kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.10.2014

Millä popoilla aikuisten syys- ja talvivarpeet pysyvät lämpiminä ja kuivina?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
38 kommenttia

Vaate- ja kenkäkaappia inventoidessa on käynyt selväksi muutama seikka. Kesää, jollaista Suomessa on ehkä se neljä kuukautta, varten minulla on kymmeniä pareja kenkiä. Oikeasti. Ihan liikaa!

Talvea ja syksyä varten, jolloin niillä hyvillä popilla olisi oikeasti tilausta , kaapista löytyy puolestaan huomattavasti paljon vähemmän vaihtoehtoja.

Hieman outo tilanne, eikö?

Aiglet vetelevät peruskenkien roolin, ja viisi vuotta vanhat Vagabondin korkonilkkurit puolestaan ”hienompien” kävelykenkien tehtävät. Sitten on tietysti talviset Crocsit ja yhdet kumisaappaat, mutta todellisia sadekelejä ja tennaritöpsöttelyä varten minulla ei ole oikeastaan mitään. Tai siis: Kumisaappat on, mutta ei sellaisia siistejä joka tilanteeseen ja asuun meneviä. Ja perustennareissa olen varpaani niin monena talvena palelluttanut, että nyt olisi kyllä aika jo hankkia ihan oikeat pakkasille tarkoitetut tennarit. Koska. Tennarityttöhän mä olen, ei siitä pääse edes talvella eroon.

Kumisaappaissa heilun nyt Nokian biker-mallisten saappaiden ja perus-Huntterien välillä.

Talvitennareita en puolestani ole nähnyt kovinkaan monella merkillä. Ihanimmiksi tällä hetkellä nousevat nuo ylimmässä kuvassa komeilevat Vansin talvitennarit lämpimällä vuorella ja lumisuojaläpällä.

Toisaalta olen kyllä ollut kauan Converse-tyttö, mutta ainakaan parin vuoden takaiset talvi-Conssit eivät vakuuttaneet. Consseille tyypillinen ohut pohja kun ei ainakaan silloin eristänyt kylmää tekoturkisvuoresta ja -pohjasta huolimatta kovinkaan hyvin. Ehkä korko-Conssit (onko naurettavat?) olisi ratkaisu tosin siihen pulmaan.

Hmm.

Vinkatkaapa omat suosikkinne talvitennareiden ja kumisaappaiden kategoriasta! Kertokaa mulle hyviä kenkäkauppa- ja merkkivinkkejä. Ja koska kokoni on 37,5, voi lasten osastoiltakin kertoa suosikkinsa, jos siellä on kokoja minun kokooni asti.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (38)

Reima Wetter 🙂 Eli lasten kengät mutta suloiset ja saa kokoon 39 asti…

Nämähän vaikuttavat hyville… Ja tähän olitkin jo ehtinytkin laittaa linkin. Kiitos 🙂

Mä tykkään kyllä Crocseista. Nuo on vain vähän liian talvikenkämäiset tähän tarpeeseen. Mutta oikeiksi talvikengiksi meitä kaikkia kolmee odottaa jo Crocsit kaapissa 🙂

Mistä olet kyseiset kengät ostanut?

Mulla meni viime talvena koko kauden noi Conversen talvimalliset. Pohjalliseksi vaihdoin villapohjalliset, missä toinen puoli sellainen ”foliokalvo” ja ei kylmänyt varpaat koko talvena. 🙂 Paukkupakkasille on sitten Ugg:it ja loskakeleille/lapsen kanssa puistoiluun Uggin nahkaiset waterproofit villavuorella. Näillä mennään ulkoillessa tääkin talvi. Myös sukilla on paljon vaikutusta, meillä vaihdetaan talvisin merinovillaisiin sukkiin.

Itse kuljen myös ”sulan maan ajan” tennareissa. Vielä pätkin valkoisilla converseilla tai mustilla nahkaisilla, mutta varpaat tietävät jo, että kohta on vaihdettava. Ihan parhaimpia talviajan kenkiä niin lapsille kuin aikuisillekin ovat sorellin kanadabootsit. Kylmää tai lämpimämpää, lunta tai loskaa, aina on varpaat säälitä suojassa. Eivät toki mitkään ihan sirot pelit, mutta käyttöönsä ihan parasta mahdollista! Ei lapsetkaan ole meillä tarvinneet erikseen talvikumisaappaita ja pakkassaappaita, kun samat popot menevät joka kelillä. Melko hintavat, ehkä, mutta jopa ala-aste ikäisellä poikalapsilla kahden käytetyn talven jäljiltä kuin uudet (vaikkakin likaiset).

Toinen oma suosikki on perinteiset camel bootsit. Villasukkien kanssa tutun talviset. Ja nahkaa – kestävät sen, minkä vain pohja kestää.

ja ulkoilu puuhiin Sorelin pitkävartiset talvisaappaat 🙂

Moikka,

Olen myös ehottomasti tennari tyttö 🙂 Itse tykkään nyt syksyllä pitää saman tyylisiä saappaita, kuin Nokian biker malli. Hitusen pidemmällä varrella tosin 🙂

Talvella ehottomat suokkarit on Camel bootsit! 🙂

Suosittelen itse Huntereita, ne toimivat niin sateella kuin loskassa, tuulessa ja kylmässä.ja ovat yksinkertaisesti tyylikkään näköiset ja hyvät jalassa.

Mulla on talvella käytössä yleensä tekonahkanilkkurit siistimmässä käytössä, Hai-saappaat metsähommissa ja Sorelit kunnon pitoa ja lämpöä vaativissa puuhissa.

Jotkut oikeasti lämpimät ja ehjinä pysyvät talvitennarit ovat iselläkin siis haussa, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan vinkkejä!

P.S. Hyvän mielen pikkuasustearvonta blogissa:
http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/pari-sanaa-eettisista-

Ostin syksyksi mustat palladiumit ja voi, että ne on hyvät kävellä!! Samasta kengästä on myös talveksi soveltuva versio karvavuorella. Ja melkeinhän niitä voi tennareiksi kutsua 😉

Esim. nämä: http://www.crocs.fi/crocs-womens-crocband-ii-5-lace-boot/14545,fi_FI,pd….
Ostin viime talvena kyseisen merkin kengät ja olin hieman skeptinen voisiko moiset muovitossut toimia. Nyt en malttaisi odottaa pakkasten tuloa, niin hyvät ja lämpöiset ovat jalassa! Kaiken huipuksi kengät ovat kevyet ja ovat kestäneet kissien kynsikäsittelynkin melko moitteettomasti 🙂

Meillä käyttää koko perhe Tretornin talvitennareita 🙂 Naisten kenki

Mulla on valkeat Hait. Ihanat, mutta liian arkiset kaupunkimenoihin.

Ne on muuten todella, todella makeet! F:llähän on punaiset Wetterit (lähti niissä juuri päiväkotiin) ja itse olen miettinyt, kävisikö mulle mustat tai harmaa-lime- Wetterit. Kosteuden pito ja lämpö olisivat taattuja!

Mä oon ihan vannoutunut hai-saappaiden käyttäjä, jotka sopii asuun kuin asuun 😀

Ihan ohi postauksen mutta oletko kirjoitellut ope-opinnoistasi ja työstäsi? Olisi mielenkiintoista kuulla mikä työssäsi on hyvää, mikä huonoa? Olen melko uusi blogisi lukija, joten en ole lukenut kaikkia postauksia läpi. Iholla-sarjassa olette ehdottomia suosikkejani ja voin vain haaveilla samanlaisesta parisuhteesta millainen teillä Eskon kanssa on. Tunnutte elävän ”symbioosissa”, toinen toistanne täydentäen… Se on ihailtavaa!

Voih! Pinkit <3 Mullakin on Hait, ja ne on kyllä ihanat kengät. Nyt päädyin ostamaan nuo kuvissakin näkyvät talvi-Vansit 🙂

Minä toivoin toissa äitienpäivälahjaksi pinkkejä hai-saappaita ja sellaiset sain! Ne ovat tosi hyvät jalassa. En oo tutkinu onko pohjallinen jotenki muotoiltu, mutta villasukan kans istuu mun jalkaan hyvin. Niillä voi käydä kaupassa ja töissäkin 🙂

Kiitos tästä vinkistä 🙂

Ite oon kanssa nyt noihin Converseihin rakastunut ja haaveillu talveksi Converseja tai Conssejen tyylisiä talvikenkiä. Monilta jo ehdin kuulla negatiivista palautetta noista talvi-Consseista, kunnes törmäsin kotikaupunkini Koo-Kengässä uuden mallisiin talvi-Consseihin! Myyjä kertoi, että uusissa talvi-Consseissa on paksumpi pohja ja ovat hieman leveämmän malliset, että varpaat mahtuu paremmin liikkumaan! Nyt niitä sitten olen jonkun aikaa himoinnut, ovat niin kivan värisetkin 🙂 muitakin värejä tais löytyy, mutta itelle kolahti nuo punaviinin väriset!

Stadiumin nettisivuillakin näitä ihanuuksia näkyi olevan!

http://www.stadium.fi/kengat/naisten-kengat/tennarit/215642/converse-u-a

Tsemppiä talvikengän metsästykseen!

Voi kiitos tästä kommentista!! Mahtavaa syksyä ja tervetuloa mukaan blogin lukijaksi 🙂

Itse pohdiskelin juuri samojen hyvien talvitennarien mahdollista hankintaa ja sitä kautta päädyin blogiisi. Täytyy sanoa että lukiessani muutamia postauksia hurahdin täysin ja alan kyllä seuraamaan! 🙂 kerrankin tuntuu löytyneen rehellinen, hauska ja asiapitoinen blogi arkielämän kiemuroista joka on aito isolla aalla. Tsemppiä syksyyn ja talvikenkien löytämiseen!

Waude! Ihanat varsinkin nuo matalavartiset!

Palladiumit on niin hyvät! Minulla on kankaiset kesä-Palladiumit ja niiden pohjan muotoilu on ihan huippu! Kiitos tästä vinkistä : En tullut ajatelleeksikaan, että heillä on myös talvikenkiä.

Onko tanskalaiset Ilse Jacobsenin saappaat tuttuja? Ihan tosi lämpimät, mukavat ja paras ominaisuus on, että pohja ei ole liukas ja pitää hyvin märässä, loskassa ja jäisillä keleille! Mulla on hunterit näiden lisäksi, mutta en käytä niitä, koska ovat talvisin tosi kylmät ja olen hankkinut jopa sen fleece sukan saappaaseen, mutta se on tosi epäkäytännöllinen, eikä pysy paikoillaan.

http://tinyurl.com/ovn2cux

Tuota folio/villapohjaa olen usein miettinyt, mutta en ole tullut hankkineeksi. Ehkä siinä ratkaisu jääkalikkavarpaille…

Piti ihan googlata Camelit. Näyttäisivät varmasti kivalle villakangastakinkin kanssa 🙂

Mulla viime talven Crocsit ajavat tämän roolin!

Camel. Tass merkki, jota en ollut edes ajatellut. Joten: Kiitos 🙂

Ne ovat kyllä tyylikkäät. Mietin vain, onko niiden aika jo ajanut vähän ohi…

En ole ihna hirveästi työstä tai opettajuudesta kirjoitellut. Pitää hieman pohtia, haluanko pitää sen omana aiheenani vai olisiko se myös asia, joka kuuluu tänne blogiin.

Ja voi kiitos 🙂 Tottakai kaikilla on parisuhteessa myös niitä kurjia päiviä ja viikkoja. Pääasiassa taidamme olla kuitenkin ne toistemme bestikset 🙂 Tsemppiä!!

Vinkkailen tänne, kun voittajatennarit löytyvät 🙂

Mahtavat!!Ja turkisvuori näyttää oikeasti lämpimälle!

Ole hyvä 🙂

P.s Teitä on niin kiva seurata Iholla-sarjassa 🙂 Huippu tyyppejä ootte!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X