kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.01.2015

Ajankohtaiskatsaus. 1/2015

Teksti
Karoliina Pentikäinen
26 kommenttia

 

Tammikuun tokalla viikolla mielessä pyörii sekalainen kirjo asioita:

 • Mehut, mehulinkomallit (minkähän ostaisi?) ja mehureseptit. On tammikuuu, uuu, uuu. Synkkä ja hipaton, ja siksi kroppa oikein huutaa vitamiineja, hedelmiä ja kasviksia.
 • Roskiskaapista leijuva parskakaalin haju (juurikin siksi, kun jurnuttelin äsken kyseisen tuotteen retromehulingollani huomisaamun mehuun).
 • Verokortti. Miten sen muistaa taas kerran viedä töihin ajoissa?
 • Kirjaston rästimaksut ja myöhässä olevat kirjat. Enkö mä oikeasti koskaan opi? Enpä kai!
 • Vaatekaapinsiivousvimma. Taas. Vieläkin tekisi mieli karsia kaappia entistäkin rankemmalla kädellä.
 • Missä muuten seuraava hyvä kirppis?
 • Ironista kyllä, myös ostovimma. Tekisi mieli – tooooooodella pitkästä aika – ostaa taas vähän vaatteita . No juurikin niitä, jotka täyttävät kaapinsiivouksessa tulleet aukot. Ja jotka sopivat täydellisesti Hyvän mielen vaatekaappiin. Tietty. (Ja itse asiassa, tänään kävinkin aleostokilla Cossilla. Ah tätä materiaalista iloa!)
 • Onnellisuus. Vitsi kun tämän lomalla kerätyn onniolon saisi talletettua jokaiseen mälsään, väsyneeseen ja kiireiseen keskiviikkoarkiaamuunkin mukaan. Vielä ollaan lomatunnelmissa, vaikka arkea on mennyt jo kaksi päivää. Jes.
 • Marimekon lisäale. Milloin se tulee, ja onko pieniä kokoja enää jäljellä? Tuskin.
 • Miksi me ei saada sitä asukuvapaikkaa edelleenkään pysytytettyä tähän taloon?
 • Olisipa ihana nähdä ystäviä useammin. Mistä lisätunteja päiviin?
 • Onneksi ensi viikolla on kuitenkin rakkaan ihmisen häät <3
 • Voi kun äiti,isi ja siskot asuisivat lähempänä.
 • Siitä muistuikin mieleeni, että pitää kytätä, tarjoaako inhokki-VR alelähtöjä parin viikon päähän. Vaikka kyllä inhottaa tukea koko epävarmasti kulkevaa monopoliällötystä. Onneksi perushenkilökunta junissa ja asemilla on aina kivaa!
 • Pitäisi hankkia villasukkahousut.
 • Olenpa aika ylpeä itsestäni, kun olen saanut muutettua aamurutiinejani niin, että entisen 5.45 sijaan herään vasta klo 6.
 • Posti. Miksi meidän oma toimipiste on kahden bussimatkan ja useamman kilometrin päässä, kun kolme kertaa lähempänäkin on toimipiste.
 • Vieläkin kummastuttaa se Posti-Itella-Posti -säätö.

Mitäs teillä on mielessä näin tammikuun toisella viikolla?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (26)

– pitää muistaa mennä huomenna koulutukseen
– yritä olla positiivisempi
-nuku enemmän
– muista juoda paljon vettä
– älä ragee teineille kotona 🙂
– älä mene vihaisena nukkumaan

Viime vuonnahan tuli se joku muutos, että verokorttia ei oo enään pakko toimittaa esimiehelle/palkanmaksajalle kun ne tiedot saa suoraan sieltä verottajalta tai mistä lie.. Itekkä en viime keväänäkään verokorttia enään vienyt ja silti koko vuosi palkasta verotettiin ihan oikein, eli toimii! 🙂

ps. Miksi blogin mobiiliversio ei toimi nykyään enään juuri ollenkaan? :/ Suurin osa postauksista näkyy mobiilina ihan hassusti ja kuvia ei näe ollenkaan, jotkut postaukset kuitenkin näkyy normaalisti.

Eikös ne verokortit nykyään mene työnantajalle/palkanmaksajalle suoraan sähköisenä? Jos siis korttiin ei tee muutoksia…..

Niin ja villasukkahousut tosiaan pitäisi itse kunkin ostaa!

Tsemppiä!
-N-

Moikka,

Pakko kommentoida, että jotenkin tosi kiva postaus ja postaussarja! 🙂

Itsellä mielessä pyörii mm. myös vaatekaapin siivous, tai siivouksen jatkaminen, olen itsekin lukenut tuota hyvän mielen vaatekaappia plus mennään poikaystävän kanssa myymään vanhoja vaatteita 18.1 jäähallin kirpputorille 🙂 Ja itsekin kaipailen muutamaa tärkeää lisäystä vaatekaappiin, kun pian on turhat vaatteer vihdoin saatu pois..

Suosittelen mehulingoksi Philipsin Avance Collection-linkoa!
Toimii 🙂

Ai niin. Ne kirjaston maksut. Täällä tosin ei myöhästymisestä johtuvia, vaan kaukolainoista/varauksista jne. kertyneitä.

Miks ei tulis jo kevät ? 😀

Ilmat on niin laidasta laitaan… 😀

Paitsi silloin verokortti pitää toimittaa jos on tehnyt veroprosenttiin muutoksia.. 🙂 Mutta hei!! miksi ihmeessä et kulje Onnibusilla? tosi näppäräksi olen kokenut 🙂 Mitä pikaiseen katsoin että esimerkiksi kahden viikon päästä pääsis yhdeksällä eurolla (onnibusillakin on että mitä aiemmin ostat lipun sitä halvempi, välillä liput on vaan euron esim kuopio-helsinki:))!) jyväskylään, josta varmaan joku voisi tulla hakemaan hankasalmelle, tai junakin näkyi olevan 10 euroa tiettyyn aikaan. oisi siis mahdollisuus päästä esim. neljälläkympillä sinne ja takaisin per henkilö, VR:n 70E/suunta sijaan 🙂

Moi!

Olen lukenut sun blogia Iholla-sarjasta lähtien ja aivan hurahtanut teidän tyyliin kirjoittaa! Kiitos siis siitä! Kirppisvinkkinä voisin suositella Klaukkalan Kellarikirppistä, joka on alle vuoden vanha perheyritys Klaukkalassa. Paikka on fresh ja henkilökunta super ystävällistä! Eli seuraavan kerran kun kujeksitte sielläpäin niin kannattaa käydä kurkkaamassa 🙂 Mukavaa vuoden alkua koko teidän perheelle!

Meillä on onneksi lähiposti Ärrällä 🙂 plussaa pitkät aukioloajat!

Mulla mielessä tammikuussa:
– aloita hiihto (p-askalla kelillä en hiihä!)
– syö enemmän vihreää ja vitamiineja
– ompele ne uudet sohvatyynynpääliset loppuun…
– älä syö niin paljon sokeria (no just… ei onnistu)
– odotettu Tunturiralli jo kahden viikon päässä!!!! Osallistun vaan katsojana ja yövytään meidän mökillä (vanhempien mökillä)

Että näin, kiva postausaihe taas!

Hyvä muistutus taas minulle: Täytyypä kaataa taas lasillinen vettä juotavaksi!

Totta! Mun tosin tulee varmaan tilata muutoskortti.

Voi että: Välitän asiasi tekniselle tuelle. Kurja, jos ei toimi kunnolla 🙁 Mikä puhelin sulla muuten on?

Ohhoh! Tänks 🙂

Mäkin haluaisin taas pian Jäähallille!!

Kiitos vinkistä. KAIKKI ovat suositelleet Philipsiä!

Äh! Ihan kurjia ne!

Tänään ilma ja lumitilanne oli kuin maaliskuun lopulta…

No. Siihen aikaan, kun päästään työpäivän jälkeen lähtemään, Onnibussin hinta on usein vain vähän halvempi kuin junan (aamuisin ja myöhään illallahinta onkin todella halpa, mutta töissä/F:n kanssa aamu tai yö ei oikein onnistu).

Olemme joskus tosin menneet F:n kanssa Onnilla Tampereelle ja kerran JKL:n, mutta neljävuotiaalle tuo HKI-JKL -matka on aika pitkä. Junassa voi kuitenkin liikkua ja leikkiä…

Kiitos vinkistä 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

Vihreitä, vitamiineja ja vähemmän sokeria = Hyvä!! Hiihto ? Whaaaaat=!?! Inhoan hiihtoa 🙂

”Voi kun äiti,isi ja siskot asuisivat lähempänä.” Pus <3

Vähemmän some-aikaa, niin ehtii tavata ystäviä. 🙂

Ps. Mikä vanhassa mehulingossa vikana?

Some on osa tätä bloggaamista, enkä sen lisäksi siellä nykyisin enää pyörikään juuri yhtään (paitsi bussimatkoilla, mutta niistä ei kuitenkaan voi repäistä aikaa kamujen näkemiseen).

Vanha mehulinko on niin pieni, että sinne pitää pilkkoa ja kuoria kaikki kamat = vie aikaa ja vaivaa. Ja jos meinaa tehdä ison satsin, pitää jäteosio tyhjentää monta kertaa mehunteon välissä. Uudet ovat niin tehokkaita, että niillä mehua tulee iso satsia pienellä vaivalla ja nopeasti.

Kiitti 🙂 Villa,villa,villa… Mä en selviä Suomen 10/12 kuukaudesta ilman!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X