kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.11.2014

Joulu on täällä...Mutta mistä koristeet ja ideat?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
24 kommenttia

Olen aina, ihan aina, rakastanut joulua. Ja mitä ihmettä: Nyt marraskuuta on mennyt jo monta päivää, enkä ole vieläkään ostanut yhtään joululehteä, saati lisännyt kotiimme valoja tai joulukoristeita! Täytynee ottaa aikaa kohta kiinni ja aloittaa joulupuuhat. Onneksi ehdimme äidin kanssa suunnitella ainakin lahja- ja ruoka-asiat valmiiksi jo muutama viikko sitten.

Osaatteko muuten vinkata jostain hyvästä joulu- ja/tai sisustusblogista, jossa joulukoristelu olisi toteutettu vähän raffimpaan makuun? Vähän ärsyttää, että kaikki sisustuslehdet ovat täynnä maalaisromanttisia joulukoteja aivan kuin vähän pelkistetymmästä linjasta pitävät eivät haluaisi koristaa kotiaan jouluiseksi.

Niin ja onhan tässä toinenkin suuri kysymys: Punainen ja pronssinen joulu? Entä onko linjoilla muita jouluhulluja?

-Karoliina-

*Kuvat: H&M

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (24)

Hei Karkki! 🙂 mulla on kamala ongelma kun en keksi siskolle mitään joululahjaa! Niin aattelin kysyä sulta apua, kun sisko on tosiaan abauttirallaa sun ikäinen ja tyylikin on kaikinpuolin juuri samanlainen kuin sulla 😀 niin mitä SINÄ haluaisit lahjaksi jos raja olisi n.30e? Kiitti jo valmiiksi avusta 🙂

Eniten odotan joululauluja. Pidättelen itseäni, etten ihan vielä kaivaisi rajattomien levyä laatikosta ja aloittaisi soittoa. Jouluradiota odotan myös, mutta sen kanssa on maltettava ensimmäiseen adventtiin asti.

Joulukoristeet menee aika tutulla vanhalla linjalla. Jos on lunta, tulee laitettua enemmän joulukoristeita, huomaan. Jos taas on märkää ja harmaata, joulutunnelmaan pääseminen on vaikeampaa. Silloin mennään kynttilöillä ja joulukuusella.

No vaikkapa seuraavia: Marimekon joulukoristeet (karhu- ja oravakuviolla)ripustettaviksi kuuseen (hinta n.10e/kpl), hierontalahjakortti, hyvä kirja (Hyvän mielen vaatekaappi,Härkösen uusin tai Itkosen uusin), Villawoolin pipo,Uhanan korvikset tai sitten vaikkapa leffailta sinun kanssasi. Onko siskollasi muuten lapsia? Jos, niin ehdottomasti lahjakortti vapaaseen iltaan, eli sinä hoitamaan hänen lapsiaan! Tämän lahjan olen saanut Super-Nanny -siskoltani mm.viime jouluna. Aivan huikea lahja!!!

No joulufiilistelijä ilmoittautuu,just tein tänään postauksen kun tehtiin joulukorttiprotoja lasten kanssa,saatoin myös jo haistaa piparien tuoksun ja fiilistellä tämän joulun koristeluja:) Meillä on modernia ja valkoista,koristeluinspistä kaipaan myös,jään seurailemaan josko tänne ilmestyy tipsejä

Satuin tänään Hyvinkään Willan Pop Up liikkeeseen nimeltä mrs&mrs. Kannattaa tsekkaa jos sinne suunnalle sattuu. Liike on avoinna jouluun saakka.
Sieltä juurikin saattaisi löytyä ne pelkistetymmät joulukoristeet. Väriskaala oli hillitty ja enimmäkseen mustaa. Ei kuitenkaan mitään ”goottimeininkiä”, vaan skandinaavisen tyylikästä.

En malttanut itse olla poikkeamatta sisään vaikka kiireessä olin liikkeellä. Mustavalkoinen matto veti magneetin lailla sisään. 😀

Uutena lukijana pakko kommentoida heti kun tuli kyse joulukoristeista.
Muutama vuosi sitten löysin origamit tai paperitaittelun. Ne usein tuppaavat olemaan vähän neutraalimpia koristeita omaan mieleen. Pinterestistä löysin tänä vuonna kuuset ja timantit. Kivoja ja näyttäviä mun mielestä. Vähän voi pää tulla kipeäksi kun joutuu miettimään, mutta lopputulos palkitsee.

Kiitos tosi paljon! 🙂 Noi Uhanan korvikset sai mut muistamaan että oon sun blogissa nähnyt ne Poola Katarynan lintukorvikset ja siskokin joskus niitä kuolasi. Joten voipi olla että tää lahjojen keksiminen menikin näin helposti! 🙂

Meikäläisen joulun odotus alkaa suunnilleen lokakuussa kutomiseen innostumisena. Usein lopputuloksista tulee vähän muotopuolia, mutta kyllä niitä aina tulee käytettyä vähintään mökillä 🙂 Lapsuudesta nykypäivään huomaa eron, että nykyään just koristeluun ja jouluruokien tekemiseen on innostunut kyllä enemmän 🙂 Koristeluvinkkien lisäksi myös lahjavinkit olis poikaa… etenkin päälle 50bäselle iskälle on ajoittan vaikee keksii lahjoja ->kaikki blogi ja sivu vinkit kelpaa 🙂

Iholla-ohjelmassa kävitte Ruotsin reissullanne jossain kivannäköisessä sisustuskaupassa, mikähän tuo mahtoi olla nimeltään?

Joululaulut ovat olleet mullekin aina todella tärkeitä. Lauloin koko yläkoulu- ja lukioaikani kuorossa, jolloin erityisesti marras- ja joulukuussa meillä oli paljon keikkoja. Silloin pääsi joulufiilikseen helposti, kun sai laulaa tunnelmallisissa paikoissa ihania lauluja. Kun lopetin kuoroilun, meni monta vuotta oudossa fiiliksessä, kun ei saanutkaan laulaa.

Saisinkohan itsekin tänä jouluna laitettua kortit? Koskaan en ole siihen vielä kyennyt :/

Oih! Kuulostaa hyvälle!

Joo! Poola Kataryna <3

Kuule sama täällä. Isin (52v.) lahjan hankinta on aina yhtä vaikeaa!!

Lagerhaus. Ihana, ihana kauppa!!

Olen ehdottomasti jouluihminen! Marraskuussa laitan sisälle ja pihalle talvi/jouluvalot. Joulukuun alussa vasta keittelen ensimmäiset glögit ja kuuntelen Club for fiveN joululevyä (en malttaisi odottaa). Kirjoittelit taannoin, että F tykkää kovasti kirjoista. Tässä kirjavinkki kirjasta, joka sisältää lapsille hauskaa joulunodotuspuuhasttelua. http://luetaankotama.blogspot.fi/2014/11/jouluaskarteluja-ja-leipomuksia

Mukavaa joulunodotusta!

Sellaisille aikuisten joululahjavinkki-lehdille olis kyllä tilausta 🙂 Miks ainoosti lapsille tulee lelulehtiä postissa?

Moikka kolmenkopla, olitte aivan mahtavia Ihanaa sarjassa

Menin jo ostamaan joulukoristeita ja siitä iski kaamea innostus, kuinka jo voisin vaihtaa maton tummanpunaisiin ja näpräillä siiman avulla joulukuusen pallot ikkunaan. Miehen mielestä vain liian aikaista siihen 😀 onhan minulla jo tarvikkeet joulukortteihin ja joululahjoihin jotka ajattelin tänä vuonna het lähettää 🙂 en malta odottaa!! Puna-hopea sisustus täällä siis

Oon kyllä aika surkea itsekin siinä. Yleensä vaan klikkailen eteenpäin ja löydän uusia juttuja 🙂 Siihen hakukohtaan voi kuitenkin oikeasti kirjoittaa ja sillä tavalla löytääkin jotain. Kokeiluna kirjoitin nyt vaikka tuon origamikuusen ja sieltähän ne löytyi. Googlella löytyy kyllä myös blogeja, joissa on ohjeet.

Kiitos vinkistä, Tuuli 🙂

Ryhdyin tässä googlailemaan ja löysin kaivelemalla muutamia omasta mielestäni hyviä postauksia ja blogeja. Varsinaisia sisustusvinkkejä ei tainnut näissä kauheasti olla, mutta kaikenlaista muuta jouluista.

DIY pari helppoa lahjaa:
http://colourme.indiedays.com/2013/11/24/diy-simppelit-ja-persoonalliset

DIY kuorintapalat, kylpypommit ja arvat:
http://satueventyr.blogspot.fi/2013/12/diy-joululahjavinkkeja_21.html

Kaikenlaista jouluista:
http://www.kohtijoulua.fi/
http://jouluisiahetkia.blogspot.fi/

Kuulostaa ihanalle. En muuten osaa käyttää Pinterestiä laisinkaan. Osaisitko antaa vinkin, miten sieltä voi etsiä tiettyjä juttuja?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X