Ainoa miinus, että tarran poiston jälkeen jää pieni jälki nimikointikohtaan (siis ”liimaa”). Mutta mielestäni parempi liimajälki kuin tussilla kirjoitettu. Ainakin jos haluaa myydä kirppiksellä pieneksi jääneitä eteenpäin…

Voiko tarrojen laitossa kämmätä jotain, montako tarraa meni fibaan? Lähteekö tarrat halutessa irti? Jääkö vaatteisiin jälkiä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X