kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.03.2014

Arla Ingmanin maustetut Crème fraîchet

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Moikkis!

Blogatessa yksi mielenkiintoisimpia juttuja on se, kun pääsee testaamaan jotain sellaisia tuotteita, palveluita tai kulttuuririentoja, joihin ei ehkä ilman blogia muuten koskaan – tai ainakaan ensimmäisten joukossa – tutustuisi.

Viime perjantaina lähetti toi jääkaappimme täytteeksi lähetyksen Arla Ingmanilta. Sain testattavaksi vasta vähän aikaa sitten kauppojen hyllyille tulleet maustetut Crème fraîchet.

No eipä tämmöisen tuotteen ostaminen kaupastakaan olisi ollut iso homma, mutta niinhän se vain usein menee, että varsinkin arkiruuassa, ainakin meillä, tulee pyöriteltyä aika usein niitä tuttuja ja turvallisia tuotteita. Monesti saattaa ajatella, että ”tuossapa kätsy valmiste”, mutta sitten sitä kuitenkin mättää koriin ne tuttuakin tutummat ruoka-aineet.

Nyt kun sitten kaappiimme oli ikään kuin vahingossa tupsahtanut kolme erilaista makua Crème fraîcheja, tuntui, kun olisin myös saanut uutta potkua kokkailuihin. Niinpä viikonloppuna meillä dippailtiin hedelmiä ja vihanneksia chilidippiin (erityisesti ananaksen makeus ja chilin tulisuus kävivät ihanasti yhteen!), pyöriteltiin fetalihapulliin samaisesta chili- fraîchesta, sekä valmistettiin kana-mozzarella -pasta pestoisesta fraîchesta.

Nyt kaapissa odottaisi vielä herkkutatti-timjami -herkku, josta valmistuu loppuviikoksi joko sienikeitto tai piiras tällä ohjeella. Tosin pohjaan pitäisi keksiä jokin hyvä gluteeniton versio. Saa vinkata!

Oletteko te ehtineet testat jo uusia Crème fraîcheja? Entä mitkä muut maustetut kokin pienet apulaiset ovat omia suosikkejanne? Itse käytän todella usein maustettuja rahkoja mm. makeissa leivonnaisissa.

Herkullista päivää!

Tässä vielä viikonlopun gluteenittomien lihapyöryköiden ohje:

naudan 10% jauhelihaa 400g

puolikas murusteltu gluteeniton näkkäri

jauhelihamaustetta

mustapippuria

paprika-chili -Crème fraîchea 1/3 purkkia

fetaa

sipulia

Kaikkea sopivassa suhteessa. Pyöritellään pulliksi. Paistetaan miedolla lämmöllä voissa pannulla. Sopivat muuten ihanasti uunibataattien kanssa. 

-Karkki-

*bloggaaja saanut tuotteet blogin kautta // alkuperäiset kuvat Arla Ingman

 

Kommentit (6)

jos millään jaksaisit, olisin hurjan kiinnostunut tuon kana-mozzarella pastan ohjeesta! Kuulostaa hirmu hyvältä! Jos jaksaisit näpytellä sen vaikka tähän vastaukseksi? 🙂

Kiitos vinkistä! Täytyypä testata pikimmiten. Leivoin F:n hoitopaikan nyyttäreihin toissapäivänä muffineja vehnäjauhoista ja gluteenittomista jauhoista. Vehnäjauhoisesti epäonnistuivat… on käynyt niin, että osaan nykyisin toimia paremmin gluteenittoman jauhon kanssa 🙂

Piirakkapohjaan suosittelen Pirkan gluteeniton jauhoseosta. Se on sopinut moneen erilaiseen leivontaan mm. kakkuihin ja piirakoihin, sen lisäksi jauhoseoksesta tekee maailman parhaimman lettutaikinan! Monipuolisuuden lisäksi huippua on myös muihin merkkeihin verrattuna huokea hinta.

Niin muuten sopii! Testasin jo 🙂

Oi, näitähän vois ihan testata! Sopis varmaan aika kivasti suolaisiin piirakoihin makua antamaan..

Mä teen ruuan aina joka kerta vähän erilailla…riippuu siitä, mitä kaapissa on. Mutta tällä kertaa pastakastike meni näin:

1. Paista maustamattomia kanasuikaleita. Kun ne ovat melkein valmiit, mausta ne hunjalla, dijon-sinapilla ja kanamausteella. (Laitoin myös vanhan pestopurkin jämät, mutta tätä ei välttämättä tarvitse. Nyt sattu vaan olemaan sellaista kaapissa.)
2. Tämän jälkeen kumoa kanojen päälle 2 peston-creme fraichea + yksi kerma + maissitärkkelystä suurustumiseen. Kuumenna.
3. Lisää ennen tarjoilua puolikkaat kirskikkatomaatit, mozzarellakuutiot (tai ne ihanat pienet mozzispallot) ja tuore basilika.
4. Sopii hyvin tuorepastan ja vaikkapa riisinuudeleiden kanssa.

Toivottavasti maistuu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X