kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.02.2014

Osiokaihtimet alkusuunnittelusta asennukseen

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Muutama viikko sitten postasin teille siitä, kun Osiokahdin-yrityksen* asennusvastaava Mikko Sassi kävi kotonamme vierailulle sälekaihdinasioiden tiimoilta. Olimme Eskon kanssa muutostamme lähtien olleet sitä mieltä, että ikkunoidemme edessä roikkuvat sälekaihtimet olivat rumat, epäkäytännölliset sekä vaikeahoitoiset, mutta vasta nyt saimme aikaiseksi tehdä asialle jotain.

Kilpailutin aluksi muutaman laadukkaalle tuntuvan sälekaihdinyrityksen, ja viimeiseksi tiensä meidän ikkunoiden suojaamiseksi raivasi Osiokaihdin. Kun vielä blogiyhteistyökin firman kanssa tuntui sujuvan luonnollisesti, henkilökunta oli ammattitaitoista ja toimitusaikakin oli lyhyt, oli sälekaihdintoimittajamme valinta selvä.

Osiokaihdin on 15 vuotta vanha yritys , joka toimii koko Etelä- ja Varsinais-Suomen, sekä Pirkanmaan alueilla.  Osiokaihdin valmistaa suurimman osan tuotteistaan itse omassa tehtaassaan, ja sälekaihdinasennuksia se tekee niin yksityisiin koteihin kuin firmoillekin. Erityisen hienoa Osiokaihtimen toiminnassa on yrityksen ympäristöystävällinen toimintatapa: Se uusiokäyttää vanhat kaihdinmateriaalit ja valmistuksessa syntyvän ylijäämämateriaalin.

Meidän ikkunoissamme komeilee tällä hetkellä jo aivan ihanat upouudet kaihtimet, mutta ennen kuin esittelen teille myöhemmin tällä viikolla ikkunoidemme uuden ilmeen, kerron vielä, kuinka kaihdinprojekti eteni suunnittelusta valmiiseen lopputulokseen.

  1. Otin yhteyttä Osiokaihtimeen, ja pyysin kotiimme ammattilaisen mittaamaan ja suunnittelemaan meille sopivat kaihtimet. Mittaus- ja suunnittelupalvelu ovat Osiolla maksuttomat.
  2. Suunnittelija otti meihin sähköpostitse yhteyttä vielä samana päivänä, ja me sovimme tapaamisajan muutaman päivän päähän.
  3. Mittaus ja suunnittelu kesti kotonamme maksimissaan puoli tuntia, ja sen jälkeen suunnittelija lähettikin jo mittatilauskaihdinten tiedot  tehtaalle, jotta niiden valmistus voitiin aloittaa.
  4. Puolitoistaviikkoa mittaushetkestä saimme puhelinsoiton, että kaihtimet ovat valmiit. Sovimme meille sopivan asennuspäivän (aukaisimme vain ovet, minä räpsin muutaman kuvan maailman ystävällisimmästä asennusmiehestä, ja sitten suuntasimmekin jo itse leffaan).
  5. Kun tulimme kotiin, oli kaihdinasentaja siivonnut (myös imuroinut!) kaikki jälkensä, siirtänyt huonekalut paikalleen, ja loihtinut vajaassa parissa tunnissa ikkunoihimme täysin uuden ilmeen.

Näin yksinkertaisesti suunnittelu ja asennus kävivät. Ja kuten varmasti jo tiedättekin: Näin jouhevasti menneen minirempan jälkeen meillä on taas vain pienempi kynnys käyttää ammattilaisten palveluita muissakin kotimme pienissä uudistuskohteissa. On se vaan ihanaa, kun ei tarvitse itse stressata mittauksien onnistumisesta tai mitä kauheinta: asennuksista!

Niin ja kylläpä suunnittelijan vinkit mm. kaihdinleveydestä, väreistä ja turvallisuutta lisäävistä ominaisuuksista olivat sellaisia, joita itse ei olisi osannut edes miettiä saati kysyä.

Myöhemmin viikolla sitten ennen- ja jälkeen-kuvat uudistuneista ikkunoistamme!

Kivaa alkanutta viikkoa!

-Karkki-

*sälekaihtimet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X