kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 26.08.2014

Leikkimökki kierrätysteemalla

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

F sai viime kesänä uuden leikkimökin mummolaan. Tai siis uuden hänelle. Sama tönö on nimittäin palvellut jo aikanaan minun ja siskojeni koti-, Batman- ja Teija Keittö –leikeissä aikanaan.

Monta vuotta mökki täytti koirankopin virkaa, kun jo edesmennyt ihana Wapsu-koira makaili siellä pahnojen päällä. Tänä kesänä mökki kuitenkin tyhjennettiin heinistä, ja se sai aivan uuden sisustuksen ja maalikerroksen.

Leikkimökki tuunattiin näin:

  • Vanha muovimatto revittiin irti ja koko mökki pestiin ja kuivatettiin.
  • Seinät käsiteltiin värittömällä puunsuojalla.
  • Sitten mä maalasin mökin kahteen kertaan ulkotiloihin tarkoitetulla valkealla maalilla.
  • Tämän jälkeen isäni maalasi mökin lattian siniharmaalla Betoluxilla.
  • Mökki sisustettiin kierrätyskamoin. Ainoastaan muovinen Ikean Utter-pöytä ja -tuolit ostettiin uusina (yhteensä 12.99e), samoin muffinikangas, josta äitini ompeli mökkiin verhot ja liinan.
  • Brio-uuni on F:n huoneen entisestä sisustuksesta, isäni teki siihen vain vanhasta pöytälevyn pätkästä työtason. Matto on mummon kutoma, ja seinähylly puolestaan varastosta kaiveltu 30 vuotta vanha kaunistus. Äiti tosin maalasi sen valkoiseksi, ja koristeli sen jälkeen vanerisen taustalevyn lahjapaperilla, joka kiinnitettiin levyyn vesi-liima –seoksella.
  • Niin ja mökin viiri on muuten tehty vanhoista Marimekko-trikoopaitojen hihoista. Lippujen sisään on laitettu liimakangas jämäköittämään viiriä.
  • Taulut, astiat, leikkiruuat ja purnukat on koottuu kirppiksiltä. Mun suosikkejani ovat mummolta saadut ruusukupit ja leipälautaset. 

Onko teillä leikkimökkiä mineillenne? Entä onko kukaan toteuttanut urbaani mökkiä partsille? F tykkää niin paljon leikkiä mökissä mummolassa, että pohdin, tulisiko jonkinlainen mökki ostaa/rakentaa ensi kesänä partsillemme. Ehkä avonainen vanerimökki..tai kestomaja. Ideoita saa antaa!

-Karoliina-

 

Kommentit (4)

Tottahan toki meillä on leikkimökki!
Ensin se toimi veljien paloasemana, nykyisin siskon kotina.
Tai avaruusrakettina.
Tai…
…no minä vaan.
Mökki tehtiin itse ja sisustettiin rakkaudella. Meilläkin mummon vanhoja kakuvuokia, mausteena sopivasti ikeaa.

Totta! Jopa sellainen, jossa jotkit teltan teinistä olisivat parvekkeen omaa seinää. Alan pohtia jo ensi kesää varten 🙂

Meillä mökkejä on kolmin kappalein tätä nykyä. Kaksi on sisustettu kierrätysteemalla, itse asiassa ne on myös rakennettu samalla teemalla 🙂

Parvekkeella voisi toimia ehkä teltta?

Ihanaa viikkoa!

Voi miten ihania leikkejä!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X