kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.01.2015

Hyvän mielen hääasu

Teksti
Karoliina Pentikäinen
24 kommenttia

Muistatte varmasti, kun hehkutin viime syksynä Hyvän mielen vaatekaappia –kirjaa ja sen tekstin aikaansaamia muutoksia omissa vaateostotottumuksissani.

Samalla, kun aloin karsia kaappiani oikein rankalla kädellä (ja sama touhu jatkuu vieläkin), aloin tehdä listaa vaatteista, joita tarvitsen aivan viikoittain, kuukausittain tai ainakin niin monta kertaa vuodessa, että tietyille vaatekappaleille olisi oikeasti tilausta. Niin ja siis sellaisia, joita en kuitenkaan omista!

On se nimittäin outoa, että kaapissani oli kymmeniä sinnepäinmekkoja, mutta ei yhtään perusmustaa, joka kävisi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Niin ja kuinka monta melkein hyvää jakkua piti ostaa sen sijaan, että olisin panostanut yhteen kunnolliseen.

Niinpä marssin pakollisten vaatteiden listani kanssa luotto-ompelijalleni Jyväksylään. Ateljee Iinan Iina on nimittäin ommellut meidän perheelle vuosikausia vaatteita erilaisiin juhliin – vanhojentansseihin, ylppäreihin, valmistujaisiin – joten ompelijavalinta ei ollut kovinkaan vaikea.

Syy, miksi halusin käyttää ompelijapalveluita, enkä vain marssia kauppaan ostamaan sitä Täydellistä Jakkua ja Iki-ihanaa Mekkoa johtui aivan siitä, että kerrankin halusin saada juuri itselleni istuvan vaatteen. Ilman kompromisseja. Olin nimittäin havainnut, että syy hutiostoksiini johtui yleensä siitä, että en löytänyt kaupassa etsimääni, ja sitten sorruin sinnepäinvaatteeseen. Tyyliin ”Onhan tämä mekko nyt vähän kireä lantiolta, mutta pakko ottaa, että on juhlissa edes jotain päällepantavaa.”

Kun marssin sitten syksyllä Iinan puheille, päätin, etten tee kompromisseja. Olin jo aikaisemmin lähetellyt Iinalle kasapäin kuvia erilaisista ideoistani ja unelmavaatteistani, ja sen pohjalta aloimme suunnitella minulle pikkumustaa, jakkua, housupukua ja paria muuta vaatetta, joista tulisi A)juuri oikeankokoiset ja B) haluamastani materiaaleista.

Prosessinahan tämmöinen vaatekaapin kohennus ompelijan voimin ei ole ihan muutaman viikon eikä kuukaudenkaan homma – ihan jo taloudellisestakaan näkökulmasta – mutta voin sanoa, että odotus ja säästeliäisyys palkitaan.

Ensimmäiset valmistuneet vaatteet listaltani ovat Chanel-tyylinen jakku ja musta perusjuhlatoppi, jotka pääsevät lauantaina ensimmäistä kertaa ylleni, kun puen ne ystäväni häihin tämän Little Copenhagenista ostamani ihanan Wheatin tyllihameen kanssa.

Ja en voi kun hihkaista! Mulla, minihartiaisella päärynällä, on ensimmäisen kerran elämässäni oikeista paikoista istuva pikkiriikkinen jakku.

Oletteko itse käyttäneet ompelijapalveluita? Koetko, että ne voisivat olla sinua varten? Vai onko joukossamme joku niin taitava, että ompelukoneella surauttaminen käy ihan itseltäkin?

-Karoliina-

jakku & toppi, teetty Atelje Iinassa (jkl) // mekko, Wheat (Little Copenhagen) // laukku, ikivanha // hiuskoriste, Glitter

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (24)

Teetin siskoni häihin juuri minun mitoilla tehdyn mekon, joka on muunneltavissa, kun tulee taas juhlia.. Ja atelje Iina teki sen, kaikella tarkkuudella ja taidolla. Tuli kaunis 🙂

Vau näyttääpä hyvältä! Näistä olisi ihana nähdä kuva päälläsi, ja postaus miten laitat hiukset ja meikin juhlaan 🙂 Teillä muutenkin ihana blogi, jota seurailen säännöllisesti. Jäiks ja ensimmäinen kommentti 😀

Minä teetin ylppärimekkoni Iinalla ja voih, se oli ihan täydellinen! Olo oli maailman itsevarmin koko ylppäripäivän kun oli päällä mekko joka istu ja oli just sellanen kun halusin 🙂 en olis kaupasta löytäny mitään vastaavaa. Aion ehdottomasti kääntyä jatkossakin Iinan puoleen jos jotain tärkeää vaatetta pitää teettää 🙂

Hienot! Olisi kiva nähdä myös kuva näistä päälläsi!

Mä surruttelen itse. Olen myös siitä onnekas, että paras ystäväni on pukuompelija 🙂

Mä aina niin haaveilen siitä, että saisin teetettyä vaatteita tai surruteltua itse. Mutta sitten iskee paniikki ja tie vie kauppaan. Tosin viime kesänä teetätin juhlamekon äidilläni kun itseltä loppui aika edes yrittää. Ehkä pitäisi alkaa harjoittelemaan niin ehkä kohta saisi jotain vaatteita ihmistenilmoillekin pidettäväksi.

Itse oon hurahtanut tuohon vaatteiden teettämiseen aivan kokonaan! Se on mahtava tunne kun saa vetää päälle joka kerta sen täydellisen vaatteen, jonka taivalta on saanut seurata alusta asti.
Ystävän suosittelemana ensin teetin vanhojen tanssi mekkoni nykyisellä luottiksellani, jonka jälkeen ylppärimekon, jatkojalostutin tuon vanhojen mekon casuaalimmaksi juhlamekoksi, mekon hyvän ystäväni häihin ja nytpä viimeisimmäksi tämän talven villakankaista on työn alla läjäpäin hameita! :))

Mäkin haluaisin nähdä tuon kokonaisuuden päälläsi.
Itse olen myös haaveillut ommelluttavani juhlamekon mitoillani, mutta aikeeksi vielä toiseksi ainakin jäänyt.
Voisin tehdä myös itse, mutta en uskoisi onnistuvani istuvuudessa niin hyvin kuin toivoisin, siksi en ehkä edes yritä. 🙂

Ja vielä tuli mieleen, että ois kiintoisaa kuulla myös ainakin hintahaarukkaa paljonko teettäminen maksaa.

Luulin, että Wheat on vain lasten merkki. Tekeekö ne nykyään aikuisillekin?! Jee!

Vanhojentanssimekko teetettiin, tuli just sellanen kun halusinkin! Vaatekaappikaaoksesta pyrin pyrkimään eroon ja kestävää tilalle, pitäisi vaan malttaa säästää ja jättää ne alerätit kauppaan ja ’mutkumelkeinilmaiseksisaa’-koltut kirpparille. Just näpyttelin Hyvän mielen vaatekaapin tilaukseen, vinkkinä muillekin että bookyssa on nyt vaan 9,7€ kyseinen opus! 😉

Näyttääpä ihanalta! itsellekin on sopivan jakun löytyminen ollut ihan mission impossible. Täytyypä täältä Vaasan suunnaltakin laittaa taidokas ompelija hakuun! 🙂 kuules, tuli mieleen, että osaisitko vinkata helsingin keskustasta vierailemisen arvoisia naistenvaateliikkeitä? sellaisia, josta saisi laadukkaita, mutta ei ihan ökyhintaisia vaatteita rentoon ja siistimpään arkeen. Muistan kun kirjoitit siitä Kamppiin muuttaneesta putiikista, se on jo listalla! 🙂

Tulossa on kuvia asusta ja hiuksista ensi viikon alussa! Kiitos, ja hyvä sinä. Rohkeasti vain kommentoimaan!

Niin. On se vain totta, että omilla mitoilla tehty asu tuntuu aivan erilaiselle päälläkin 🙂

Tulossa on. Ensi viikolla 🙂

Suosittelen vahvasti!!

Mullakin on mielessä kymmeniä juttuja,joita haluaisin jatkossa teettää. Pitää vain malttaa mielensä, kun ei kerralla kaikkea voi ostaa!

Mun seuraava prokkis teetettäväksi on ajaton pikkumusta, jota voi pitää juhlissa kuin juhlissa. Niin ja housupuku 🙂

Kankaiden hintahan on se, millaisesta materiaalista vaatteen vain haluaa teettä. Iinalle ainakin voi tuoda mukanaan oman kankaan, tai sitten hänellä on paljon kankaita (plus niitä voi tilata). Jakun ompelutyön osuus oli 125e, topin 70e. Ei minusta paha. Varsinkaan tuo jakku!

Tämä hame oli lasten mallistosta. Senttikoko 150 😉

Hyvä kirja-alevinkki!!

No juurikin CashCowta olisin suositellut. Ja mun ehdoton lemppari ja hurahdus on kyllä Aleksanterinkadulla, Kämp Galleriassa sijaitseva Cos. Sitä ei lienee muualla Suomessa, vai olenko väärässä?
Kyseessähän ei ole mikään pieni putiikki, vaan H&M:n ns. laadukkaampi sisarliike. Vaatteita yksinkertaisilla leikkauksilla, kunnollisista materiaaleista. Villaa, silkkiä, puuvillaa…Hinta-laatu -suhde juuri hyvä.
Punavuoressa kivoja liikkeitä, tosin vähän kalliimpia on tietysti Ivana Helsinki, R/H ja Ovvn.
Mä olen Vagabongin kenkien rakastaja, ja Forumissa on Vagabondin oma liike, josta saa hyvää palvelua. Myydäänhän noita kenkiä toki muuallakin, mutta niiden oma liike on musta ihana.

[…] perjantain postauksessa siitä, että olen aivan hurahtanut vaatteiden teettämiseen, ja niinpä lauantain juhlassa pääsin ensimmäisen kerran ulkoiluttamaan Jyväkyläläisessä […]

Iinan työnjälki on kyllä uskomatonta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X