kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.07.2014

Sulle salaisuuteni kuiskaan, oi Bella!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Kaksplus on ollut mun koti jo kohta neljän vuoden ajan. Itse asiassa: Olen ollut kaksplussalainen tismalleen yhtä kauan, kuin olen ollut mutsi, sillä ensimmäinen kolumnini joulukuun 2010 Kaksplussassa ilmestyi vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Neiti-F oli syntynyt maailmaan.

Kaksplus on ollut siis paikka, jonka kanssa ja jonka avulla olen kasvanut äidiksi. Ekaa kolumniani näpyttelin vielä maha pontevasti pystyssä, toista kirjoitinkin sitten jo itku silmässä vain pari tuntia ennen dead linea samalla, kun Esko yritti hyssytellä koliikkista F:ää ympäri hakaniemeläistä kaksiotamme.

Mutta kaikesta tästä on selvitty. Kolumnista (ja sen lopusta), koliikista, taaperoajasta, blogista, päiväkotirumbasta, haastatteluista ja monesta muusta hetkestä. Kaksplussassa niin kuin myös meidän oikeassa Kolmistaan-kodissammekin.

Elokuussa F aloittaa kolmannen syksynsä päiväkodissa, ja samalla blogireppukin pakataan taas uutta syksyä varten. Tällä kertaa kuitenkin uusin eväin ja uusi varavaattein. Elokuussa tämä kerholainen nimittäin marssiikin suoraan hyvät valmiudet antaneesta blogipäiväkodistaan suoraan blogikouluun. Ja kuten aina eteenpäin mentäessä, täytyy uuden aloittaessa myös jotain vanhaa jättää taakseen. Elokuun ekasta päivästä lähtien minä ja Kolmistaan tulemme olemaan ex-kaksplussalaisia, ja tuoreita bellalaisia. Blogini siirtyy – vaikka näin itse sanonkin – yhdelle koko Suomen makeimmista blogiportaaleista – bellablogit.fi –sivustolle.

Jo melkein vuoden päivät on tuntunut sille, että ilmapiirin vaihdos ja blogin uudistuminen tekisivät poikaa. Alkoi pohdituttaa, miksi minä oikein tätä juttuani teen. Mitä ovat minun tavoitteeni, ja minne haluan vielä mennä. Tuntui sille, että Kaksplus oli tuoreelle äidille turvallinen ja oikea paikka kirjoittaa, mutta näin monen vuoden jälkeen ja vanhemman lapsen äitinä aloin kaivata jotain uutta. Sellaista, joka saisi minun taas tekemään hommaa sata lasissa, ihan täysillä,  uusia haasteita tavoitellen. Koska puolivillainen – se, jollaista myönnän viimeisen vuoden ainakin välillä tehneeni – ei kyllä ollenkaan käy luontooni.

Syksy tuokin portaalimuuton lisäksi hirmuisen kasan uutta, kun tasaisen tappavasta mammablogista kehkeytyy urbaani perheblogi maalaisjuntilla twistillä. Mukana pysyvät siis kaikki vanha hyvä, mutta roskikseen heitetään turha silottelu ja liian pitkät postaustauot. Elokuusta lähtien keskimäärin kuusi kertaa viikossa ilmestyvä Bella-Kolmistaan pitää nimittäin arkijuttujen lisäksi sisällään mm. meidän kodin sisustus- ja esittelysarjan, ruokavinkkejä, back to school/work/päiväkoti –juttuja, muotia, kauneutta ja tietysti sitä paljon toivottua arkea. Niin ja ei kai 1.9. alkavaa Ihollakaan voi kokonaan sivuttaa, joten varsinkin sarjan alettua pyörimään taitaa blogi pullistella myös behind the scenes –pohdintaa. Minun, sekä Eskon kirjoittamina.

Mutta tämmöisin eväin siis kohti tulevaa syksyä. Maauimalakelit, mustikat, aurinko ja pitkät aurinkoiset pyörälenkit ovat vielä ihan parasta päivisin, mutta illalla ajatukseni alkavat hapuilla jo kohti ihanaa ja uudenlaista syksyä.

Kaksplussalaisista tulen ihan varmasti seuraamaan vielä ainakin Annaa, Mariaa ja Annabellaa, eikä kai neljä vuotta postilaatikosta tipahtanutta printtilehteäkään voi lopettaa lukemasta, on se vaan niin hyvä paketti. Tiedän, että monille blogini on kaksplussalainen, mutta toivon todella, että löydätte mukaani myös uudelle portaalille. Tästä tulee nimittäin hieno syksy. Todella hieno!

Nämä viimeiset puolitoista viikkoa kaksplussan sivuilla tulevat olemaan hiljaiset. Tai ainakin vähän hiljaisemmat, kuin normaalisti. Uuden sivuston tekemiseen menee aikaa, koska täytyyhän teille olla kaikki siellä buenoa ja priimaa, kun astutte ensi kerran bellaisen Kolmistaan sivuille. Älkää kuitenkaan huoliko hiljaiselosta, postaustahti tihenee heti siirron jälkeen kovemmaksi kuin koskaan.

Varsinaisen uuden sivun linkkaan tänne Kaksplussan sivuille heti, kun se vain alkaa toimimaan.

Mitä ajatuksia blogisiirtoni teissä herättää? Ylläripylläri vai ei ollenkaan 🙂 

-Karkki-

P.S. Salaisuuteni oikein, ja vieläpä ainoana, arvasi Mariva . Pistäthän mulle osoitteesi sähköpostiin, niin pääsen postittelemaan sulle lehden 🙂

Kommentit (13)

Täällä pysytään seuraajana vastakin, vaikka osoite muuttuu. Kuten aiemmin sanoinkin, on Bella ihan sun näköisesi alusta. Paljon onnea ja tsemppiä ihanan raastavaan blogimuuttoon! <3

No oli kyllä ylläri, mutta näin pitkän ajan jälkeen muutos on vain hyvästä! 🙂 Mielenkiinnolla jään muuttoa odottamaan.

Ihana kuulla, että saan ainakin osan teistä lukijoistani mukaani ! Jes ja kiitos 🙂

Kiitos 😀 ja olen samaa mieltä! En itsekään malttaisi enää odottaa…

Hieno juttu! Kohti uusia tuulia ja haasteita! Tämä on kiva blogi, jota varmasti seuraan jatkossakin.

Oi, mahtavaa, onnea! Ja siinä olen ehdottomasti samaa mieltä, että Kolmistaan on varmasti enemmän omalla maallaan Belloissa kuin täällä. Mahtavaa odottaa, mitä tuleman pitää!

😀 Niin munkin mielestä ollaan!!

Moikkis! Jos blogi itsessään kuitenkin nappaa, senhän voi tilata kätevästi sähköpostiin vaikka bloglovinin kautta 🙂

Muista en tiedä. Ja hei, blogejahan voi seurata kätevästi blogipalveluiden, kuten esimerkiksi bloglovinin, kautta.

Komppaan edellistä. Helppo tarkistaa kaikkien päivitykset samalta sivulta. Onko muitakin lähdössä kuin sinä ja Mutsis on?

Minusta on sääli, että täältä lähdetään. Luen Kaksplussan kaikkia blogeja, olen ottanut helpoksi tavaksi kerralla tarkistaa, kuka on uuden päivityksen saanut kirjoitettua.

Vaikka onhan se toki niin, että vaihtelu virkistää. Mahtuu plussallekin sitten uusia kirjoittajia.

Just hyvä! Oot/ootte ihan täydellistä Bellablogimatskua. Jihuu, hyvä te!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X