kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.09.2014

Viikon kirppislöytö: Marimekon raitapaita

Teksti
Karoliina Pentikäinen
19 kommenttia
TUOTE Raitapaita, Marimekko
OSTOPAIKKA Kallion Puistokirppis goes Diakonissalaitos
HINTA 4e
KÄYTTÖKOHDE Karoliinalle
KÄYTTÖÖNOTTOTOIMENPITEET Normaali pesu 40 asteessa
ARVIO OSTOKSEN KANNATTAVUUDESTA Paidan kunto on erinomainen. Aivan uutta vastaava. Olen käyttänyt paitaa kesän ja syksyn aikana todella paljon. Ainoa miinus on paidan väri. 5/5-pisteet olisi saanut samainen paita musta-valkoisena. (Niin ja osin se nolottaa, että minä, jonka ei pitänyt KOSKAAN käyttää Marimekon vaatteita, on ihan hurahtanut nyt erityisesti raitoihin. Enpä olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että pukeudun joku päivä opettajauniformuinhokkiini, raitapaitaan. Ja vieläpä vapaaehtoisesti.)
 4/5

Kivaa lauantai-iltaa!
-Karoliina-

Kommentit (19)

Eikä olekin! Tosin aika opettajamainen 😉

Kiva kirppislöytö! Toi Marimekon raitapaita on sellainen jokaisen päiväkodin tädinkin vakiopaita 😀

Kiva paita, mutta onko tää joku vanha kuva? Eihän sulla noin pitkät hiukset oo. Etkö leikannut niitä vähän aikaa sitten reilusti?

Ihana, mä huolisin just ton valkopunaraitaisen paidan 🙂 pitää töllötellä lisää huuto.nettiä 🙂

Tsemppiä etsintään!

Tarkista vielä se pesuohje. Marimekon raidat viihtyvät yleensä parhaiten 60 asteessa.

Itse pesen melkein kaikki 60 asteen vaatteet aina 40 asteessa. Tuntuu turhalle kuluttaa vaatetta ja energiaa, jos siihen ei ole varsinaisesti tarvetta…Mutta voiko alhaisempi lämpötila tehdä vaatteelle huonoa?

Kivalta näyttää punainenkin, se on niin raikas! 🙂 Noiden housujen kans ihanan rento, mistä nuo housut muuten on? 🙂

Joissain tapauksissa esim. värin säilyminen nimenomaan vaatii kovemman lämpötilan. Viisammat hoi, eikä näin? Mutta olen huomannut, että värinkerääjäliina auttaa myös värien säilymisessä (vai olenko placebo vaikutuksen alainen?). Mä en ihan hirveästi lajittele lämpötilojen mukaan, perusvaatteet pesen 40:ssä (jos ei vaadi jopa alhaisempaa), vaikka saisi korkeammassa. Muuten tulisi pestyä aivan liian vajaita koneellisia. Mutta tämäkin taas riippuu, kun oli vauva talossa, tuli enemmän kakkapyykkiä 60-vaatteita, niin silloin eri juttu.

Kiitos superneuvosta!!!

Lindexin boyfriend-farkut kesäalesta!

No nyt kyllä luen jatkossa pesulämpötilat tarkemmin!!

Hei kaunotar, näytät joka kuvassa aina niin ihanalta! Hymy, kapeat kasvot, kauniit silmät ja tyylikkäät hiukset lumoaa joka kerta! Fanitan koko teidän perhettä, ootte uskomattoman sympaattisia, ihastuttavia, söpöjä ja positiivisia. 🙂 oispa oma perhe-elämä joskus tulevaisuudessa samanlaista rakkaudentäyteistä, tunnetta täynnä olevaa ja aitoa! Ps. marimekon vaatteita tai mitään muutakaan 60 asteen lämpötilaa kestävää ei kannata koskaan pestä 40 asteen pesuohjelmalla, alhaiset pesulämpötilat vaan kuluttaa vaatetta. Reippaasti kuuteenkymppiin vaan sitä lämpötilaa sietävät vaatteet!

No voi apua! Kiitos paljon 🙂

Nytpä pitää alkaa pesenään vaatteet sitten uudella tavalla. Kiitos neuvoisa !!

Hei saanko kysyä minkä kokoinen paita on? Marimekon vaatteissa koot tuntuvat heittelevän hurjasti. Voisin yrittää samanlaista metsästää, mutta kokoa arvon. 🙂

Koko on xs. Mutta toinen Marimekon xs-raitapaita, sekin second hand, on mulle liian lyhyt. En tiedä, mistä kokoero johtuu. Onko koot muuttuneet jossain vaiheessa?!

Voi! Olen pilannut pari Marimekon vanhemman tuotannon paitaa pesemällä ne ekologisesti neljässäkympissä. Värit levähti ja valkoisesta ei enää saanut valkoista millään. Mutta raitapaidoissa ei mun mielestä tota ilmiötä ole ollut… mutta ainakin niitä pilkullisia, olisiko ollut Lantti, kannattaa pestä vaan 60 asteessa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X