kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.04.2014

Raitapaidan monta elämää

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Moikkis!

Olen sitä mieltä, että erilaisiin tilaisuuksiin sopivien vaatevalintojen löytäminen ei paljon vaadi. Niin siis jos on standardikokoa ja rahaa on kuin roskaa. Ja nämä kaksi asiaahan toteutuvat jokaisella mutsilla, vai kuinka 😉

No jos totta puhutaan, olen sitä mieltä, että aitoa pukeutumisnerokkuuttaa vaaditaankin juuri silloin, kun valuuttavarat ja oman kehon reunaehdot luovat raamit vaatevalinnoille. Ihailenkin ihan valtavasti ihmisiä, jotka tekevät huimia kirppislöytöjä, tuunaavat ja ompelevat itse, sekä keksivät samalla vaatteelle useita erilaisia käyttö- ja yhdistelytapoja.

Joskus nuorempana ajattelin, että tiettyjä vaatteita voi pitää vain tietynlaisissa tilanteissa. Juhlavaatteita ei voisi laittaa arkeen, eikä arkivaatteita juhlaan.

Nykyisin olen kuitenkin sitä mieltä, että samainenkin vaate muuntuu meikkiä, kampausta ja asusteita muuttamalla todella erilaisiinkin tilanteisiin. Tämän oivalluksen tajuaminen on avannut aika monta uutta vaatevalintaa. Niin ja pitänyt ne rahapussinnyörit kiinni.

Sain Polar O. Pyretiltä muutama viikko sitten PO.P:n perinteisen raitapaidan. Aluksi pidin paitaa vain kotikollareiden parina (esimerkkiä löytyy täältä) , mutta sitten huomasin, että paita muuntuu aika moneen tilanteeseen. Ehkä nämä kuvat voivat toimia inspiraationa silloin, kun vaatekaapissa näyttää nököttävän vain ne samat vanhat vaatteet.  Voisiko ajatella, että ne muuntuvatkin joksikin aivan muuksi, kuin aluksi olit ajatellut?

RAITAPAIDAN MONTA ELÄMÄÄ. OLKAA HYVÄ!

Töihin, teatteriin, palaveriin.
Balleriinat ja jakku: H&M // Farkut: Gina Tricot // // Paita: Polar O. Pyret (saatu)// Laukku: second hand, siskolta lainassa // Korvikset, Pieces.

 

Kaupungille, puistofestareille, kevätterassille.
Keinonahkatakki: JC // Farkut: Gina Tricot // Paita: Polar O. Pyret (saatu) // Tennarit: Converse // Hattu: second hand, siskolta lainassa // Kangaskassi: Kylkiäinen jostain ostoksesta.

 

Hiekkalaatikolle, mökille, metsään.
Takki: Kihvelikirppikseltä // Pipo: Makia // Paita: Polar O. Pyret (saatu)// Housut: Gina Tricot // Kumisaappaat: Hai (Nokiajalkineet)

 

Rentoihin juhliin, keikalle, baariin, after workiin.
Takki: H&M // Paita: Polar O. Pyret (saatu) // Kaulakoru: en muista mistä // Laukku: Ibero // Nahkashortsit: Monki

 

Kuka muu yhdistelee arki- ja juhlavaatteita keskenään? Mikä on ollut villein ja/tai paras pukeutumisrepäisysi? Juhlamekolla pihatalkoisiin vai mammakollareissa häihin?

-Karkki-

P.S. Yllättäviä vaatelöytöjä voi tehdä huomenna ja sunnuntaina Jäähallin kirppikseltä. Ja Jäähallihan on aivan lähellä Lapsimessuja, joten kaksi kärpästä ja niin edelleen! Tuplasti siis vink, vink!

Kommentit (14)

Kiitos tästä! Nyt lähen raksuttelemaan aivojani omalle vaatekaapille 🙂

Kiitos samoin 🙂

Huomenta,

ok oli vaan yhtä kaunis/saman näköinen myyjä jolta samanlaiset valkoiset kauniit Haisaappaat ostimme 😉
Mutta mukavaa syksyn jatkoa ja saapaskelejen odotusta sinulle….

Minä en ainakaan ole myynyt kumppiksia, vaan ovat vielä kovassa käytössä edelleen!

Heissulivei,
ovatkohan nuo kuvan kumpparit samat jotka löytyivät Hietsun kirpparilta vaimokkeelleni ? 🙂

Voih! Nyt en valitettavasti taivu kauppoihin. Käyvät niin hyvin mun valkeaa sadetakkiin! 🙂

Hei ! Mihin tulokseen olet päätynyt saappaiden myynnissä,jos saappaat ovat siistit voisin maksaa 30-35 € (valkoinen sopii värinä) ,mikä koko? ; ELI MYYTKÖ?

Hmm. Mäpä harkitsen 🙂

HEI ! Kun en kaupassa ole törmännyt nyt VALKOISIIN HAI-SAAPPAISIIN; möisitkö noi omasi? Mökille käy käytetytkin,ja tahtoisin valkoiset,eikä haittaa vaik niissä on tahroja ja kulumaa sillä niitä tulee lisää mökkikäytössä ja metsässä !

siniraidallinen 🙂

Onko sinun paitasi musta vai siniraidallinen :)?

Kyllä vain. Tämä paita on Kampista.

Hei vaan. Myydäänköhän Helsingin myymälässä aikuisten raitoja?

Ihanaa, jos sait ideoita 🙂 Kerro myöhemmin, millaisia oivalluksia teit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X