kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.05.2014

Uusi manner ja törkeän puolueellista hehkutusta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Istuin lauantai-iltana Jyväskyläläisen Vakiopaine-baarin pöydässä perhosia vatsassa. Bändi oli juuri aloittanut soittonsa, lasissa oli 16 senttiä valkkaria, aurinko paistoi isojen baarin ikkunoiden läpi sisään ja koko paikka oli aivan ääriään myöten Yläkaupungin yö -tapahtuman väkeä.

 

Huomasin takanani vanhan tuttuni yliopistoajoiltani. Halasimme ja huusin metelin läpi ”toi on mun sisko”. ”Niin mä tiedän”, mies huikkasi ja osoitti takanani istuvaa siskoani, joka oli niin ikää myös hänen yliopistotuttujaan (minä ja pikkusiskoni olemme siis molemmat opiskelleet kirjallisuutta). ”Ei, ei, kun tuo. Tuo tuolla LAVALLA on mun sisko MYÖS”.  Mies vilkaisi lavalla laulavaa punapäätä, sitten minua ja vaaleaverikkösiskoani ja päätti olla varuillaan, ”jos kerran Sallisia on enemmänkin Jyväskylässä”.

No ei meitä enempää ollut. Eikä ole.  Ja onneksi niin. En tiedä miten kestäisin, jos minulla olisi vielä yksi sisko lisää. Yksi sisko, jonka esiintymiset, työnhaut ja muut elämän suuret ja pienet ilon ja jännityksen aiheet kääntävät vatsani enemmän mutkalle kuin omat koitokseni ikinä.

Ja sellaista se kai on olla sisko. Isosisko. Jännittää pienten puolesta. Käydä jänskäpissalla ennen keikkaa. Tirauttaa muutama ylpeyskyynel ja taputtaa niin kovaa, ettei kenellekään jää epäselväksi, kenen joukoissa seistään.

Vielä silloinkin, kun ne pienet ovat isoja. Ja ihan pro. Ja hemmetin taitavia.

 

Uusi manner. Kyllähän mä olen fanittanut teitä ennenkin. Nyt kolahti kuitenkin niin kovaa, että vielä maanantainakin hyräilen teidän säveliänne.

-Karkki-

P.S. Niin ja perkules. Tykätkääs niistä söpöläisistä facessa. Saatte mm. tiedon siitä, milloin kesän kovin EP julkaistaan!

Kommentit (2)

Mutta eikö ole ihanaa kun on siskoja joiden keikoilla voi käydä ja joista voi olla ylpeä?! 😀 Meillä saatiin tyttö juuri tunnin itkun jälkeen nukkumaan ja manasin taas että tää on sit meidän ainoa kakara, mutta tämän kirjoituksen luettuani muistin taas miksi sisarukset on niin ihania. Aina mukana elämässä, niin hyvässä kuin pahassa <3

Voih! Juuri niinhän se on!! Ja juurikin samaisen manailun tein itse eilisen tunnin kestävän F:n nukutusraivarin jälkeen. Vaan kylläpä sillä kolikolla on kääntöpuolensa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X