kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 23.10.2014

Meidän kylpyhuone. Postaussarja: 55 neliötä. Osa 4.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
50 kommenttia

    Miten nämä päivät ja viikot vierivätkään niin nopeasti? Tarkoitukseni alun perin oli kirjoittaa nämä 55 neliötä –sarjan postaukset tiiviisti, mutta niinpä viimeisimmästä sisustusjutusta on mennyt taas jo viikkoja. On se vaan rankkaa, kun on niin paljon ideoita ja juttuja, joista haluaa kirjoittaa.

Tähän mennessä olen ehtinyt esitellä teille jo meidän kodin pääpiirteittäin, F:n huoneen, olohuoneen ja kriteerit, joilla nykyisen asuntomme valitsimme. Nyt on vuorossa kylpyhuone/wc.

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
Kylpyhuone on kämppämme muuhun kokoon verrattuna mielestäni suhteettoman suuri (ilmeisesti johtuu siis siitä, että ykköskerroksen asuntona on ajateltu huoneiston sopivan myös pyörätuolilla liikkuville). Siksipä kylppäri olikin minusta aluksi todella kolkon ja tyhjännäköinen. Entiset asukkaat olivat myös selvinneet ihailtavan pienellä määrällä säilytystilaa, joten huoneessa oli heidän asuessaan säilytystilana ainoastaan peili- ja allaskaapit.

Kylpyhuone on kotimme inhokkikohtani siitä syystä, että tila on mielestäni käytetty huonosti. Jos rakennushetkellä wc-istuimen koko ja paikka, sekä suihkun ja käsienpesualtaan paikan sijaintia olisi mietitty tarkemmin, olisi huone paljon ryhdikkäämpi, siistimpi ja kauniimpi. Myös laattalattian beigeväri on yksi inhokeistani, ja siksi yritän peitellä sitä mustalla matolla. Kirpaisee joka kerta, kun käyn kaverini luona samaisen talon toisessa asunnossa. Siellä kylpyhuoneessa on ihanan ryhdikäs tummanharmaa laatta.

 

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Kylpyhuonetta ei onneksi tarvinnut remontoida mitenkään. Huoneeseen kannettiin vanha pesukoneemme, Etolasta ostettu pyykkikori ja Ikean PS-malliston kärry sampoita ja kylpyleluja varten. Wc-istuimen viereen jätettyyn outoon tyhjään kulmaukseen (mitä tilan hukkaanheittämistä!!) asennutettiin Ikean Lillången-kaappi, joka pitää sisällään mm. meidän urheiluvaatteet, ihovoiteet, kynsilakat ja ne hiustenlaittovälineet, jota tarvitaan harvoin.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Kun kävin siskoni ja tämän poikaystävän luona Tampereella kesällä, ihailin heidän kylpyhuonettaan. Kaikki kävi yhteen ja tila oli kaunis. Kun illalla sitten menin heillä suihkuun, tajusin, että kyllä heiltäkin – onneksi löytyi – karmean ruma pyyhe, kuivuvia urheilulenkkareita ja rumia sampoopurkkeja. Ne oli vain kätketty ovelasti hyvännäköisen suihkuverhon taakse.

Niinpä päätimme, että laitamme meillekin suihkuverhon näkösuojaksi rumille kamoille: Pyykkipusseille, sampookärrylle, vääränvärisille kylpytakeille ja Eskon koristossuille. Siis siitäkin huolimatta, että itse suihkussa emme verhoa kaipaa, kun huoneessa on jo suihkuseinämä.

Prismasta ostettu House-sarjan suihkuverho kiinnitettiin seinään Granitista ostetun kuminauhavaijerin ja ClasOhlsonin koukkujen ja kaakeliliiman avulla. Ja suihkuseinämä taas täytettiin Tigerista ostetuilla koukuilla, joihin on helppo ripustaa vaikka mitä.

Eikö olekin aika hyvä idea? Itse olen nyt niin tyytyväinen, että kaikki ruma on poissa silmistä.

SISUSTUS:
Kylpyhuoneen sisustuksen suhteen olen harhaillut. Minua häiritsee kauheasti huoneen beige lattia ja huonosti sijoitellut kiinteät kalusteet, ja siksi sisustushommista ei ole meinannut tulla mitään.

Ensinnäkin värien löytäminen on ollut haastavaa. Lopulta, tai ainakin täksi hetkeksi, olen päätynyt mustan ja kirkkaiden värien komboon. Tulevaisuudessa beigeä voisi yrittää häivyttää mustalla ja pronssilla.

Kylpyhuoneen kolkkoutta olen yrittänyt pehmentää maton ja suihkuveron avulla. Niin ja pesukoneen päälle liimatut kontaktimuovit ja tauluhyllyn avulla seinää vasten nojaamaan laitettu Ikean PS 2014 –peili ovat mielestäni kanssa niitä elementtejä, joilla olen saanut huoneesta kodikkaamman.

Pari Marimekon julistetta, Mokosta hanitut Savon de Marseille saippua ja käsivoide, sekä Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettu laatikosto koruille ovat mielestäni myös sellaisia juttuja, jotka tekevät kylpyhuoneesta kauniimman.

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Vaikka inhoankin kylppärin lattiaa ja kalusteiden sijoittelua, ei sellaisiin remontteihin todellakaan ole mitään järkeä ryhtyä. Niinpä haaveeni huoneen suhteen ovatkin sellaisia, jotka voisivat olla realistisia.

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, suuri haaveeni olisi saada kylpyhuoneeseemme amme. Olen suunnittelut, että pieni irtoamme mahtuisi aivan mainiosti suihkun alle pitkän seinän suuntaisesti niin, että pyöreän liikkuvan suihkuseinän tilalle asennettaisiin kirkas, kiinteästi paikallaan oleva lasiseinä. Samalla sampoo- ja lelukärry tulisi tarpeettomaksi, kun kylpyammeen suuntaisesti seinälle voisi kiinnittää kaksikin pitkää lasihyllyä kaikelle tuolle roinalle. Uskon, että vaikka tila pienenisi, tuli huoneesta jotenkin ryhdikkäämpi (plus vaahtokylvyssä lilluminen olisi aivan ihanaa)!

 

Jos teillä on vinkkejä, joilla voin häivyttää huoneen kolkkoutta, kertokaa? Entä oletteko kenties maalanneet tai vaihtaneet kontaktimuovilla kylpyhuoneen lattian väriä? Entä mitkä värit ryhdittäisivät mielestäsi parhaiten valkeaa seinää ja yökköbeigeää lattiaa?

-Karoliia-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (50)

Tosi hauska idea tuo pesukoneen päällystäminen! Mistä löysit kuviollista kontaktimuovia?

Heippa Karo ja Ee & Neiti-F 🙂 Eilinen iholla jakso oli niin paras, ootte kyllä ihan paras ja viihdyttävin perhe

Moi! Luin nyt vielä kertaalleen läpi nämä kaikki 55 neliötä-postaukset, mutta en silti vieläkään tajua missä te aikuiset nukutte?! 😀 Kun katsoo tuota ekan postauksen pohjapiirrosta, niin siinä ei näy mitään makuualkovia, mistä puhuit jossain kommenteissa. Vai oletteko purkaneet seinän eteisen ja vaatehuoneen väliltä? Se näyttäis nimittäin mun silmissä järkevimmältä ratkaisulta 🙂 Kun olet kummiski puhutnut että asensitte vaatekaappeja esim F:n huoneeseen ja sunkin vaatekaapista on kuvia ollut täällä….

En ole varma, onko tällä merkitystä maalauksen kannalta, mutta lattioissa käytettävät laatat eivät ole kaakeleita.

Tiedätkö mistä peilikaappi on ostettu? Ja onko siinä valot? 🙂

Sun tyyliä silmällä pitäen ajattelinkin noin 😉 Jes. Ei oo sisustusalan opinnot menny ihan harakoille 😀 ootte mahtavaa katsottavaa iholla sarjassa ! Keep going sis 🙂

F:n synttärit olivat tosiaan päiväkodilla. Monestihan tuollaisia tiloja saa vuokrata, meidän päiväkotia päiväkodin omat perheet saavat varata ilmaiseksi. Loistava paikka pitää: Paljon tilaa ja leikkikaluja!

Ihanaa syksyä 🙂

Totta toriset! Ainakin nuo hiusraudat ja muut olisi parempi säilyttää suljetussa kaapissa. Mutta kaikkia pyyhkeitä ja sampota ei kyllä kaappiin voisi laittaa.

Niin ja: Siivouspäivänä tuo verho ei todellakaan ole se paras ratkaisu 🙂

Tätä postausta on toivottu jo monta kertaa…ehkä meidän tulisi ryhdistäytyä, ja sellainen kirjoittaa 🙂 Ja joo: Pinkeissä on erilaisia SÄVYJÄ 😉

Bauhausesta 🙂

Apua, apua, apua!!!!! Aivan lemppari-idea tuo betoni. Kävisi niin hyvin meille <3

Itsekin mietin, että pronssi voisi toimia!

Wau mikä muutos!

Muovi on Bauhausesta. Ja muovi ei ole siis kuviollista. Olen itse leikannut sen muotoon!

Hyvin häivytetyt arjen kauheudet. Selkeä ja kiva kylppäri vippas-konstein. HYVÄ!

Minäkin nauroin eiliselle jaksolle!! Olette niin rankkoja!
Esko oli niiiin raasu.
Synttäri-hömpötys on mullakin joskus mennyt HIEMAN yli…
Nyt kun tyttömme on jo 7 v, älyän olla maltillisempi. Tyttömme saa nykyään päättää tarjoilut yms. Yllättävän vähän pieni neitimme tahtoo.

Mulla meni hieman ohi, mutta oliko F julat päiväkodissa?
Loistavaa on kemujen ulkoistaminen.
Säästyy kodin siivoukselta ja lapsilla on tilaa temmeltää. Usein mestat ovat myös järkänneet ohjelman. Kemut ovat vaan kerran vuodessa, joten satsaus kannattaa. Olemme sanoneet tytöllemme, että juhlatkin ovat ”lahja”.

Ihania päiviä teille. Olette ihan huippuja.

kalusteiden sijoitteluhan johtuu varmasti siitä, että tuo on inva-wc. Ainakin pöntön paikan perusteella. Kulmakaappi pöntön vieressä on hieno idea, sopii tosi hyvin 🙂 Tuo verholla tavaroiden piilottaminen on toki kätevää, mutta ei sopisi itselleni. Itse haluan pitää lattiat tyhjänä ja kaiken sälän kaapeissa, niin siivoaminen on helpompaa. Tuo nurkka varmaan kerää pölyäkin aika mukavasti 😛

Ciao! Olen aivan rakastunut teihin Iholla-sarjan kautta. Olette aivan huippu pariskunta ja toivon itse löytäväni joskus tuollaisen suhteen. Voisitteko tehdä postauksen siitä miten tapasitte tai mahdollisesti linkata jos olette sellaisen jo tehneet? 🙂 ps. nauroin käppyrässä tämän illan jaksossa – oikean sävyiset kynttilät ovat tärkeät! 😉

Voi kuinka mä ymmärrän sua tässä! Täällä myös beige lattia ja SININEN välilaasti seinien valkeissa laatoissa. Epätoivoisesti myös nämä kaikki haluaisin häivyttää 🙂 Kiva idea tuo kontaktimuovi pesukoneen päällä, mistä sellaista löytyisi?

Kaakelimaaleissa saattaa tulla vastaan pitkällä aikavälillä maalin kuluminen laatan pinnasta. Lattiassa varsinkin. Kannattaa googlettaa ihania betonipinnoitteita joita nykyään saa monissa sävyissä ! Mahdollista tehdä laatan päälle sillä pinnoitteen paksuus on muutamia millejä. Neliöhinnat noissa on melko korkeita ja niihin erikoistunut ammattilainen tulee aina tekemään ne, mutta helppohoitoisuuden ja upean ulkonäön perusteella varmasti hyvä sijoitus !!

Kuulemma maalaamalla sais helposti ja suht edullisesti muutettua kaakeleiden väriä. Tosi hyvä keksintö toi suihkuverho. Pronssin- tai kullansävyt sais ehkäpä tuota beigeä häivytettyä, musta on hyvä tuollaisenaan. Ihanan tilava wc kuitenkin 🙂

Habitaressa oli kaakelimaaleja esittelemässä Ronseal. Niiden maaleilla pysty maalata myös kylppäriä. Ei ollut kauhean kallis, eikä vaikeakaan homma. 🙂 Varmasti muitakin kaakelimaalimerkkejä löytyy.. Voisin kuvitella, että kontaktimuovi ei kestä riittävän hyvin.

Kaakelinaaleista olen kuullut pelkkää hyvää myös kylpyhuoneissa, tosin en ole varma voiko niitä käyttää kosteissa tiloissa lattiaan, vai pelkästään seiniin..? Googlaamalla varmasti löytyy 🙂

Ja: http://suvisvilla.casablogit.fi/lue/2013/09/pinnoitettu-wc-ennen-ja-jalk

Itseäkin aihe kiinnostaa, sillä meidän kylppäri kaipaisi paaaaaaljon enemmän uusia värejä, kuin teidän 😀

No niinpä. Luulen, että muovi menisi kuprulle. Ja olisi ehkä vähän ällö…ne liat 🙁

Eteinen ja keittiö ovat vielä esittelemättä!

Sementistä en ole varma. Ja paras valikoima kontaktimuoveja löytyy Bauhausesta!

Sähän voisit kokeilla laittaa punaiset pyyhkeeet, punaisen pyöreän maton ja katsoa tulisiko piristystä. Eli maustaisi vähän punaisella 🙂

Ja sitä vielä kysyisin viikon päästä uuteen kotiin muuttavana, että mistä noita yksivärisiä kontaktimuoveja voisi ostaa, jotta voisi lastenhuonetta koristella? Pysyyköhän sementtiseinässä?

Hellurei! Onko mulla mennyt ohi vai oliko sun kodin postaussarjassa myös keittiö ja eteinen? En koskaan ehdi perehtyä mihinkään kunnolla, joten voi olla että nääkin ovat olleet tällä ja multa menneet vain ohi 🙂

Mahtavaa, että löysit !!

Huippukiva idea toi pesukoneen tarroitus. Miten ihmeessä olen vasta vähän aikaa sitten löytänyt ihanan blogisi. No parempi myöhään… 🙂

Jos olen oikein ymmärtänyt asian noiden ammevalmistajien nettisivuilta, aika monet ammeet voi vain kantaa paikanpäälle ilman sen suurempia asenteluja. Siihen vain suihkun alle, jaloilleen seisomaan. Korjatkaa toki muut, jos olen väärässä 🙂

Hei kerro lisää tuosta irtoammeesta! Mistä ja minkälaisen ajattelit hankkia? Itseäkin kiinnostaisi sellainen!

Hah 😀 Joo veikkaan, ettei moni enää ”diggaile”… Mutta: Muki on Tigeristä. Niiden astiat on muuten todella hyviä! Meillä on ollut puolitoista vuotta mm. Tigerin murokulhot, joita käytetään ja pestään jatkuvasti (koneessa). Ja ovat kestäneet aivan yhtä hyvin kuin vaikka Arabian astita. Hinta lautasilla oli 2e/kpl … ja tämä muki taisi olla euron (tai kaksi).

Ja voi kiitos 🙂 Avaudu ihmeessä!

Mustavalkoisuus on aina pop! Mikä muuten oli se sisustusliike, jossa vierailitte Tukholmassa?

Hankalasti sommiteltu tila. Laittaisin itse varmaan jonkinnäköisen kaapin pesukoneen yläpuolelle tai siten, että saisin myös pesukoneen integroitua siihen. Tuohon kohtaan menis varmaan aika syväkin kaappi? Ja esim. Jos puusepällä teettä ei se varmaan maltaita maksa.

Oon vaan kyllästynyt kun se on niin tumma 🙂 Nyt on taas vaalea kausi menossa ;P

Voi kiitos! Ja jes: ”Karo”. Harva sanoo mua enää sillä lempinimellä 🙂 Enää lapsuuskaverit käyttävät sitä!

Jepulis. Poistettiin seinä eteisen ja vaatehuoneen välistä. Ja sinne se mimimakkari sitten tuli!

Pitääpä ottaa selville! Hyvä huomio, kiitos!

On valot. Ylhäällä ja alhaalla. Mutta ostopaikasta en kyllä tiedä!

Kiitos 🙂 Hei mahtavaa syksyä sinnekin!

Oikeasti? Miksi? 😀 Mä voisin ottaa teidän harmaan! Heti!

Hehe..oon ehkä outo mutta mä haluisin meille just tonvärisen beigen lattian kylppäriin 😀 Meillä on tummanharmaa jonka vaihtaisin mielelläni tuohon 😉

Pieniä vieraita varten,tietty 🙂

Heips! Mistä toi ihana hammasmuki? Diggailen myös kovasti noista Marimekon julisteista (”diggaileeko” kukaan enää mistään?:D).
Heh, ensi kommenttini blogiisi – diggaan kovasti! 😉 Blogista sekä teistä Iholla -sarjassa. Varautukaa saatan vielä avautua aiheesta lähitulevaisuudessa enemmänkin. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X